Blogolj!

Vádemelés 17 évvel a szegvári gyilkosság után

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a szegvári nővel szemben, akit röviddel az elévülés előtt vontak felelősségre férje megölése miatt.

A vádirat szerint a vádlott és férje közötti házasság a 2000 elejére megromlott, a sértett rövid ideig tartó börtönbüntetése alatt az asszony más férfiakkal is szexuális kapcsolatot létesített. Ezért a férj 2000. szeptemberi szabadulása után féltékenységből és anyagi jellegű ellentétek miatt verekedésig is fajuló veszekedés alakult ki közöttük. A vádlott ezért elhatározta, hogy elválik a sértettől, majd ezt követően keresetet is nyújtott be a bíróságon.

Az asszony 2000. november 17-én este Szentes külterületén bérmunkában szántást végzett, amikor is éjfélt röviddel megelőzően a szántóföldön megjelent ott gépkocsival a sértett, aki kérdőre vonta a vádlottat, majd veszekedni, dulakodni kezdtek. A vádlott a traktorülés alatt levő pajszervassal nagy erővel megütötte a sértettet, aki összeesett és vérezni kezdett. Az asszony megnézte férje pulzusát és légzését, megállapította, hogy a férfi életjeleket már nem ad. Ezt követően több alkalommal a földön fekvő sértettet a pajszervassal ismételten megütötte. A vádlott a sértettet holttestét ismeretlen helyen elrejtette, amely azóta sem került elő.

A rendőrség a más ügyben folytatott nyomozás során a korábban eltűnés miatt folyamatban volt eljárás iratait újraértékelve indított nyomozást és 2015 októberében, alig egy hónappal az elévülés előtt hallgatta ki gyanúsítottként a szegvári nőt emberölés bűntette miatt.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(rual)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45377/pics/lead_800x600.jpg
bűnügy,Gyilkosság,rendőrség,Szegvár,ügyészség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Ne lepődjünk meg, ha több rendőrt látunk az utcákon nyáron

2020.05.31. 21:05
Az országos főkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében. Az intézkedés hétfőn hajnal lép életbe és egészen augusztus 31-ig …

Villamosmegállóban szült egy nő Budapesten, a rendőrök segítettek neki

2020.05.25. 10:10
Nem mindennapi esetet kellett kezelniük a rendőröknek vasárnap este a belvárosban.

Rendőri felvezetést kapott egy súlyosan vérző, 6 éves kisfiú Budapesten

2020.05.09. 14:45
A police.hu beszámolója szerint a X. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai épp autóval láttak el szolgálatot péntek este, amikor egy piros …

Bombafenyegetés miatt kiürítették a bécsi Hofburgot

2020.04.29. 16:50
Bombafenyegetés miatt szerda délután kiürítették a bécsi Hofburgot.

Rendőrök mentették ki az égő házből az idős asszonyt

2020.04.26. 10:55
A police.hu beszámolója szerint miskolci rendőrök mentették meg annak az asszonynak az életét, aki a kigyulladt házában feküdt magatehetetlenül.

Mi várható kijárási tilalom esetén?

2020.03.20. 17:50
Bár Magyarországon jelenleg nem tervezik a kijárási tilalom bevezetését, fel kell arra készülnünk, hogy bármikor utolérhet minket, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyhatjuk el a lakásunkat. De mire …

A gyalogosokat ellenőrzi a rendőrség Budapesten

2020.03.04. 13:10
Az autósok után most a járókelők kerülnek a rendőrség fókuszába: a szabálytalanul közlekedő gyalogosokat ellenőrzik a fővárosban.

Varga Judit: Vadai hazudik, a kormány dolgozik

2020.02.18. 16:10
Az igazságügyi miniszter szerint Vadai Ágnes” magából indul ki, hiszen amikor ő a Gyurcsány-kormány államtitkára volt, akkor a visszaeső bűnözők az utcán grasszáltak”.

Több mint 150 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.02.10. 08:30
Az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői tájékoztatása szerint összesen 165 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák …

Fegyveresek támadtak rendőrökre New Yorkban

2020.02.09. 18:00
Kemény hétvégéje volt a rendőrségnek New Yorkban, ugyanis szombat este és vasárnap reggel is fegyverrel támadták meg az egyenruhásokat.

Ezeket a cikkeket olvastad már?