Blogolj!

Ágyúval lőtt az Országgyűlés a Soros-tervre

A Fidesz-KDNP mellett érdekes módon a Jobbik is megszavazta a parlamenti határozatot. A kormánypártok szerint a baloldal a „Soros-terv” és a betelepítés mellé állt.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök adja le voksát.

Kormánypárti előterjesztésre határozatot fogadott el kedden az Országgyűlés az Európai Parlament november 16-án megszavazott, a „Soros-terv végrehajtásáról szóló” határozatával szemben. A dokumentumot 142 kormánypárti és jobbikos igen és 3 – független képviselőtől érkezett – nem szavazattal támogatták a képviselők.

A Parlament ezzel kimondja, hogy felháborítónak tartja, ezért elutasítja a bevándorlók befogadására és szétosztására irányuló rendeleti javaslatot, azt, hogy állandó betelepítést és kötelező szétosztást indítsanak el az európai nemzetek kárára. A bevándorlók kötelező kvóta alapján történő szétosztása visszafordíthatatlanul megváltoztatná Európa jövőjét és kultúráját – olvasható a határozatban. A Ház azt is elutasította, hogy jogköröket adjanak át a bevándorlást támogató Soros-szervezeteknek annak érdekében, hogy részt vegyenek a bevándorlók behozatalában és szétosztásában. Az Országgyűlés kimondta: elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, a magyarok népszavazáson kinyilvánított akaratát.

A kormányt is felszólítja, hogy ne engedjen az Európai Parlament és az uniós bürokrácia nyomásának, védje meg az ország jogait,

utasítsa el a „Soros-tervet” és folyamatosan tájékoztassa Magyarország polgárait a „Soros-terv” végrehajtásának állásáról és a kormány intézkedéseiről.

A határozat a közzétételét követő napon lép hatályba.

A Fidesz szerint a keddi szavazásán kiderült, hogy

az egész egész baloldal a „Soros-terv” mellé állt.

Erről az előterjesztést jegyző Németh Szilárd, a kormánypárt alelnöke, országgyűlési képviselő beszélt azt követően, hogy az MSZP, a DK és az LMP politikusai nem vettek részt a voksoláson, három független, Fodor Gábor, valamint Szelényi Zsuzsanna és Szabó Szabolcs pedig nemmel voksolt. A Jobbik helyzetét érdekesnek nevezte, mert szerinte a párt egyik nap tagadja a „Soros-tervet”, máskor azt mondta, hogy van ilyen, és ma is ez történt.

Németh Szilárd szerint a határozati javaslatot nem csak azért nyújtották be, hogy kellő választ adjanak Brüsszelnek és az ottani Soros-által támogatott politikai köröknek, hanem azért is, mert a nemzeti konzultáción több mint 2,3 millió ember vett részt és 1,5 millió kérdőív feldolgozása után egyértelmű, hogy elsöprő többségben mondtak nemet az emberek a "Soros-tervre". Úgy fogalmazott:

„itt volt ideje, hogy a magyar Országgyűlés a magyar emberek véleményét, érdekét, kérését is hangoztassa.”

Arra a kérdésre, hogy milyen lépéseket tehet a kormány januárban, Németh Szilárd azt mondta: a schengeni határokat meg kell védeni, a dublini rendszert nem lehet úgy módosítani, hogy az a nemzetállamok jogait csorbítsa, menekülteket pedig nem lehet összekeverni az illegális bevándorlókkal. Felhívta a figyelmet arra hogy EU-s adatok szerint 2016-ban a menekültek aránya 1,5 százalék volt, a gazdasági bevándorlóké pedig 98,5 százalék. Ha segíteni akarunk, akkor nem ide kell importálni a problémát, hanem helyben kell segíteni – mondta a fideszes képviselő, aki szerint menekültkérdés közösségi ügy, az illegális bevándorlás viszont tagállami.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője pedig sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, az Európai Parlament határozatában rögzített betelepítési kvóták ellentétesek a magyar nemzeti érdekkel, a társadalom többségének álláspontjával. A mai országgyűlési határozatot azért nevezte szükségesnek, mert „mi a szerződések barátai vagyunk, az európai jog talaján állunk”, márpedig a lisszaboni szerződés a nemzeti parlamentek kiemelt szerepét rögzíti az európai uniós döntéshozatalban.

A frakcióvezető elmondta, az Európai Tanácsnak a hét második felében esedékes ülésén szintén napirenden lesz a migráció, és a készülő előterjesztés szerint az EU-s állam- és kormányfőknek jövő júniusig kellene dűlőre jutniuk az ügyben. Azzal kapcsolatban, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint a kötelező kvóták terve megosztó és nem hatékony, Gulyás Gergely úgy reagált: örülnek, hogy Donald Tusk személyében Magyarországnak fontos szövetségese van, de a tanács elnöke pillanatnyilag sajnos kisebbségi véleményt képvisel.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45896/pics/lead_800x600.jpg
betelepítés,bevándorlás,Donald Tusk,EU,Európai Parlament,Európai Tanács,Gulyás Gergely,kvóta,migráció,Németh Szilárd,Orbán Viktor,Soros György,Soros-terv
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor: több Balaton, kevesebb Adria

2020.07.10. 09:00
Az Operatív Törzsnek péntek délig kell kidolgoznia javaslatait az esetleges újabb intézkedésekről a járványügyi helyzet figyelembe vételével. Magyarország rendben van, de a vírus behurcolása probléma.

Gulyás: hamarosan szigorúbb járványügyi intézkedések jöhetnek

2020.07.09. 10:55
A térségben ugyanis drámaian romlik a járványhelyzet. A magyar kormánynak lépnie kell, ha meg akarjuk őrizni a viszonylag nyugodt és békés életet.

Komoly EU-s kisebbség blokkolja a Soros-kvótaterveket

2020.07.08. 08:30
Jó esély van rá, hogy sikerül meggátolni a lopakodó brüsszeli betelepítési elképzeléseket.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

Közel 300 határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

2020.07.06. 07:55
Nincs megállás a migránsok számára: 273 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig hazánkban.

Minden eddiginél veszélyesebb az illegális migránsok alkalmazása

2020.07.04. 05:05
A koronavírus-válság miatt bőven akad ugyanis munkanélküli az európai őslakosok között is.

Orbán: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

2020.07.03. 11:15
Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című …

Orbán Viktor: nem tudjuk elfogadni az unió kérését! (videó)

2020.07.02. 08:35
Első a magyar emberek egészsége: továbbra sem engedjük be az EU-n kívüli országok állampolgárait. Kivétel: Szerbia.

Brüsszel továbbra is meghekkelné a magyar migránspolitikát

2020.06.30. 05:10
Bármennyire is kudarcos az Európai Unió bevándorláspolitikája, a balliberális körök annál jobban erőltetik. Magyarországnak résen kell lennie, ha meg akarja védeni …

Kétszáznál is több migránssal szemben intézkedtek a rendőrök a hétvégén

2020.06.29. 08:15
A jó idő beköszöntével a migráns is útra keltek, számuk pedig ismét egyre nő: csak a hétvégén 229 határsértővel szemben intézkedtek a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?