Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Kövér László: „Ahol nincs értelmes vita, az nem demokrácia, hanem hideg polgárháború!”

Tóth Marcell

Az országgyűlés elnöke szerint az ellenzék arra törekszik, hogy hiteltelenítse a kormány szavait, miközben megszüntetik az észérvek használatát. Nem jobb a helyzet a bevándorlásügyi vitákban az EU-ban sem, mégis inkább azért küzd Magyarország, hogy hazánk egy sikeres Európában legyen eredményes.

- Ma már nem az a kérdés, hogy az Európai Unió a világpolitika színpadán erősebb lesz-e az Egyesült Államoknál, vagy a feltörekvő ázsiai országoknál, hanem az, hogy meg tudja-e őrizni pozícióját, összeomlik-e – fogalmazott a SZEGEDma Klub vendégeként Szegeden Kövér László, az Országgyűlés elnöke. A meghívott beszélgetőpartnere – az év korábbi estjeihez hasonlóan – Csúri Ákos, a Blogstar alapítója volt. A világpolitika mellett bőven a hazai ügyek is szóba kerültek, sőt a közönség is kérdezhetett.

Nincs szükség Európai Egyesült Államokra

Kövér László úgy látja, egyesek Európai Egyesült Államokat akarnak, s ezért akarják szétzilálni a nemzetállamokra épülő struktúrát. Komoly kihívást jelent a földrész számára a tömeges migráció, amelyet sokan ki akarnak használni. A menekültek egy része valós veszély miatt kénytelen elhagyni hazáját, azonban komoly hányaduk csupán gazdasági okokból kel útra, jobban szeretne élni. Az iszlám szélsőséges ágaihoz tartozók, a dzsihadisták pedig kihasználják a lehetőséget, s bevándorlók közé vegyülve próbálnak meg beszivárogni, hogy felfordulást okozhassanak.

Szerinte alaptalanul vádolják cenzúrával, a sajtó korlátozásával a magyar kormányt. Példaként a migrációra reagálást hozta: a hazai média sokszínűen reagált, miközben a németben csak a Willkommenskultur üzenete jött át. Megjegyezte, ezen összhang mögött minden bizonnyal az ottani tulajdonosi elvárás áll.

A földrészen bűntudatot próbálnak kelteni a gyarmatosítás miatt egyesek,

már szégyellni kell, hogy keresztények és európaiak vagyunk.

Így akarják elfogadtatni a bevándorlást.

Párhuzamba állította a bevándorláspárti politikát támogatókat más korábbi „világmegváltó” ideológiák híveivel. A nácik és a kommunisták sötét eszméik terjesztése érdekében még megpróbáltak egy-egy csoportját megszólítani az ott élőknek, ez azonban a migrációt elősegíteni kívánókra már alig igaz. Dicsérik a bevándorlást egyes csoportok, mert szükségesnek tartják Európa elöregedése ellen, s mint jó munkaerő tekintenek az érkezőkre.

- Azonban ha ennyire jó mindez, akkor miért akarják ránk erőltetni őket? Vigyék az összeset – üzente Kövér.  

Miközben a migránsok csónakjai partot érnek, egy másik ügy, a közös európai hadsereg létrehozása léket kapott. Hiába tervezik hosszú ideje, mégsem történt előrelépés. Szintén probléma, hogy az Egyesült Államokból kiinduló gazdasági világválság az eurózónában ütötte a legnagyobb sebet.

Mindezek mellett azonban határozottan hangsúlyozta,

nem igazak a vádak, hogy a kormány Magyarországot kivezetné az unióból. Ellenkezőleg, meggyőződésük, csak egy sikeres Európában létezhet egy sikeres Magyarország.

Nem felejtjük el a határon túli magyarokat

Előnyökkel jár az Európai Unió nemzetpolitikai szempontok alapján is. Könnyebben tudunk kapcsolatot tartani a határon túli magyarokkal. Kifejtette, fontosak számukra a határokon átnyúló projektek. Törekednek az elszakított területeken élőkkel minél szorosabb viszony kialakítására, de egyben nem kérdőjelezik meg az utódállamok létét, határait. Kövér

örül, hogy néhány éve a szerb elnök azt üzente polgárainak, hogy az Európai Unió felé Budapesten keresztül vezet az út.

Ugyan a jelenlegi vajdasági autonómia alig nevezhető kulturális autonómiának is, de mégis sokkal több, mint amit Romániában, Szlovákiában megadnak. Értékelnünk kell, hogy képesek a magyar és szerb történészek együtt átbeszélni, kutatni a II. világháború népirtásait. Összességében a felsorolt folyamatok alapján jó irányba haladunk a megbékélés felé.

Kevésbé ad optimizmusra okot az ukrajnai helyzet, ahol a magyarokat hátrányosan érintő oktatási törvényt az amerikaiak üdvözölték. Úgy érzi, mintha az amerikai külügyminisztérium alsóbb szintjein nem történt volna meg az a váltás, mint a Fehér Házban.

Koszovó, Katalónia, Székelyföld

Az autonómia kérdésköre is előkerült Katalónia miatt. Kövér szerint nem lehet összehasonlítani az almát a körtével, azaz Romániát és Spanyolországot, valamint a katalánokat és a székelyeket.

A katalán ügy negatív hatással lehet a székelyek törekvéseire, mert az ellenzők könnyedén mutogathatnak Barcelona felé, hogy mindez csupán egy lépés az elszakadás irányába.

Az EU-t is kritikával illette, gyakorlatilag hallgattak a kemény rendőri beavatkozás után, s azzal az indokkal utasították el Katalónia elszakadását, hogy erre nincs példa a nemzetközi jogban. Pár évvel korábban viszont elősegítették Koszovó elszakadását hasonló helyzetből…

Az „eredendő bűn” hatása

A belpolitikára áttérve a Momentum Mozgalom olimpiai álmot szertefoszlató aláírásgyűjtéséről is beszélt Csúri Ákos témafelvetésére, kérdéseire reagálva. Kövér számára még ma is fájdalmas, hogy az olimpiák egyik legeredményesebb nemzetétől és egyben Közép-Európától elvették ezt a lehetőséget, pedig az utolsó három helyszín közé bekerülve Budapest akár nyerhetett is volna. Úgy fogalmazott,

a Momentum fiatal tagjai „korukhoz nem illő gonoszsággal” tették tönkre több millió ember álmát.

Attól fél, hasonló zavarkeltésre számíthatunk a következő hetekben, hónapokban, mint ez az akció volt. Példaként említette a Demokratikus Koalíció fellépését a határon túli magyarok szavazati joga ellen. Szerinte Gyurcsány Ferencnek már rég el kellett volna tűnnie a magyar politika színpadáról. Ő azonban csak egy utóhatása annak az „eredendő bűnnek”, amelyet az MSZP és az SZDSZ követett el a rendszerváltozás után. Hatalmas erkölcsi botrányt jelentett, hogy 1994-ben egy korábban saját hazája ellen küzdő, idegen zsoldban álló vált az ország kormányfőjévé. Ennek az időszaknak vége lett, azonban a politikai palettán ott vannak a mai napig utódai.

Mostanra az ellenzék leszámolt azzal, hogy észérveket használjon – még az oktatás, vagy az egészségügy területéről kialakult vitákban is – állítja az Országgyűlés elnöke.

Azt próbálják elhitetni, hogy nem igaz, amit a kormány mond. A legfrissebb e téren a nemzeti konzultációra beérkező válaszok száma, pedig az ismertetett számokat közjegyző hitelesítette. Szomorúnak tartja, hogy az ellenzékiek csak a saját álláspontjukat szajkózzák, nem akarják megismerni a másokét, pedig

ahol nincs értelmes vita, az nem demokrácia, hanem hideg polgárháború!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45952/pics/lead_800x600.jpg
Fidesz,határontúli magyarok,Katalán népszavazás,Katalónia,Kövér László

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Programok a nemzeti ünnepen

2018.03.15. 06:35
Számos ingyenes programra várják Budapesten az ünneplőket, a családokat csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján.

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

ÉLŐ: Kormányinfó 110.

2018.03.01. 13:30
Az első tavaszi fellépés: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

2018.02.18. 14:35
Huszadik alkalommal tartott évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. Azt üzente: nekünk Magyarország az első, nem hagyjuk, hogy bevándorlóországgá változtassák. A polgári tábornak pedig "a választás …

Fidesz: Karácsony Gergely Soros György miniszterelnök-jelöltje

2018.02.13. 16:10
A Fidesz szerint "Karácsony Gergelyék nemcsak itthon támadják a határzárat és a határvédelmet", hanem az Európai Parlamentben is mindig a migráció mellett …

Elhunyt Barsiné Pataky Etelka volt EP-képviselő

2018.02.05. 11:05
Életének 77. évében vasárnap tragikus hirtelenséggel elhunyt Barsiné Pataky Etelka, korábbi fideszes európai parlamenti képviselő

Havasi Katalin: Vásárhely nem kísérleti terep, hanem az otthonunk!

2018.02.03. 08:00
Gyerekorvos, a Fidesz helyi elnöke, lokálpatrióta hódmezővásárhelyi. Türelmes asszony, de nála is betelt a pohár. Elege lett abból, hogy az országos politikai …

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Fidesz: az ellenzék bénának látszik, mégis veszélyes

2018.01.30. 13:35
A nagyobbik kormánypárt bemutatta pártja legújabb plakátját, melyen Soros György és négy magyar ellenzéki politikus szerepel.

Ismét nekirongyolt a „Soros-hálózatnak” a Fidesz

2018.01.16. 14:00
A kormánypárt választmánya döntött a Fidesz–KDNP 106 egyéni országgyűlési képviselőjelöltjéről is.

Ezeket a cikkeket olvastad már?