Blogolj!

Blogstar kávéház

Önellentmondás

Európa biztonságért kiált.

Elképesztő, hogy nem Európa határain kívül létesítünk menedékközpontokat, ott kellene kiválogatni, kik azok, akik valóban menedékstátuszra jogosultak – Gál Kinga fideszes EP-képviselővel a Mandiner közöl interjút.

„Sok mindent megéltünk az elmúlt években és egyértelműbbé vált, hogy nagyobb biztonságra van szükség. Nem igazán tudjuk, hogy kik jönnek be a határon, hogy harcoltak-e korábban, radikalizálódtak-e. Van egy igény az európaiakban, hogy szeretnék tudni, kiket engedünk be. Éppen emiatt, akik vízummentes országokból jönnek, át kell, hogy menjenek egy automatikus szűrőn, mielőtt elindulnak, ki szeretnénk szűrni azokat, akik biztonsági kockázatot jelenthetnek. Ezzel szemben a menedékjogot kérők bejöhetnek anélkül, hogy képesek lennénk leellenőrizni őket. Ez az egésznek az önellentmondása.”

Európának nagyobb biztonságra van szüksége - Gál Kinga a Mandinernek | Mandiner

„A legtermészetesebb dolog, hogy meg kellett adnunk a határon túli magyaroknak az állampolgárságot, ezzel pedig a választójogot is, hiszen ők is a nemzethez tartoznak" - mondja Gál Kinga a Mandinernek. A fideszes néppárti képviselőt, aki régóta a nemzeti kisebbségi jogok szószólója, aktuális európai ügyektől faggattuk, az ukrán vitáktól a külhoni magyarokon át a migrációig.

Kvótanyitás

Koordinált áttelepítési program.

Magyarország már most is részese egy a szíriai rászorulókat érintő önkéntes kvótarendszernek, még akkor is, ha a kormányzat ezt nem veri nagy dobra – hívja fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet Online.

„Ha kormány tehát mégis nyitott egy önkéntes kvótarendszerre, akkor illene támogatnia az európai menekülthelyzet megoldására kitalált észt javaslatot. Az unió soros elnöksége által kidolgozott rendszer szerint nem lenne kötelező menekülteket befogadni, segítséget nyújtani viszont igen. Ezt azonban anyagi vagy logisztikai támogatással, szakemberek és felszerelések kiküldésével is le lehetne tudni. Ez végre egy olyan kompromisszumos tervezet, amelyet a magyar kormány nyugodtan elfogadhatna.”

Nem félünk a kvótától

Magyarországon új otthonra találtunk, amiért nagyon hálás vagyok. Ez egy szegény ország, mégis segít a menekülteknek - mondta a szíriai Jasszer 2014 végén az Egyesült Nemzetek Szervezete Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) Budapesten található közép-európai regionális képviseletének honlapja szerint. Jasszert és nejét, Abírt befogadta Magyarország, a budapesti belvárosban kaptak lakást, cserébe az egykori damaszkuszi gyógyszerkereskedő férfi ingyen vágta a környékbeliek haját.

Kvaterka

Kihűlt a forró ősz.

A mind hidegebb, hovatovább fagyos napok beköszöntével talán végre elcsitulnak a külföldről szervezett utcai zavargások, a kerítés ledöntését célzó brutális provokációk, a mindennapossá vált kőkemény politikai csatározások – ironizál a 24.hu.

„A Jobbik-vezér és a liberális baloldal émelyítő násztánca november közepén jutott el a legperverzebb jelenetéhez, amikor is a szemöldökcsipeszes gárdistát egészen a zsidónegyedes Spinoza Házig, illetve a klubrádiós Rangos Katalin mikrofonjáig repítette hisztérikus hatalomakarása. Ha eddig nem lett volna világos, ezzel a gesztussal immár mindenki számára egyértelműnek kell lennie, hogyan árulta el mindkét oldal a saját fundamentumát: a rendes nemzetszocialista érzelmű radikálisokra kormányváltás helyett ormányváltást tukmálnak, míg az öreg kommunisták önként és dalolva cserélik árpádsávosra a vörös lobogót. Mintha Hitler kvaterkázna itt Sztálinnal a választók kegyeiért. Mi jöhet még ezután?”

A forró ősz 10 legforróbb pillanata

Itt a tél, aminek egyetlen dolog miatt lehet csak örülni: a forró ősz véget ért. A mind hidegebb, hovatovább fagyos napok beköszöntével talán végre elcsitulnak a külföldről szervezett utcai zavargások, a kerítés ledöntését célzó brutális provokációk, a mindennapossá vált kőkemény politikai csatározások.

Mikrofonállvány

Recseg a balos lemezjátszó.

Azt a látszatot igyekszik kelteni a baloldali sajtó a „demokratikus ellenzék” kifejezés erőltetésével, hogy ma a politikai életben csak az ellenzéki baloldal demokratikus, legitim és legális – elemez a Magyar Idők Online.

„Ez a mentális alapállás újabb bizonyíték arra, hogy az ellenzék pont az ellenkezője annak, amit híresztel magáról. Antidemokratikus és kirekesztő. Lazán fütyül két demokratikusan lezajlott választás eredményére, pedig nagyon elverték mindkétszer, ráadásul most is erre kell készülnie. Nem csoda, hogy a 'demokratikus ellenzék' hetedik éve nem lát tovább önmaga mindenkit meggyőző tehetetlenségén, sajtója pedig ehhez tartja a mikrofonállványt.”

„Demokratikus" ellenzék | Magyar Idők

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít - olvasom a nem kicsit dramatizált fogalmazást a Népszava november 30-i számában. Nem emlékszem pontosan, a baloldali sajtó lemezjátszója mikor tette fel először ezt a „demokratikus ellenzék"-lemezt, de ma már annyira túl van játszva, hogy nemhogy ...

Rosta

Harcostársa akadt Majkának.

Tóth Gabi is beállt Majka mellé a harcba: úgy érzik, nem egyenlő a mérce, a nagy magyar rádiók viszont vagy elvétve, vagy soha nem játsszák a dalaikat – írja az Origo.hu.

„Úgy érzem, hogy már nincs értelme minden egyes dalírás közben azon stresszelni és matekozni, hogy na majd ez elnyeri e a tetszésüket, hogy vajon ez átmegy-e azon a bizonyos rostán. Slágerek csak akkor tudnak születni, ha el tud jutni a közönséghez, fesztiválra meg csak akkor kerülsz be ha vannak slágereid, ez lenne a 22-es csapdája?”

Tóth Gabi beállt Majka mellé a harcban

Ha egy dal bekerül nagy rádiónál a rotációba, és heteken-hónapokon keresztül adja az adó, akkor az sok jogdíjat hozhat az előadónak, szerzőnek. Majka harcáról sokan hallottak (nem vagy alig adják dalait), most Tóth Gabi írt támogató levelet.

Szív

Budapestre érkezett Joulupukki.

A finnországi Mikulás öt napig járja majd az országot – tudósít a Hirado.hu.

„A 16 év során nagyon sok helyen járhattam. Minden évben ellátogatunk gyermekkórházakba, intenzív osztályokra, gyermekotthonokban járunk, és a legfontosabb, hogy a karácsony szeretetét közvetíthetjük. Minden egyes pillanatot nagyon szeretek, amikor az igazi őszinte örömöt látom a kisebb és a nagyobb gyerekek szemében egyaránt. Kívánom, hogy ez az öröm legyen mindenki szívében – mondta el Joulopukki.”

Budapestre érkezett Joulupukki, a lappföldi Mikulás

A finnországi Mikulást kétszáz kisgyermek köszöntötte egy finn dallal a Liszt Ferenc repülőtéren - hangzott el az M1 csatornáján. Joulupukki öt napig járja majd az országot. Ellátogat Debrecenbe, Ajkára, Kaposvárra, és idén Szlovéniába is. December 6-án pedig újra a fővárosban lesz, a budapesti karácsonyi vásárban, a Vörösmarty téren lehet majd találkozni vele.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45487/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?