Blogolj!

Kémkedés és költségvetési csalás – vádat emeltek KGBéla ellen

Állam elleni és költségvetést károsító, továbbá közbizalom elleni bűncselekmény miatt emelt vádat Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség.

Keresztes Imre, a főügyészség vezetője szerdai közleményében azt írta: a politikust az Európai Unió intézményei elleni kémkedéssel, valamint jelentős vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással, három rendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Kovács Béla és három vádlott-társa szabadlábon védekezik.

A politikus mentelmi jogát 2015-ben és 2017-ben is felfüggesztette az Európai Parlament, majd az ügyészség egyesítette a büntetőeljárásokat.

Nem ússza meg KGBéla?

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Néhány hónap múlva Kovács „KGB" Béla már a bíróság előtt állhat - a vádak között szerepelhet az EU intézményei elleni kémkedés. Az új fejlemények mellett a témához kapcsolódó korábbi információkat is összegyűjtöttük. Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást az ügyészség Kovács Béla jobbikos európai parlamenti képviselő kémkedési ügyében - értesült az átlátszó.hu.

A főügyész tájékoztatása szerint a képviselő és három társa összesen több mint 21 ezer euró – valamivel több mint hatmillió forint – vagyoni hátrányt okozott az Európai Parlament költségvetésének. Korábban elhangzott, a gyanú szerint a politikus 2012-ben és 2013-ban négy emberrel fiktív gyakornoki szerződést kötött 4, illetve 6 hónapos időtartamra. Az ügyészség szerint a gyakornokok gyakorlatilag nem léteztek, érdemi munkavégzés nem történt, ezek fiktív szerződések voltak.

A kémkedéssel kapcsolatban pedig korábban tudatták, a polgári elhárítás figyelmét az keltette fel, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havonta Moszkvába látogat.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45653/pics/lead_800x600.jpg
csalás,Európai Parlament,Jobbik,kémkedés,költségvetés,Kovács Béla,ügyészség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kocsis Máté: éleslövészet van, célkeresztben a jövőnk!

2019.05.25. 08:00
Nincsen felesleges szavazat május 26-án, hiszen óriásit téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktornak már kellő felhatalmazása van az európai vitákban. A bevándorlás …

Kövér: aljas és perverz, amit Brüsszel az európai fajtával tesz

2019.05.16. 05:05
A házelnök szerint ahelyett, hogy azon gondolkodna Európa, miként lehetne a családok biztonságát helyreállítani, tömeges lakosságcserével próbálja meg …

Brexit: Brüsszel nem kér a mogorva britekből

2019.03.03. 15:35
Nem halogatható sokáig a kilépés, ugyanis az EU sem akarja, hogy Nagy-Britannia részt vegyen a májusra kiírt európai parlamenti választásokon – állítja egy brit miniszter.

Kitűzte az EP-választás időpontját az államfő

2019.03.01. 13:25
Kitűzte május 26-ára az Európai Parlament magyar képviselőinek választását Áder János köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal a honlapján.

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Orbán Viktor: Trump a mi emberünk!

2019.02.14. 06:35
A miniszterelnök szerint a legfontosabb feladat a családvédelmi akcióterv hét pontjának jogszabályokba foglalása.

Az EP-választás lehet a francia–olasz ellentét csúcspontja

2019.02.09. 16:20
A szakértő szerint a gall vezetés a hibás, mert többször szokatlanul sértően beszélt az olasz kormányról.

Diplomáciai háború robbant ki Párizs és Róma között

2019.02.09. 10:00
Egyre feszültebb a viszony, Franciaország hazahívta római nagykövetét – ilyen utoljára 1940-ben, a második világháború idején fordult elő. A háttérben az európai parlamenti …

Szigorú határellenőrzés nélkül nincs belső biztonság

2019.02.09. 06:20
Az Európai Parlament még a májusi választások előtt szeretne olyan visszafordíthatatlan intézkedéseket hozni, amellyel lehetővé tennék Európába a legális tömeges …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?