hirdetés
Blogolj!

Trócsányi: kettős mércét alkalmaz a Európai Bizottság Magyarországgal szemben

Kettős mércét alkalmaz Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal szemben az Európai Bizottság a kötelező kvóta ügyében az Európai Bíróság előtt indítani tervezett eljárással - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter szombaton Zbigniew Ziobro lengyel igazságügyi miniszterrel folytatott megbeszélése után.

A miniszter közölte: a Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke által is működésképtelennek és hatástalannak minősített kvótarendszer bíróság előtti érvényesítése esetén Lengyelország és Magyarország Csehországgal együtt mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megakadályozza azt, hogy kettős mérce érvényesüljön Európában. A migránsok szétosztását célzó kvótahatározatot az európai uniós országok döntő többsége ugyanis nem hajtja végre, így a bizottság által bejelentett bírósági eljárás politikai támadásnak is tekinthető - tette hozzá.

A miniszter elmondta, hogy a lengyel igazságügyi miniszter tájékoztatást adott arról, hogy a lengyel parlament elfogadta azt a két jogszabályt, amelyek az igazságszolgáltatás reformjával kapcsolatosak. Az Andrzej Duda lengyel elnök által kezdeményezett jogszabályok elfogadása során mérlegelték a Velencei Bizottság megállapításait is, és a maguk részéről az igazságszolgáltatás reformját érintő kérdéseket lezártnak tekintik - fejtette ki.

A magyar igazságügyi miniszter részt vett a lengyelországi magyar kulturális évad pénteki záróünnepségén tartott koncerten, ahol beszédében kiemelte, a mintegy 80 lengyel városban tartott több mint 500 rendezvény célja az volt, hogy felkeltsék a magyar kultúra iránti érdeklődést.

Ugyanakkor a rendezvénysorozat iránti hatalmas érdeklődés bebizonyította,

"a magyar-lengyel barátság ritka kincs, szinte állócsillag a történelem viharos egén."

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45780/pics/lead_800x600.jpg
kvóta,Lengyelország,Trócsányi László
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A biztonságunk a tét az EP-választáson

2019.05.26. 04:55
A migránskvóta ugyanis hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket.

Náci jelképekkel ellátott övtáska miatt ég a lengyel Auchan

2019.04.02. 20:55
Szimpla hanyagságból náci horogkereszttel díszített övtáskákat forgalmazott az Auchan Lengyelországban. Csakhogy a fasiszta jelkép tiltott lengyel barátainknál, ezért …

Agyrém: Merkel továbbra is a kötelező kvótákról beszél

2019.03.22. 06:05
Átcsomagolták és átneveznék a migránsok kötelező elosztását, de a terv attól még nem változik.

Trócsányi: ma is érvényes a 12 pont

2019.03.14. 15:35
Az elmúlt 30 évben „óriási utat tettünk meg”, ma már olyan „Európában vagyunk”, ahol érvényesül a szólásszabadság – mondta a miniszter.

Ilyen változásokat hozhat a munkahelyi számítógépekre vonatkozó szabályozás

2019.02.27. 20:45
Nemrég a parlament elé került a Trócsányi László igazságügyi miniszter által jegyzett salátatörvény (olyan törvény, amely által …

Nem semmi – Magyarországot védi a román külügyminiszter!

2019.01.30. 07:25
Románia ellenzi, hogy a jogállamisághoz kössék az uniós pénzeket, és védelmébe vette Lengyelországot, illetve Magyarországot is.

Meghalt a megkéselt gdanski főpolgármester

2019.01.14. 15:10
Pawel Adamowicz nem élte túl a vasárnapi brutális késes merényletet.

Kövér: a nemzetállamok Európája nem bukhat el!

2018.11.25. 05:50
Az Országgyűlés elnöke szerint jövőre eldőlhet, megőrizzük-e a nemzeti kultúránkat vagy kevert népességű, kultúra nélküli populációt alakítunk ki, támogatjuk-e a családokat vagy pedig …

Trócsányi: 1956 hősei ma is üzennek

2018.11.04. 13:35
Az igazságügyi miniszter szerint kötelességünk átadni a jövő generációnak azt az üzenetet, hogy „büszkék vagyunk az országunk megmaradásért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő hőseinkre”.

Trócsányi: Az önbizalom terén példát vehetnénk a franciáktól

2018.10.09. 19:40
Az igazságügyi miniszter Lázár János országgyűlési képviselővel mutatta be Hódmezővásárhelyen a Párizsi Napló, avagy ami a nagyköveti jelentésekből …

Ezeket a cikkeket olvastad már?