hirdetés
Blogolj!

Blogstar kávéház

Búcsú

Nemes feladat.

„Orbán leváltásáig” indított visszaszámlálót az MSZP, de a Magyar Nemzet Online kiemeli, nyitva hagynak egy fontos kérdést a jó öreg szocik, mégpedig azt, hogy ki fogja leváltani a kormányt.

„A tendencia azonban látszik: az egykor három cikluson át is kormányzó (utód)párt népszerűsége zuhan, nincs üzenet, nincs történet, nincsenek erős arcok, és lassan tábor sincs; ez a csapat már régóta nem első számú kihívója a kormánynak. De az MSZP oldalán a visszaszámlálón csak fogynak a napok, órák, percek, másodpercek. Mire nullához ér, a szocialistáknak nem csupán a kormányzás álmától, hanem a dolgok állása szerint talán még a parlamenttől is búcsúzniuk kell.”

Selejtező

Száztizennégy nap van hátra „Orbán leváltásáig", legalábbis ezt állítja honlapján elhelyezett visszaszámlálóján az MSZP. Lendüljünk túl azon az apróságon, hogy az államfő hivatalosan még nem tűzte ki a választás napját, és fogadjuk el, hogy a legvalószínűbb nap e jeles alkalomra valóban 2018. április 8. lesz.

Támasz

Erőtlen Európa.

A Hirado.hu-nak nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő szerint a migráció megszervezése „egy demagógia”, ha ebbe az irányba halad az uniós politika, az európai életforma néhány évtizeden belül elporladhat.

„Horváth József szerint a stabilizálásnak egy hosszú folyamatnak kell lennie, a helyi politikai közösséget és értelmiséget kell megteremteni és megerősíteni, amíg ez nem sikerül, addig egyfajta támogató, béketeremtő és békefenntartó műveletre van szükség. A szakértő problémaként említette, hogy az Európai Uniónak, mint szövetségnek, nincs önálló katonai ereje, jelenlegi helyzetben kizárólag a NATO-ra támaszkodik.”

„A migráció megszervezése egy demagógia"

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint a migráció megszervezése „egy demagógia", ha ebbe az irányba halad az uniós politika, az európai életforma néhány évtizeden belül elporladhat. Az afrikai államok volt gyarmati országok, amelyeknek a térképeit, valamint a közöttük lévő határokat az íróasztalaik mellett rajzolták meg a volt gyarmattartóik - mondta Horváth József biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Képsor

Non-stop propaganda.

A csepeli rendelőben önkormányzat jóvoltából 32 nagyképernyős tévét szereltek fel a falakra, amin megállás nélkül nézhetik a közmédiát a betegek – így a 444.hu.

„Az időzítés is tűpontosnak tűnik, hiszen az előttünk tornyosuló kampányban nyilván csak súlyosbodni fog. Dukán beszélt ott dolgozókkal, akik azt mondták el neki, hogy 'felsőbb utasításra' csak a köztévé adását szabad lejátszani, és azt javasolja a csepelieknek, kérdezzenek rá ők is, nem lehetne-e esetleg valami megnyugtatóbb képsorok alatt várni az orvosokra. A 32 gépért 3,3 millió forint bruttót fizetett a csepeli önkormányzat.”

32 tévét vett a csepeli önkormányzat, non-stop tolják a betegek arcába a közmédia-propagandát - 444

Az Index és Dukán András Ferenc Momentum-jelölt is posztolt a csepeli rendelőből, ahol korábban meglehetősen sivár hangulatban voltak kénytelen várakozni a betegek, most viszont az önkormányzat jóvoltából 32 nagyképernyős tévét szereltek fel a falakra, amin megállás nélkül nézhetik a közmédián folyatott propagandát. Az időzítés is tűpontosnak tűnik, hiszen az előttünk tornyosuló kampányban nyílván csak súlyosbodni fog.

Könny

Havas bunkósága.

Schilling Árpád teljes mellszélességgel kiáll Havas Henrik áldozatai mellett, a szexuális zaklatás minden formáját elítéli, aki így bánik a nőkkel, annak a bíróságon a helye – mondja a Lokál Online-nak.

„Minden áldozatnak borzasztó nehéz kimondani, mi történt vele. Nehéz erről a nyilvánosság előtt beszélni, de ha a hölgyek közül valaki lenne annyira bátor, hogy bepereli, akkor pont ez tudna erőt adni a többi nőnek, aki hasonló helyzetben van. Ők sokat tehetnének ezért az ügyért, hiszen ismert emberek. Ha perre mehetnek és van elég erejük, akkor jó lenne, ha beleállnának. Havast nem fogja senki sajnálni, senki nem fog érte könnyeket hullatni, erőt kell adni a többi nőnek – mondta a rendező, aki felesége, Sárosdi Lilla oldalán belelátott abba, hogy mennyi mocskolódás érhet egy nőt, akit a zaklatáson túl a társadalom egy része is megtépáz.”

Sárosdi Lilla férje: Havas egy állat! | Lokál

Schilling Árpád teljes mellszélességgel kiáll Havas Henrik áldozatai mellett. A rendező a Lokálnak elmondta, a szexuális zaklatás minden formáját elítéli, aki így bánik a nőkkel, annak a bíróságon a helye, ahogy szerinte Havasnak is. Schilling megdöbbentőnek tartja, milyen magyarázatokat találnak és hogyan védik Havast a kollégái.

Bánya

Rejtélyes valuta.

Megállíthatatlanul száguld a Bitcoin: egyetlen kriptovaluta értéke 17 ezer dollár, azaz 4,5 millió forint – a virtuális pénznemmel kapcsolatos tudnivalókat a 24.hu összegzi.

„A pénztárcánkban lévő érmékkel és bankjegyekkel ellentétben a Bitcoin jelentős részben csak online létezik. Bár már van néhány olyan speciális ATM, ami Bitcoint is kezel, leginkább virtuális pénznemként kell a Bitcoinra tekinteni. Fontos azt is látni, hogy a Bitcoint nem kormányok vagy hagyományos bankok helyezik ki. Azaz a jogszabályok szerint nem egy törvényes fizetőeszköz, amiből adót fizethetünk vagy adósságot rendezhetünk. A Bitcoin egy bonyolult folyamaton keresztül jön létre, úgymond bányásszák.”

Rejtélyes valutából gazdagodna meg éppen a fél világ

De könnyen lehet, hogy a próbálkozók hamarosan egy pénzügyi buborékban találják magukat. A Bitcoin értéke sosem látott ütemben növekszik, ám a szakértők szerint elfogyhat az ereje. Minden, amit a kriptovalutáról tudni kell.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45953/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?