Blogolj!

Kapósak Baranyában az exjobbikos jelöltek a baloldalon

A dél-dunántúli megyében nem a Jobbik válik baloldalibbá, hanem a baloldal jobbikosodik el. Legalábbis, ami az országgyűlési képviselőjelöltek személyét illeti.

A Momentum október utolsó napján jelentette be az országgyűlési képviselőjelöltjeinek neveit. Baranya megyében egyetlen igazi meglepetésemberük volt, Körömi Attila. A várhatóan Hoppál Péter ellen a megye 2. választókerületében induló politikus 1998 és 2004 között a Fidesz színeiben volt országgyűlési képviselő, majd a Jobbikba lépett át, végül független lett.

Most úgy látszik, hogy az LMP és az Új Kezdet megirigyelte a Fekete-Győr András csapatát, s ők szintén a radiális jobboldali pártból igazolnak jelöltet. Bosnyák Gábor Martonfa független polgármestereként volt ismert, aki most mint az Új Kezdet tagja került be az országgyűlési képviselőjelöltek közé. Ez volt az a határ menti település, amely tiltakozott az ellen, hogy a falu mellett ideiglenes befogadó állomást hozzanak létre – ebben többek között a Jobbik is támogatta. Bosnyák, a Baranya megyei 3. országgyűlési választókerület jelöltje az Átlátszó/Szabad Pécs kérdésére elismerte, ugyan függetlenként indult a vezetői székért Martonfán, de a Jobbik tagja volt egy ideig.

A lap emlékeztetett rá, Szél Bernadett korábban Pécsett úgy fogalmazott, „az LMP élen járt azokban az ügyekben, amelyekről a választópolgárok egyértelmű képet kaphatnak a politikai hitelesség tekintetében”.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45980/pics/lead_800x600.jpg
Baranya megye,Jobbik,LMP,Új Kezdet
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Varga-Damm Andreát végleg lapátra tették Jakab Péterék

2020.07.24. 16:30
Marad még valaki a Balliknál, hogy lekapcsolja a villanyt?

Tovább apad a Jobbik-frakció

2020.05.27. 17:50
Farkas Gergely eddigi frakcióvezető-helyettes és Varga-Damm Andrea is kilép a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából; ezt mindketten szerdán jelentették be.

Rendkívüli: kivágná a parlamentből egyik képviselőjét a Jobbik

2020.05.20. 20:25
Folytatódik a leszámolás a balliberális oldalra sodródó pártban: a korábbi patrónus, Simicska Lajos bizalmasaként emlegetett Varga-Damm Andrea lett a bűnbak, hogy …

Saját koalíciós partnerei támadják Göd Momentumos polgármesterét

2020.04.10. 12:30
Az LMP, a DK és a Jobbik képviselője az országos vezetőknél jelentette fel levélben a momentumos Balogh Csabát, akit alkalmatlannak és diktatórikusnak tartanak.

Itt a vége, fuss el véle: kimúlt a Jobbik!

2020.03.03. 14:10
Legalábbis Vas megyében. Az ottani szervezetek ugyanis megelégelték, hogy a Jakab Péter-féle országos vezetés szembeköpi a jobboldali, nemzeti, konzervatív értékeket.

A kommunizmus áldozataira emlékezünk

2020.02.25. 15:15
1947-ben ezen a napon vitték el a szovjet csapatok Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát a Szovjetunióba, ahol nyolc évet töltött fogságban. A politikus letartóztatása és fogvatartása az első …

Bencsik János kilépett a Jobbikból

2020.02.19. 18:25
A párt parlamenti képviselője, korábbi budapesti elnöke többek között Jakab Péter hajtóvadászatával és a nemzetpolitikai és emlékezetpolitikai témák pártból való kiűzésével indokolta döntését.

Ittasan vezetett a szocialista politikus, az ellenzék szerint csak "kis baki" történt

2020.01.29. 08:25
Horváth Tamás a helyi gimnázium báljáról tartott hazafelé, mikor a rendőrök megállították. Az …

Kilépett a Jobbikból Vona Gábor

2019.10.29. 14:55
Tavaly a választásokat követően Vona Gábor lemondott pártelnöki tisztségéről, most pedig a pártból is kilépett.

Kegyeletsértése miatt lemondásra szólítja fel Stummer Jánost a Mi Hazánk

2019.10.24. 14:55
"Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!" - erre a súlyosan kegyeletsértő …

Ezeket a cikkeket olvastad már?