Blogolj!

Orbán: visszavertük a támadásokat – a kvótacsata nem ért véget

Az uniós polgárok véleménye ellentétes a brüsszeli állásponttal, ám a németek és a franciák nem engednek a negyvennyolcból. A magyar kormányfő nemzetétől kapott erőt a harchoz.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Emmanuel Macron francia államfő kvótakvaterkája Brüsszelben.

Még mindig azok a tagállamok vannak többségben, amelyek rá szeretnék erőltetni a kötelező kvótát az Európai Unióra – értékelte a csütörtök-pénteki európai uniós csúcstalálkozót a Nézőpont Intézet elemzője.

Deák Dániel az M1-en arról beszélt, Németország, Franciaország mint az EU két vezető hatalma és más országok is kitartanak amellett, hogy a kötelező szétosztás jelenti a legjobb megoldást a menekültválság kezelésére. Külön kiemelte, Donald Tusk, az uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács elnökének helyzete rámutat, hogy aki ki meri mondani az igazságot a kérdésben, komoly támadások kereszttüzébe kerül. Ugyanakkor jól látszik az is, hogy Tusk érzi, az uniós polgárok véleménye ellentétes a brüsszeli állásponttal a kötelező kvóta ügyében.

Hasonlóan vélekedik Orbán Viktor miniszterelnök is, aki a brüsszeli csúcsot követően külön köszönetet mondott a nemzeti konzultációban részt vevő magyaroknak. A Facebook-oldalán megjelent nyilatkozatban úgy fogalmazott, azok, akik kiálltak a magyar kormány mellett,

„kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tették, hogy ezen a csúcson – különösképpen péntekre virradó éjszaka – sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország szuverenitását kis híján megsértették”.

Mint mondta, sikerült megakadályozni, hogy olyan eredmények szülessenek az uniós csúcstalálkozón, amelyek következményeként idegeneket telepítettek volna bevándorlóként Magyarországra, ám ehhez sok millió magyar ember egybehangzó akarata kellett.

Orbán Viktor arról is beszámolt, hogy az uniós vezetők egyetértettek a migráció úgynevezett külső kérdéseiben – a határvédelemben és a migránsok megállításában a határokon kívül –, de továbbra sincs meg a közös hang a betelepítések és a bevándorlás kérdésében.

„A jó hír, hogy egyetértettünk a migráció úgynevezett külső kérdéseiben: határvédelem és a migránsok megállítása a határon kívül. A rosszabb hír az, hogy továbbra sem értünk egyet a betelepítések és a bevándorlás kérdésében. Továbbra is sokan vannak – nagyok és erősek – azok, akik nem megállítani akarják a migrációt, hanem be akarják hozni a migránsokat Európába, és utána pedig kötelező erővel szét akarják osztani”

– utalt arra, hogy egyáltalán nem múlt el a veszély.

Donald Tusk, az Európai Tanács egyébként a csúcsot követően megerősítette korábbi véleményét, miszerint a kötelező menekültügyi kvóták „hatástalanok” és „megosztóak”. Rámutatott, a legfőbb cél az EU egységének megőrzése, illetve az illegális bevándorlás megállítása vagy legalább csökkentése kell legyen.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46038/pics/lead_800x600.jpg
betelepítés,bevándorlás,Donald Tusk,EU,EU-csúcs,Európai Tanács,kvóta,migráció,migránsok,Orbán Viktor
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Se kiköpni, le lenyelni nem tudja a Néppárt a Fideszt?

2020.01.20. 17:40
Nincs egyezség a néppárti bölcsek között a Fidesz sorsáról. Sajtóhírek szerint az Európai Néppárt február 3-i közgyűlésén nem kerül napirendre a Fidesz tagságának kérdése, …

Bevándorló késelhetett meg egy magyart Németországban

2020.01.17. 09:10
A külügyminisztérium a német ügyészséghez fordult a megkéselt férfi ügyében.

Orbán Viktor: Ausztria természetes partnerünk

2020.01.16. 19:45
A miniszterelnök szerint sikerült azonosítani az együttműködés és az együtt nem működés területeit.

Itt az újabb Soros-nyomás: elmarasztalta az EP Magyarországot

2020.01.16. 14:15
A kormányzat véleménye szerint az Európai Parlament állásfoglalásának elfogadása a bevándorláspárti erők „újabb nyomásgyakorlási akciója” Magyarországra, szoros …

Választókerületi elnökeivel konzultál Orbán Viktor

2020.01.12. 16:30
Már december végén is arról lehetett hallani, hogy rövid időn belül komoly változások jöhetnek a Fideszben, ezt megerősítendő, Orbán Viktor miniszterelnök konzultációra hívta a …

Orbán Viktor csütörtökön tartja évnyitó Kormányinfóját

2020.01.07. 10:05
Sok külföldi tudósító érkezésére is számítanak.

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Migránsokat szállító gumicsónakkal ütközött a török parti őrség hajója

2020.01.05. 18:15
A törökországi Dikili partjainál történt balesetben négyen meghaltak, mindannyian migránsok voltak.

Külügyminiszter lehet Novák Katalinból?

2020.01.04. 05:35
A Privátbankár portál értesülései szerint küszöbön áll a kormányátalakítás, mellyel az Európai Néppártból kifelé tartó Orbán Viktor megerősítheti az amerikai ultrakonzervatív, neoprotestáns …

Az amerikai kormány megkezdte a migránsok áttoloncolását Mexikóba

2020.01.03. 10:25
A The Wall Street Journal beszámolója szerint az amerikai kormány elkezdte az arizonai határnál lévő migránsok áttoloncolását Mexikóba.

Ezeket a cikkeket olvastad már?