Blogolj!

Négy számjegy: egész évre segítség

Nem is lehetne alkalmasabb pillanat egy jó cselekedethez a karácsony előtti heteknél. Advent első vasárnapján elindult az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi pénzadománygyűjtő akciója, amelynek bevételéből egész évben segítik a rászorulókat.

- Advent időszakában az emberek szívesebben fordulnak egymás felé, a rászorulók felé, de a rászorulók nem csak advent idején szorulnak segítségre - nyilatkozta Lévai Anikó jószolgálati nagykövet az országos összefogásról tartott vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón. Az adventi adománygyűjtés hagyományait követve az ünnepi összefogás az első adventi gyertya közös meggyújtásával kezdődött, a gyertyát idén is Lévai Anikó mellett Lehel László elnök-igazgató és Kovács „Koko” István jószolgálati nagykövet gyújtotta meg.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 22. alkalommal indítja útjára adventi adománygyűjtését, a szeretet.éhség programot, hangsúlyozva, hogy a most gyűjtött adományokból egész évben támogatja a rászorulókat. Lévai Anikó felhívta elmondta, nem kampányszerűen, hanem tudatosan felépítve, folyamatosan, egész évben támogatják a hozzánk fordulókat annak ismeretében, mikor mivel tudnak a legtöbbet adni: ételt az éhezőknek, otthont az otthontalanoknak, esélyt az esélyteleneknek.

Lehel László több eredményt is kiemelt az előző évből: a szervezet Kapaszkodó programja segítségével évente 1500 nehéz sorsú gyereket támogatnak közösségi és egyéni fejlesztő foglalkozások szervezésével. Szintén fontos siker az új csepeli szociális és fejlesztő központ megnyitása, amely nemcsak a rászoruló családoknak nyújt átmeneti otthont, de helyet ad többek között az országos segélyközpont irodájának, és logisztikai bázisként is működik. Hozzátette, hogy idén új szociális és fejlesztő központot is nyitottak Egerben, a szendrői Biztos Kezdet Gyerekház támogatottjainak szállítására egy kilencszemélyes kisbuszt vásároltak, valamint meg tudták erősíteni országos logisztikai központjaik működését Budafokon és Dunavarsányban.

Az előbbieken felül az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt élelmiszer-, ruha- vagy tanszeradományok formájában segítséget, átmeneti otthonaikban pedig családok százainak biztosít lakhatást és támogatást a továbblépéshez. Legfőbb céljuk az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok teremtése a szegénységből. Ennek érdekében egy-egy családdal a szervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak azért, hogy képesek legyenek önállóan, külső segítség nélkül boldogulni.

 Lehel László felhívta a figyelmet arra, hogy az ünnepi segélyakciók és a kiemelt fejlesztések mellett a segélyszervezet valamennyi intézményének működéséhez és fejlesztéséhez évről évre egyre jelentősebb támogatást biztosít az adventi gyűjtés. A rendezvény végén az adományvonal 1353-as számait megformáló installáció mellől élelmiszert, ruhát, tűzifát és gyermekjátékokat tartalmazó adománycsomagokat indítottak útnak egy rászoruló családnak.

Hogyan segíthetünk?

Az 1353-as adományvonalon hívásonként, valamint sms-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz. Azok, akik nagyobb összeget szeretnének felajánlani, a szervezet honlapján bankkártyás fizetéssel, továbbá banki utalással vagy csekken tehetik meg mindezt.

Az előző évekhez hasonlóan a gyűjtés a Tesco áruházakban már november közepén elkezdődött, és eddig csaknem 30 millió forint gyűlt össze a 250 forintos adománykuponokból.

November 24-én megnyílt továbbá a segélyszervezet adománypontja az Bazilika előtti téren lévő adventi vásárban, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól.

A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokban szintén gyűjtik a pénzfelajánlásokat, az Opera által az Erkel Színház előtt szervezett Diótörő Fesztivál keretében pedig a forralt bor és karácsonyi édességek árával is támogathatják a kitűzött célokat.

Címkék: jótékonyság
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45533/pics/lead_800x600.jpg
jótékonyság
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Jótékonysági koncertet rendeznek a koraszülött gyermekekért

2018.09.20. 13:05
A Korábban Érkeztem Alapítvány szeptember 30-i estjének bevételeit a koraszülöttek ellátását szolgáló, légzést segítő eszközök vásárlására fordítják. …

A legapróbb tárgyak is hatalmas segítséget jelenthetnek

2017.10.31. 17:00
Ki gondolná, hogy egy golyóstoll vagy egy tűzőgép megvásárlásával másokon is lehet segíteni? Pedig így van: a legapróbb tárgyak is nagy segítséget tudnak jelenteni.

Ezeket a cikkeket olvastad már?