Blogolj!

Robbanás volt New Yorkban

Terrorcselekménynek minősítették azt a támadást, amely helyi idő szerint ma reggel 7.45 körül történt New Yorkban, Manhattenben, a 42. és a 8. utca sarkán a Port Authority buszállomásnál. Az elkövető állítólag bangladesi.

Ismeretlen eredetű robbanásról tájékoztatott a New York-i rendőrség. A hétfői detonáció a 42. utca és a 8. sugárút kereszteződésénél történt egy buszmegállónál, a helyszínre már kiérkeztek a tűzszerészek. A buszmegállóból a robbanás után 20 percen keresztül rohantak ki az emberek. 

Az ABC News rendőri forrásoktól arról értesült, hogy egy csőbombát robbantottak fel a föld alatt. Három metróvonalat már kiürítettek, egyes hírforrások sebesültekről is említést tesznek.

Port Authority az Egyesült Államok legforgalmasabb buszállomása, évente több mint 65 millió utast szolgál ki.  A  robbanás után "szellemvárossá" vált a Times Square, a rendőrség lezárta a környéket.

Felvételek a helyszínről: 

Egyelőre még mindig „incidensként” és nem terrortámadásként hivatkoznak az eseményekre. 

A helyszínre kiérkező rendőrök: 

A Fehér Ház közölte, hogy már tájékoztatták Donald Trumpot, aki egyelőre nem kommentálta az eseményeket. 

A New York Post úgy tudja, hogy a támadó egy 27 éves bangladesi férfi, aki hét éve él az Egyesült Államokban, a New York-i Brooklyn negyedben. William Bratton, New York egykori rendőrkapitánya az MSNBC reggeli műsorában elmondta, hogy a merénylőt az Iszlám Állam inspirálta a magára szerelt 12 centis csőbomba felrobbantására. A cikkben szereplő képről még nem tudni, hogy mikor készült.

Ez a videó terjed, mint a robbanás pillanata. A felvétel a vonatokat a buszpályaudvarral összekötő földalatti átjáróban készült.

Már hivatalosan is terrorcselekménynek minősítették a támadást. 

A robbantásban négyen sérültek meg, köztük maga a merénylő is, egyikük állapota sem életveszélyes. Három embert kellett kórházba szállítani.

New York polgármestere, Bill de Blasio és James O'Neil rendőrfőnök úgy fogalmazott:

Terrorcselekményre tett kísérlet volt a támadás.

Az FBI szóvivője, John Miller elmondta, hogy valóban egy csőbomba robbant fel, amely az elkövetőre volt rögzítve. Úgy vélik, a szerkezet korábban robbant fel, mint azt az elkövető eltervezte. A gyanúsítottat is megnevezték: Akayed Ullah, 27 éves férfiről van szó. Hírforrások szerint bangladesi, és hét éve él Amerikában, Brooklinban.

A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint csak ő van őrizetben, sajtóhírek szerint azonban még egy embert letartóztattak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45853/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,New York,robbanás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Szerdától drágábban tankolhatunk

2019.06.24. 14:05
Az utóbbi hetekben "megszokott" csökkenés után most drágulásra számíthatunk a kutakon, ugyanis a Mol 3 forinttal emeli a benzin és 5 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán - értesült az MTI hétfőn …

Blogstar kávéház

2019.06.24. 04:30
Az előválasztás szabadfogású birkózása, a nemzetietlen ellenállás derékhada, Románia kettős mércéje, megkoronázott szépségek és Kiss Ramóna boldogító igenje hétfői online lapszemlénkben.

A cseh kormányfő lemondását követelték Prágában

2019.06.23. 20:20
Andrej Babis kormányfő és Marie Benesová igazságügyi miniszter lemondását, valamint a cseh ügyészség függetlenségének megőrzését követelték vasárnap Prágában.

160 Iszlám Állam-hívőről semmit nem tudnak a német hatóságok

2019.06.23. 20:10
Semmilyen adattal nem rendelkeznek a német biztonsági szervek a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet 160 olyan követőjéről, akik Németországból utaztak a …

Kisebb földrengés volt Heves megyében

2019.06.23. 19:00
Kisebb, a Richter-skála szerinti 2,3-as erősségű földrengés volt a Heves megyei Tenk közelében vasárnap délután.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.06.23. 16:50
Ma senkinek nem volt szerencséje, nem volt telitalálat a hatos lottón, ötösökből viszont akadt bőven.

Kánikula váltja a viharos időjárást

2019.06.23. 14:50
Kellett ez a kis szusszanás, már ami a lehűlést és az esőt illeti, ám nem sokáig fog ez tartani, jövő héttől újabb hőségre lehet számítani.

Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések

2019.06.23. 08:30
Újabb húsz településen kezdődhetnek bölcsődei fejlesztések mintegy kétmilliárd forint költségvetési támogatásból a bölcsődei fejlesztési program keretében - …

Blogstar kávéház

2019.06.23. 05:05
Véres szúnyogapokalipszis, a Gyurcsány család korteskedése, a liberálisok pálfordulása, a hőhullám öngyilkossági hulláma és Sebestyén Balázs eltorzulása vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezekkel a számokkal nem nyert

2019.06.22. 20:40
Egyáltalán nem volt ötös a lottón, ellenben négyesből akad bőven.

Ezeket a cikkeket olvastad már?