Blogolj!

Harley kutya is segített a cigicsempészek lebuktatásában Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei mintegy 4 ezer doboz adózatlan cigarettát foglaltak le két személyautóban és egy teherautóban Röszkén.

Az egyik lebuktatásnál a pénzügyőrök egy Macedóniából Svájcba tartó tehergépjárművet ellenőriztek, ami ülőgarnitúrát szállított. A benyújtott okmányok ellenőrzése után a NAV munkatársai a jármű és a rakomány röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A rakodótérről készült felvételeken eltérő sűrűségű anyagra lettek figyelmesek a pénzügyőrök, ezért a rakományt tételesen is átnézték, és az ülőgarnitúrában megközelítőleg 2 ezer doboz Marlboro márkájú, adózatlan cigarettát találtak.

Később egy szerb Mercedest ellenőriztek a pénzügyőrök. A sofőr úgy nyilatkozott, hogy nem visz magával bejelenteni való árut. A fináncok a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a kocsit félreállították szigorított ellenőrzésre. A kutatásban részt vett Harley, a cigaretta és kábítószer felderítésére kiképzett munkakutya is. Harley az első ülésnél jelzést adott. A kutya szimata nem csalt, ugyanis az ülés alatt, az alvázban kialakított rejtekhelyről több mint ezer doboz Ashima márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Fennakadt az ellenőrzésen az a szerb Ford is, amelyet a rendőrség munkatársaival közösen vizsgáltak át a pénzügyőrök. Az első ülés alatt kialakított rejtekhelyről mintegy 1100 doboz adózatlan Marlboro és Sobranie márkájú cigarettát pakoltak ki a vizsgálók.

A NAV munkatársai az összesen több mint 5,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányokat lefoglalták, és mindhárom ügyet költségvetési csalás gyanújával átadták a pénzügyi nyomozóknak. A három ügyben több mint 10 millió forint vámigazgatási bírságot szabtak ki.

(rual)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45337/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,cigaretta,csempészet,NAV,rendőrség,Röszke
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Letartóztatták Joób Márton képviselőt, Botka László bizalmasát

2020.07.30. 12:40
Hatalmas pácban a szegedi balliberális önkormányzati képviselő. Az ügyészség szerint a vizsgált bűnszervezet több mint 250 millió forintos vagyoni hátrányt …

Kocsis Máté: minden eszközzel fel kell lépni a pedofil bűncselekmények ellen

2020.07.12. 07:50
A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs, és nem is lehet bocsánat, vagy megértés - szögezte le a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió …

Ne lepődjünk meg, ha több rendőrt látunk az utcákon nyáron

2020.05.31. 21:05
Az országos főkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében. Az intézkedés hétfőn hajnal lép életbe és egészen augusztus 31-ig …

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Rendőri felvezetést kapott egy súlyosan vérző, 6 éves kisfiú Budapesten

2020.05.09. 14:45
A police.hu beszámolója szerint a X. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai épp autóval láttak el szolgálatot péntek este, amikor egy piros …

Bombafenyegetés miatt kiürítették a bécsi Hofburgot

2020.04.29. 16:50
Bombafenyegetés miatt szerda délután kiürítették a bécsi Hofburgot.

Rendőrök mentették ki az égő házből az idős asszonyt

2020.04.26. 10:55
A police.hu beszámolója szerint miskolci rendőrök mentették meg annak az asszonynak az életét, aki a kigyulladt házában feküdt magatehetetlenül.

A NAV cáfolta, hogy maszkokat foglalt volna le

2020.03.21. 16:40
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cáfolta azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint Csehországba tartó egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt foglalt le.

Mi várható kijárási tilalom esetén?

2020.03.20. 17:50
Bár Magyarországon jelenleg nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését, fel kell arra készülnünk, hogy bármikor utolérhet minket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyhatjuk el a lakásunkat. De mire …

A gyalogosokat ellenőrzi a rendőrség Budapesten

2020.03.04. 13:10
Az autósok után most a járókelők kerülnek a rendőrség fókuszába: a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat ellenőrzik a fővárosban.

Ezeket a cikkeket olvastad már?