Blogolj!

Magyarországon is adózni fog a Facebook

Épp ideje volt, mert biztosan több mint százmillióval tartoznak a magyar államnak.

A Zuckerberg-birodalom szakít az adózási trükközéssel? A Facebook helyben, a tevékenysége szerinti országokban fogja könyvelni reklámbevételeit ahelyett, hogy dublini székhelyén venné nyilvántartásba azokat – jelentette be a közösségi médiaportál kedden. A cég eddig Írországban jelentette le a bevételeit, és az ottani alacsony adót fizette be a tevékenysége után. 

Dave Wehner, a cég pénzügyi vezetője blogbejegyzésében tudatta, hogy a Facebook vezetése úgy döntött, a jövőben helyi értékesítési struktúrára áll át azokban az országokban, amelyekben irodája támogatja a helyi hirdetőknek történő értékesítést. Ez azt jelenti, hogy a reklámokból keletkező bevételeket a továbbiakban nem a dublini nemzetközi székhely rögzíti majd, hanem a cég helyi irodái tartják nyilván azokat.

A Facebook szerint azért van erre szükség, mert az új értékesítési struktúrára nagyobb átláthatóságot biztosít majd.

Wehner tájékoztatása szerint egyébként a közösségi médiaportál 2018-ban hajtja végre a változtatást, és 2019 első felében kívánja befejezni az új értékesítési struktúráját.

Az Európai Bizottság várhatóan márciusban terjeszti elő jogalkotási javaslatát azon multinacionális digitális vállalatok megadóztatásáról, amelyeket azzal vádol, hogy a nyereségük után fizetendő járulékukat alacsony adókulcsú uniós tagországokban róják le, például Írországban, vagy Luxemburgban.

Érdekesség, hogy a NAV is épp a napokban tette fel a legnagyobb adótartozók listájára a Facebookot és a Google-t. Nem tudni pontosan, mennyi adóval tartozik papíron a magyar államnak a Facebook, de – hiszen ez alapján lehet felkerülni a listára – biztosan több mint százmillióval. Annak ellenére nem volt hajlandó sem reklámadót, sem mulasztási bírságot fizetni Magyarországnak, hogy jelentős profitot szerzett hazánkban.

Címkék: adózás, Facebook, NAV
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45907/pics/lead_800x600.jpg
adózás,Facebook,NAV
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A NAV cáfolta, hogy maszkokat foglalt volna le

2020.03.21. 16:40
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) cáfolta azt a sajtóban megjelent hírt, miszerint Csehországba tartó egészségügyi maszkokat tartalmazó szállítmányt foglalt le.

Dokumentumok bizonyítják a Cambridge Analytica manipulációját

2020.01.06. 14:45
A Cambridge Analytica volt az a politikai tanácsadócég, amelyik legalább 87 millió Facebook-felhasználó adataihoz jutott hozzá, és erre építve segítették a …

PM: a kormány nem tervezi a kata drágítását

2019.11.07. 17:05
A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben a kormány nem tervezi a kisadózó vállalkozók tételes adójának (kata) drágítását.

Az EU-ban is egyedülállónak számítanak a NAV mobillaborjai

2019.07.02. 11:25
Elsősorban alkohol és üzemanyag vizsgálatára tavaly hét mobillabort vetettek be négyezer alkalommal, ami olyan jól szerepelt, hogy több tagállam is érdeklődött irántuk.

Harminc százalékkal nőtt az e-SZJA rendszert használók száma

2019.05.22. 12:45
Az idén 1,5 millióan, tavaly 1,1 millióan nyújtották be határidőre a rendszeren keresztül a személyi jövedelemadó (szja) bevallásukat - ismertette Izer Norbert, a …

Döbbenet: ismét élőzés miatt balesetezett egy román kisbusz! (videó)

2019.02.05. 11:25
Elképesztő felelőtlenség: a sofőr élőben közvetített a közösségi oldalon, közben a szalagkorlátnak csapódott, és felborult a jármű.

Csökkenhetnek a kisvállalkozások adóterhei

2018.10.03. 18:35
Mindez magyar javaslatra történhet meg.

Százezer forint áfától kötelező az adatszolgáltatás

2018.06.27. 14:55
Július 1-jétől megváltoznak a számlaadat-szolgáltatással kapcsolatos jogszabályok – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Sokba kerülhet a bevándorlás támogatása

2018.06.19. 15:20
A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kellene fizetnie minden bevándorlást segítő szervezeteknek. Az adó tervezett mértéke 25 százalék.

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Ezeket a cikkeket olvastad már?