Blogolj!

Kapósak Baranyában az exjobbikos jelöltek a baloldalon

A dél-dunántúli megyében nem a Jobbik válik baloldalibbá, hanem a baloldal jobbikosodik el. Legalábbis, ami az országgyűlési képviselőjelöltek személyét illeti.

A Momentum október utolsó napján jelentette be az országgyűlési képviselőjelöltjeinek neveit. Baranya megyében egyetlen igazi meglepetésemberük volt, Körömi Attila. A várhatóan Hoppál Péter ellen a megye 2. választókerületében induló politikus 1998 és 2004 között a Fidesz színeiben volt országgyűlési képviselő, majd a Jobbikba lépett át, végül független lett.

Most úgy látszik, hogy az LMP és az Új Kezdet megirigyelte a Fekete-Győr András csapatát, s ők szintén a radiális jobboldali pártból igazolnak jelöltet. Bosnyák Gábor Martonfa független polgármestereként volt ismert, aki most mint az Új Kezdet tagja került be az országgyűlési képviselőjelöltek közé. Ez volt az a határ menti település, amely tiltakozott az ellen, hogy a falu mellett ideiglenes befogadó állomást hozzanak létre – ebben többek között a Jobbik is támogatta. Bosnyák, a Baranya megyei 3. országgyűlési választókerület jelöltje az Átlátszó/Szabad Pécs kérdésére elismerte, ugyan függetlenként indult a vezetői székért Martonfán, de a Jobbik tagja volt egy ideig.

A lap emlékeztetett rá, Szél Bernadett korábban Pécsett úgy fogalmazott, „az LMP élen járt azokban az ügyekben, amelyekről a választópolgárok egyértelmű képet kaphatnak a politikai hitelesség tekintetében”.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45980/pics/lead_800x600.jpg
Baranya megye,Jobbik,LMP,Új Kezdet
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Kilépett a Jobbikból Vona Gábor

2019.10.29. 14:55
Tavaly a választásokat követően Vona Gábor lemondott pártelnöki tisztségéről, most pedig a pártból is kilépett.

Kegyeletsértése miatt lemondásra szólítja fel Stummer Jánost a Mi Hazánk

2019.10.24. 14:55
"Forogjanak csak a sírjukban azok, akik nem értik a mi korunkat, akik nem értik a mi korunk kihívásait!" - erre a súlyosan kegyeletsértő …

Boros Bánk Levente: Az ellenzék drámája, hogy sok az eszkimó, és kevés a fóka

2019.02.24. 10:05
Márki-Zay tökéletes paraszt Soros sakktábláján! A párt nélküli politikusok gyülekezeteként tekint az elemző a vásárhelyi …

Továbbra is utcahosszal vezet a Fidesz-KDNP

2019.02.05. 14:50
A kormánypártok népszerűsége stabil, kiemelkedően magas, az év legnagyobb vesztese a Jobbik – mérte a Nézőpont Intézet.

Újra erőszakos rendbontók balhéztak a Kossuth téren

2018.12.13. 21:05
Többórányi vonulás után a Kossuth térről a Kossuth térre érkezett vissza pár ezer tüntető. Csütörtök estre is kitört a balhé: füstgránáttal és petárdákkal dobálták a …

Hasít a Fidesz – hárommillió szavazó a kormánypárt mellett

2018.12.04. 09:15
Két százalékkal növekedett a kormánypártok szavazóinak aránya októberről novemberre, a Jobbik tábora pedig ugyanennyivel csökkent – ezt mérte a Nézőpont Intézet.

Lemond mandátumáról Szávay István

2018.12.03. 12:40
Nem kívánja hátráltatni a Jobbik munkáját, ezért lemond a parlamenti képviselői posztjáról - erről maga Szávay István számolt be a Facebook-oldalán. 

Méltatlanság miatt karcsúsodik a Jobbik Csongrád megyében

2018.11.27. 05:25
A szétesőben lévő párt elveszített egy mandátumot a Csongrád Megyei Közgyűlésben, mivel összeférhetetlenségen kapták makói képviselőjét.

Tovább fogy az LMP – Meszerics is kilép

2018.10.21. 19:50
Elhagyja az LMP-t Meszerics Tamás, a párt európai parlamenti képviselője: nem kívánja követni a formáció új stratégiai irányát.

Haláltusa – az MSZP útján jár a Jobbik

2018.10.09. 08:45
A politikai lemorzsolódás miatt a párt egy pillanat alatt elveszítheti szavazóit – véli az elemző.

Ezeket a cikkeket olvastad már?