Blogolj!

Blogstar kávéház

Köldökzsinór

Az oktatás minősége kőkeményen pénzkérdés.

Ezt boncolgatja a Magyar Nemzet Online annak kapcsán, hogy a PIRLS-felmérésben kiváló eredményt értek el a magyar diákok a szövegértés terén.

„A magyar oktatás bizony a 'megállítandó' Brüsszel köldökzsinórján lóg: az összes kiadás több mint ötödét uniós forrásból fogjuk fizetni a következő két évben – ez több száz milliárd forintot jelent. 2020 után viszont sokkal kevesebb lesz a vissza nem térítendő támogatás, és jelentősen emelkedik a vállalandó önrész, vagyis addig van időnk egy hatékonyan és fenntarthatóan működő oktatási rendszer létrehozására. Ha ez nem sikerül, a jelenlegi állapot konzerválására is százmilliárdokkal többet kell majd fordítanunk, mint amennyit most költünk.”

Köldökzsinór a pénzcsapon

Jó hír érkezett tegnap a magyar oktatási rendszerről. Ritka, éppen ezért megbecsülendő pillanat ez. A negyedik évfolyamos tanulók szövegértési képességeit vették górcső alá az angol nevének rövidítésével leginkább csak PIRLS-ként ismert felmérés során, nebulóink pedig minden korábbinál jobb eredményt értek el.

Közérdek

Nem nyomoznak Tállai ellen.

A Központi Nyomozó Főügyészség visszadobta Szél Bernadett feljelentését a benzinárcsökkentési ügyben – vázolja a 444.hu.

„Elutasító határozatukban kifejtik, hogy bűncselekmény nem történt, ezért nem is indítanak eljárást. Az indoklásban többek között kijelentik, hogy a körülmény, miszerint a választókörzet képviselője egyeztetést kezdeményezett a MOL-lal, 'arra utal, hogy Tállai András országgyűlési képviselőként a köz érdekében járt el.' A hivatali kötelesség megszegése, vagy a hatáskör túllépése ezért jelen esetben fel sem merülnek, mivel az országgyűlési képviselő a hivatali hatáskörében jár el akkor, amikor a köz érdekében kezdeményezi valamely kérdés megfontolását.”

Az ügyészség nem nyomoz Tállai benzinárcsökkentése miatt, mert szerintük a NAV elnöke „a köz érdekében járt el" - 444

Azért azt mégsem lehet, hogy végleg banánköztársaság legyünk. Feljelentettem Tállai elvtársat, a Nagy Benzinárcsökkentőt hivatali visszaélés miatt - írta november 16-án Szél Bernadett a Facebookon. Az LMP elnöke azután lépett, hogy Tállai András fideszes képviselő, államtitkár és NAV-elnök eldicsekedett vele, hogy „állampolgári megkeresésre" „eljárt" „a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagárak tekintetében", és ennek „eredménye" az lett, hogy a MOL csökkentette a benzin és a gázolaj árát a városban.

Silányítás

Hiteltelen néppártosodás.

A Magyar Hírlap Online a Vona-ellenes Jobbik-belviszály újabb szintjeit fejti fel, így Gaudi-Nagy Tamásnak a pártelnök elleni támadását.

„Meddig asszisztáltok még ahhoz, hogy Heller Ágnes és Magyar György szája íze szerinti értékvesztett, eurokrata liberális 'demokrácia' visszaállítását szolgáló technikai eszközzé silányítják jelenlegi vezetői ezt az egykor erőtől duzzadó, őszinte és igaz nemzeti ellenállási mozgalmat? A jogvédő szerint, ha ez így megy tovább, nemsokára Gyurcsány, a 'gátlástalan, nemzetvesztő szemkilövető' is ott lesz a csapatban.”

Újabb szintek a Vona-ellenes belviszályban

Gaudi-Nagy Tamás, a párt egykori és Dúró Dóra, a Jobbik aktív politikusa ismét nyíltan támadta Vona Gábor pártelnököt, a Tett és Védelem Alapítvány titkára pedig „zsákutcás elképzelésről" beszélt a radikális párt szerinte hiteltelen néppártosodása kapcsán. Radikális változások.

Izomzat

Cserhalmi nem kocáztat.

Még fél évre van szüksége ahhoz, hogy a gerincműtétje után rendbe jöjjön, a Nemzeti Színház el is halasztotta az Úri muri bemutatóját – írja a Lokál Online.

„Marha jól vagyok, mert már tudok járni, és ez a lényeg – kezdte a Lokálnak Cserhalmi György. – Bonyolult és nehéz gerincműtéten vagyok túl, és míg hasznosul az a sok minden, amit belém raktak, az körülbelül még fél év. Utána, azt hiszem, mindent lehet, akár azt is, amit egy élsportoló csinál, ha győzöm izomzatban. Nem tervezek előre, az a tervem, hogy meggyógyulok.”

Cserhalmi: Fél év és rendbe jövök! | Lokál

Marha jól vagyok, mert már tudok járni, és ez a lényeg - kezdte a Lokálnak Cserhalmi György. - Bonyolult és nehéz gerincműtéten vagyok túl, és míg hasznosul az a sok minden, amit belém raktak, az körülbelül még fél év. Utána, azt hiszem, mindent lehet, akár azt is, amit egy élsportoló csinál, ha győzöm izomzatban.

Spekuláció

A Mikulás-szán csodája.

A lappföldi legenda úgy lehet képes egyetlen nap leforgása alatt minden gyermekhez eljuttatni az ajándékát, hogy a rénszarvasoknak legalább a hangsebesség 265-szörösével kell húzniuk a szakállas jótevőt – derül ki a Hirado.hu cikkéből.

„Az ötlet szülőatyja egy bizonyos Stefan Lemurell, a göteborgi egyetem matematika tanszékének vezetője, akit a numerikus analízis egyik szaktekintélyeként tartanak számon a tudomány világában: a professzor spekulációi szerint a Mikulás másodpercenként 900 látogatásnak tesz eleget – ez persze csak abban az esetben kivitelezhető, ha a joviális nagy szakállú nyugat felé indul, ezzel valamelyest meghosszabbítva a nap 24 óráját.”

Hogy mennyivel robog a Mikulás szánja?

Régóta kínzó kérdés, hogy mégis miként képes a lappföldi legenda egyetlen nap leforgása alatt minden gyermekhez eljuttatni az ajándékát: mára már bizonyos, hogy a rénszarvasoknak ehhez legalább a hangsebesség 265-szörösével kell húzniuk a szakállas jótevőt.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45646/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?