Blogolj!

Tartozásának fejében csempészett kábítószert a szerb férfi

Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a szerb férfival szemben, aki Koszovóból csempészett Magyarországra közel 18 kg marihuánát.

A vádirat szerint a vádlott 3000 euróval tartozott egy ismeretlenül maradt férfinek, aki felajánlotta neki, hogy elengedi a tartozását, amennyiben Pristinából Budapestre személygépkocsijában elrejtve kábítószert hoz. A férfi az ajánlatot elfogadta, autóját a megbízójának átadta azért, hogy annak küszöbjeiben, lökhárítóiban kábítószert rejtsenek el, majd élettársával együtt Magyarország felé indult Koszovóból.

A megbízó által megjelölt célállomás egy Budapest közeli, autópályán levő gyorsétterem parkolója lett volna. A vádlott a megbízásnak megfelelően 2017. március 16-án este 22 óra 30 perckor jelentkezett belépésre Szerbiából Magyarországra a röszkei autópálya határátkelőhelyen. Az elrendelt vámvizsgálat során a pénzügyőrök a gépkocsiból megtaláltak 33 csomag, több helyen elrejtett, összesen 18 kiló kábítószergyanús növényi törmelék. A lefoglalt anyag kannabiszt tartalmazott. Ez kábítószernek minősül, és tiszta hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát meghaladja, annak több mint kétszerese.

A főügyészség a vádlottat különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(rual)

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/45967/pics/lead_800x600.jpg
budapest,csempészet,drog,kábítószer,rendőrség,Röszke,ügyészség
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Fürjes Karácsonynak: ne szemétkedjünk!

2020.01.16. 19:30
Miután megegyezett a kormánnyal, a főpolgármester furcsa feltételeket szabna, pontosabban fenyegetőzik. Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár keményen odapörkölt neki.

Bezárt a „bádogváros” a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren

2020.01.15. 13:50
A karámnak is csúfolt várót bezárták a reptéren, egyúttal pedig átadták az új utasmólót, ahol már sokkal kényelmesebb körülmények között …

Simonka György tagadja bűnösségét

2020.01.14. 19:30
Megkezdődött az előkészítő ülés a Fővárosi Törvényszéken a Simonka György és 32 társa ellen indult büntetőeljárásban. A terhelteket az ügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó …

A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől

2020.01.13. 12:50
A kormány semmilyen forrást nem vesz el Budapesttől, ezt legfeljebb Brüsszel teszi meg - közölte a Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Három épület ég Budapesten

2020.01.12. 19:25
Leszakadt egy nagyfeszültségű vezeték Budapesten, a III. kerületi Kunigunda útján vasárnap este, három egymás melletti épület ég - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője.

Két holttestet találtak egy kiégett budapesti épületben

2020.01.12. 09:35
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivőjének tájékoztatása szerint szombat reggel kigyulladt egy kétszintes lakóépület Budapest XVIII. kerületében az …

Egészségtelen a levegő több hazai városban

2020.01.09. 07:55
Négy településen egészségtelen, tizenegyen pedig kifogásolt a levegőminőség hazánkban. Javulás a következő napokban sem várható.

Két bűnügyben is gyanúsított lett Varju László

2020.01.07. 04:15
A DK-s képviselő izzadhat, hogyan mászik ki a slamasztikából.

Ezeket a cikkeket olvastad már?