Blogolj!

Robbanás volt New Yorkban

Terrorcselekménynek minősítették azt a támadást, amely helyi idő szerint ma reggel 7.45 körül történt New Yorkban, Manhattenben, a 42. és a 8. utca sarkán a Port Authority buszállomásnál. Az elkövető állítólag bangladesi.

Ismeretlen eredetű robbanásról tájékoztatott a New York-i rendőrség. A hétfői detonáció a 42. utca és a 8. sugárút kereszteződésénél történt egy buszmegállónál, a helyszínre már kiérkeztek a tűzszerészek. A buszmegállóból a robbanás után 20 percen keresztül rohantak ki az emberek. 

Az ABC News rendőri forrásoktól arról értesült, hogy egy csőbombát robbantottak fel a föld alatt. Három metróvonalat már kiürítettek, egyes hírforrások sebesültekről is említést tesznek.

Port Authority az Egyesült Államok legforgalmasabb buszállomása, évente több mint 65 millió utast szolgál ki.  A  robbanás után "szellemvárossá" vált a Times Square, a rendőrség lezárta a környéket.

Felvételek a helyszínről: 

Egyelőre még mindig „incidensként” és nem terrortámadásként hivatkoznak az eseményekre. 

A helyszínre kiérkező rendőrök: 

A Fehér Ház közölte, hogy már tájékoztatták Donald Trumpot, aki egyelőre nem kommentálta az eseményeket. 

A New York Post úgy tudja, hogy a támadó egy 27 éves bangladesi férfi, aki hét éve él az Egyesült Államokban, a New York-i Brooklyn negyedben. William Bratton, New York egykori rendőrkapitánya az MSNBC reggeli műsorában elmondta, hogy a merénylőt az Iszlám Állam inspirálta a magára szerelt 12 centis csőbomba felrobbantására. A cikkben szereplő képről még nem tudni, hogy mikor készült.

Ez a videó terjed, mint a robbanás pillanata. A felvétel a vonatokat a buszpályaudvarral összekötő földalatti átjáróban készült.

Már hivatalosan is terrorcselekménynek minősítették a támadást. 

A robbantásban négyen sérültek meg, köztük maga a merénylő is, egyikük állapota sem életveszélyes. Három embert kellett kórházba szállítani.

New York polgármestere, Bill de Blasio és James O'Neil rendőrfőnök úgy fogalmazott:

Terrorcselekményre tett kísérlet volt a támadás.

Az FBI szóvivője, John Miller elmondta, hogy valóban egy csőbomba robbant fel, amely az elkövetőre volt rögzítve. Úgy vélik, a szerkezet korábban robbant fel, mint azt az elkövető eltervezte. A gyanúsítottat is megnevezték: Akayed Ullah, 27 éves férfiről van szó. Hírforrások szerint bangladesi, és hét éve él Amerikában, Brooklinban.

A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint csak ő van őrizetben, sajtóhírek szerint azonban még egy embert letartóztattak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45853/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,New York,robbanás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.02.18. 02:20
Jakab Péter tisztogatásai, Hadházy Ákos botránypolitizálása, Gyurcsány Ferenc baráti milliói, a mesterséges intelligencia térhódítása és Nicki Minaj szexi vonaglása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.17. 04:10
Orbán Viktor szabad kereszténydemokráciája, a kormány különös klímahitele, a Momentum öncélú károkozása, Salvini harcos euroszkepticizmusa és Singh Viki fantasztikus megújulása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.16. 03:00
A fővárosi taxitrend átalakítása, a sport közösségformáló ereje, a bűntudat üzletté tétele, a migránstömegek követelései és Melanie Trump különleges Valentin-napja vasárnapi online lapszemlénkben.

Jól teljesít az új utasmóló Ferihegyen

2020.02.15. 12:20
Napra pontosan egy hónapja adták át az új utasmólót a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a visszajelzések alapján pedig igen szépen teljesít.

Lövöldözés Berlinben, egy ember meghalt

2020.02.15. 10:55
Több ember tüzet nyitott egy rendezvényközpont előtt a német fővárosban pénteken.

Több mint 1500 halálos áldozata van a koronavírusnak

2020.02.15. 09:25
A járvány kiindulópontjának számító kínai Hupej tartományban a helyzet még mindig kritikus, a vírus tovább szedi áldozatait. Jó hír viszont, hogy a tartományon kívül a …

Blogstar kávéház

2020.02.15. 05:05
A koronavírus megállíthatatlan terjedése, Pikó András politikai porhintése, Macronék szaftos szexbotránya, Magyarország látványos depressziója és Gregor Bernadett féltve őrzött magánélete szombati online lapszemlénkben.

Koronavírus: A Kínából hazaszállított franciák első csoportja elhagyhatta a karantént

2020.02.14. 15:40
Két hete érkezett Vuhanból Franciaországba az a csoport, akik ezidáig karanténban voltak. Most mind a 181 ember …

Blogstar kávéház

2020.02.14. 02:55
Az árbomba aggasztó robbanása, Dobrev Klára képtelen képmutatása, az MSZP pénzszórása, a migrációs nyomás növekedése és Nádai Anikó pozitív energiái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.02.13. 03:55
Karácsony Gergely résnyire nyitott ajtója, Gyurcsány Ferenc mindent elsöprő lendülete, Soros szervezeteinek tüntetése, a házasság reneszánsza és Labancz Lilla szívdöglesztő popsija csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?