Blogolj!

Kövér László: Gyomorforgató a balliberális értelmiség és a Jobbik összefekvése

A Jobbikból hiányzik a minimális pénzügyi szakértelem, az MSZP a 2010-es jelöltvásárral olyan mederbe lépett, hogy épeszű ember már nem vállalja velük a bukót, a balliberális értelmiség pedig elveszítette erkölcsi alapját, hogy antiszemitizmust kiáltson – véli az Országgyűlés elnöke. Kövér Lászlóval tiltott párttámogatásról, szivárványos összellenzéki összeborulásról, „soros disznós” Facebook-posztról és az Európa jövőjét meghatározó kvótaharcról is beszélgettünk. Blogstar-interjú.

Hatalmas port kavart az elmúlt napokban az Állami Számvevőszék jelentéstervezete. Ebben az szerepel, hogy a Jobbik tiltott támogatás elfogadásával szabálytalanságot követett el, ami miatt elképzelhető, hogy komoly büntetést kell fizetnie, bár a pártnak van tizenöt napja az ÁSZ-anyag észrevételezésére. Mindennek két olvasata rajzolódik ki a magyar közéletben: az egyik, hogy a törvényeket be kell tartani, a másik értelmezés szerint viszont itt a demokrácia vége, lábbal tiporják a szabadságot. Ezért aztán a Jobbik, az LMP és a Momentum közös fáklyás – kormányellenes – tüntetésre hívta híveit péntek estére. Ön hogyan látja ezt a kérdést?

Két okból is meg vagyok lepve. Egyrészt azért, mert a történet azt mutatja, hogy a magát komoly politikai erőnek gondoló, a kormányrúdhoz képzelő Jobbikban nincs meg az a minimális pénzügyi szakértelem, mely lehetővé tenné, hogy képes legyen a törvényeknek megfelelően gazdálkodni, és ne keveredjen akkora botrányba, amilyenbe a rendszerváltozás óta még egyetlen pártnak sem sikerült. Másrészt roppant furcsának tartom, hogy azok az ellenzéki pártok, melyek a 2014. januárban hatályba lépett új pártfinanszírozási törvénynél is szigorúbbat követeltek tőlünk, most úgy gondolják, hogy tulajdonképpen ezek a szabályok csak rájuk nem vonatkoznak.

Nem világos, ebből a logikai ellentmondásból hogyan akarnak kikeveredni:

folyamatosan korrupciót kiáltanak, a kormánykoalíciótól szigorúbb pártfinanszírozási szabályokat követelnek – aminek mi örömmel tettünk eleget –, majd nem tartják be azokat.

A polgári kormány az állami támogatások növelésén és az így érkező források szabályozott csatornáinak kialakításán keresztül megteremtette annak a feltételeit, hogy semmilyen párt ne szoruljon külső segítségre egy kampány tisztességes megvívásához. Szóval eleget tettünk ennek az ellenzéki igénynek, de most úgy tűnik, hogy mégsem volt teljesen komoly részükről ez a szándék.

Ha már a rászorultságot és a külső támogatást említi, mit szól ahhoz, hogy a legnagyobb baloldali párt, az MSZP olyannyira kívülről érkező segítségre szorul, hogy a Párbeszéd társelnökét nevezte meg legújabb miniszterelnök-jelöltjének? Azt a Karácsony Gergelyt, aki korábban egyébként hangot adott annak, hogy jobban utálja őket, mint a közös ellenséget, a Fideszt...

A kormánypárti szimpatizánsok jelentős része bizonyára széles mosollyal hallgatja ezeket a híreket, és ha van humorérzékük, jókat nevetnek az újabb és újabb, kabaréba illő fejleményeken. Ez az egész baloldali cirkusz már egy hosszú történet: a 2010-es castinggal, vagyis jelöltvásárral kezdődött, azóta nem tud kilépni ebből a mederből az MSZP. Mostanra odáig jutottak, hogy egy mérhető támogatottság nélküli pártocska – melynek négy-öt tagjánál többet nem is ismerünk – virtuális elnökét kérik fel, hogy legyen a miniszterelnök-jelöltjük, vezesse a választási listájukat.

Más racionális magyarázatot nem látok erre, minthogy a szocialisták háza táján épeszű ember már nem vállal ilyen bukó szerepet.

Karácsony Gergelynek a nemrég furcsa körülmények között nyilvánosságra jutott elszólásából úgy tűnik, ő is így gondolja.

Persze ne mulassunk ezen felhőtlenül, mert az ellenzék egyik komolyan vehető pártjáról beszélünk, melyre így vagy úgy, ilyen vagy olyan okból a választók százezrei fognak szavazni jövő tavasszal. Azt kell mondanom, ők is jobbat érdemelnek ennél, ráadásul azt se felejtsük el, hogy

egyetlen választás sem lefutott az utolsó percig.

Ezt mi a saját bőrünkön tapasztaltuk meg 2002-ben. Isten őrizz, hogy még egyszer ilyen pártokra és emberekre bízzuk az országot!

Az év végéhez közeledve egyre állatibb a választási kampány, ugyanis a Jobbik elnöke az említett ÁSZ-jelentéstervezet kapcsán Orbán kutyáinak visszahívását követeli, és előbukkant a magyar közéletben egy szerencsétlen sertés is, mely heves indulatokat váltott ki. Pócs János fideszes képviselő „soros disznós” Facebook-posztja után azonnal megindult az antiszemitizmussal való riogatás a baloldalon, főként a balliberális értelmiség köreiben. Ugyanez a tábor viszont nemcsak szemet huny a Vona-párt szélsőjobboldali, antiszemita megnyilvánulásai felett, de egyenesen a balliberális pártok és a Jobbik összeborulását óhajtja és sürgeti az Orbán Viktor elleni „végső harcra”. Mi a véleménye a mára elhíresült Facebook-bejegyzésről, illetve arról a jelenségről, hogy a komoly múltra visszatekintő jobbikos antiszemitizmusra immúnisnak tűnő balliberális értelmiség egy fideszes képviselő személyes posztjából a vészkorszak megjelenését és a zsidók ellen tomboló gyűlölethullámot olvassa ki?

Heller Ágnes és a hozzá hasonló baloldali, illetve liberális értelmiségek – azaz a hivatásos rettegők, akik az elmúlt 27 évet folyamatosan végigrettegték az állítólagosan visszatérő Horthy-rendszertől, az erősödő antiszemitizmustól, akiknek állítólag folyamatosan be van csomagolva a bőröndjük, és nem egyszer vizionálták a vagonokat, ahogy betolják őket valamelyik rendező pályaudvarra –

leleplezték magukat azzal, hogy egyértelműsítették: hajlandóak a Jobbikkal összebútorozni, sőt összefeküdni.

Azzal a Jobbikkal, melyet nem is oly régen arra használt fel ugyanez a balliberális értelmiség, hogy megpróbálja őket velünk összeboronálva a Fidesz nemzetközi hitelképességét rontani az által, hogy mi úgymond a szélsőjobboldallal kokettálunk, tartunk fel látens szövetséget, annak kottájából játszunk satöbbi, satöbbi. Mindannyian jól emlékszünk ezekre a szólamokra. Mára odáig jutottunk, hogy az úgynevezett baloldal és az általuk nemrégen fasisztának, rasszistának, antiszemitának, szélsőségesnek elhordott Jobbik szövetsége nem is annyira látens, hiszen nyíltan beszélnek róla, ami szerintem egy morális zsákutca vége.

Innentől kezdve a baloldalon senkinek nincsen hitele bárkire bármilyen megjegyzést tenni, bárkinek a vélt vagy valós antiszemitizmusát felemlegetni, leszámítva azt a néhány embert, aki ezen az ízléstelen köpönyegfordításon felháborodott.

Egyedül nekik maradt morális tartásuk, és morális alapjuk egyébként szóvá tenni olyan jelenségeket, amelyek szóvá teendők. A mi oldalunknak, a szimpatizánsainak, képviselőtársaimnak azt tudom üzenni, a disznóölős történetből is okulva ne adjanak ürügyet arra, hogy fölösleges támadásoknak legyen kitéve a polgári közösség. Így sem ússzuk meg támadások nélkül, de

legalább ne hozzuk magunkat olyan helyzetbe félreérthető gesztusokkal, tréfának szánt idétlenkedésekkel, hogy aztán még nekünk kelljen mosakodni.

Ráadásul azok helyett, akik pontosan úgy járnak el, mint annak idején Rákosi elvtárs és bandája, akik a néhány hónappal korábban a zsidókat a Dunába lövő nyilasokat minden további nélkül keblükre ölelték, csak hogy legyen egyáltalán tagsága a magyar kommunista pártnak, és onnantól kezdve fátylat is borítottak bűneikre! Ahogy a klasszikus mondja, akadnak, akik korábbi ballépéseiket balra lépéssel igyekeztek feledtetni, most ugyanez történik a Jobbik oldalán. Egyáltalán nem ízléses, amit a Jobbik csinál, az viszont kifejezetten gyomorforgató, amit a balliberális értelmiség korábban teli szájjal antiszemitázó része művel.

A belső háborúk után külső harcokkal evezzünk végül nemzetközi vizekre! Az Európai Tanács ma kezdődő ülésének egyik fő témája a migráció, illetve annak kezelése. Miközben az Európai Parlamenten belül javában zajlik a kötelező, állandó, felső határ nélküli betelepítési kvóták rendszerének kidolgozása, Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke váratlan keménységgel ment szembe a nyugat-európai politikai vezetőkkel, kap is érte hideget-meleget. A lengyel politikus ugyanis – a magyar kormány régóta határozottan képviselt álláspontjára rímelve – azt javasolja, a Tanács mondja ki, hogy a kvóták hatástalanok, megosztóak, és bízza a migrációs válság kezelését a tagállamokra. Mit várhatunk, mit remélhetünk az élesedő kvótacsatától?

A probléma gyökere ott keresendő, hogy az ideiglenes áthelyezési mechanizmusnak nevezett intézkedésével az Európai Bizottság átlépte a Rubicont, amennyiben kicselezte az Európai Unió Tanácsát, az európai közösség életét az eddigiekben normálisan szabályozó eljárásrendet. A tagállamok érdekeit, szuverenitását érintő, uniós szerződésekben nem rögzített kérdésekben korábban csak az Európai Unió Tanácsa határozhatott, azaz a miniszterelnökök együttes döntésére volt szükség úgy, hogy egyen-egyenként vétójoggal rendelkeznek. Az Európai Bizottság egy csúnya trükkel az ideiglenes jelző leple alatt a belügyminiszterek tanácsa elé vitte a kvótakérdést, ahol súlyozott számítás alapján úgy is döntést lehet hozni, ha az egyfelé szavaz legalább 51 százaléknyi tagállam, mely képviseli az EU lakosságának 65 százalékát. Ha ez nem történik meg, akkor nem fenyegetne az a veszély, hogy Magyarországra, Közép-Európára migránstömegeket akarnak rákényszeríteni, ugyanis a miniszterelnökök tanácsa ellen tudna állni az efféle kezdeményezéseknek.

Sajnos az a rossz hírem, hogy egyáltalán nem javult a helyzet, továbbra sincs béke ebben a kérdésben. Nemcsak az Európai Bíróság utasította el a Bizottsággal szembeni keresetünket, de a Bizottság ellentámadásba lendült, és kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtottuk végre az úgynevezett kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló döntést. Mindezen felül az Európai Bizottság és az Európai Parlament a dublini menekültügyi rendszer reformjaként kötelező érvényű, állandó, felső korlát nélküli át- vagy betelepítési mechanizmust tervez kidolgozni, erről szóltak az utóbbi hetek vitái.

Most az a sorsdöntő kérdés, hogy képes lesz-e a Donald Tusk vezette Európai Tanács megakadályozni, hogy valamiféle kerülőúton ismét a tagállamokra erőltessék a kötelező kvótákat, illetve a migránstömegeket

azokat a politikai erők, melyek célja, hogy szétverjék Európát mint civilizációs közösséget, és kevert népességű fogyasztói populációt hozzanak itt létre a nemzetállami keretet szétbomlasztásával. A magyar kormány minden eszközzel azért küzd, hogy megvédje hazánkat és Európát.

Csúri Ákos - Pintér M. Lajos

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45956/pics/lead_800x600.jpg
antiszemitizmus,ÁSZ,betelepítés,Donald Tusk,Európai Bíróság,Európai Bizottság,Európai Parlament,Európai Tanács,Fidesz,Interjú,Jobbik,Kövér László,kvóta,MSZP,Soros György,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Közös jelölteket támogatnak a V4-ek az uniós tisztségekre

2019.06.13. 14:45
A Visegrádi Négyek miniszterelnökei erről budapesti megbeszélésükön egyeztek meg.

Kálmán Olga indul a főpolgármesteri előválasztáson

2019.06.06. 12:50
Ezt Dobrev Klára jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Orbán Viktor: számítok önökre vasárnap! (videó)

2019.05.26. 05:00
A miniszterelnök szerint a kormánynak nagy szüksége van az erős választói felhatalmazásra, mert kemény európai csaták és fontos döntések előtt állunk.

A biztonságunk a tét az EP-választáson

2019.05.26. 04:55
A migránskvóta ugyanis hívószó a bevándorlók számára, miként az is, ha az EU nem képes kiutasítani a menekültstátusra nem jogosultakat, a beilleszkedni képteleneket.

Kocsis Máté: éleslövészet van, célkeresztben a jövőnk!

2019.05.25. 08:00
Nincsen felesleges szavazat május 26-án, hiszen óriásit téved, aki azt hiszi, hogy Orbán Viktornak már kellő felhatalmazása van az európai vitákban. A bevándorlás …

Orbán: a politikai baloldal tönkreteszi Európát

2019.05.24. 09:30
A német–francia tengelyű Európa korszaka lejárt. Franciaország, Németország és a visegrádi államok, így néz ki Európa új geometriája – mutatott rá a Bildnek adott interjúban a magyar …

Félő, hogy mindennapjaik részévé válik a bevándorlás

2019.05.24. 05:05
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint csak a kormánypártok képesek megfékezni a tömeges illegális migrációt, ezért kell rájuk szavazni május 26-án.

Beiktatta hivatalukba új minisztereit az osztrák államfő

2019.05.22. 14:10
Ausztriában azután alakult ki kormányválság, hogy Sebastian Kurz kancellár bejelentette, felbontja a koalíciót, majd a koalícióhoz tartozó Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) …

Lázár János: a magyarság az erős nemzetállamokban érdekelt

2019.05.20. 08:00
A május 26-i EP-választás sorsdöntő jelentőségű, hiszen irányt mutat Európának – véli Lázár János. Az országgyűlési képviselő szerin a liberális mainstream …

Ezeket a cikkeket olvastad már?