Blogolj!

A Szahara a migránsok legkegyetlenebb gyilkosa

Háromszor-négyszer többen halnak ott meg az Európa felé áramló tömegből, mint a Földközi-tengeren.

A Migrációkutató Intézet munkatársa szerint fontos lenne még a szaharai térség előtt megállítani a migránsokat, a sivatagban ugyanis többen halnak meg, mint a Földközi-tengeren.

Marsai Viktor az M1-en arról beszélt, Európa eddig elsősorban arra koncentrált, hogy Líbiában stabilizálja a helyzetet, és ezzel akadályozza meg, hogy átkeljenek a Földközi-tengeren az illegális bevándorlók. Líbiában azonban csak „szerény eredményeket” sikerült elérni, ezért felmerült annak a lehetősége is, hogy az országtól délre állítsák meg a migránsokat.

„Ez azért lenne fontos, mert becslések szerint a szaharai átkelés során háromszor-négyszer többen halnak meg, mint a Földközi-tengeren”

– emelte ki a szakértő.

Az afrikai migrációval foglalkozó szakemberek többször felhívták már rá a figyelmet, a fekete kontinens szubszaharai régiójából tömegek indulnak el minden héten északra, hogy valamely tengerparti országban csónakra szállva átjussanak Európába. Az utazás rendkívül veszélyes, a fekete-afrikai migránsok többsége Nigerből indul a szervezett csempészhálózatok teherautóival a sivatagon keresztül, így juthat el Algériába vagy Líbiába. Aki kevésbé szerencsés, könnyen válik banditák áldozatává, vagy eltéved a sivatagban, ha sorsára hagyja a csempész. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46086/pics/lead_800x600.jpg
Afrika,bevándorlás,Földközi-tenger,Líbia,migráció,Migrációkutató Intézet,migránsok,Szahara
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Egyre jobban kóstolgatják a migránsok a magyar határt

2020.05.28. 03:50
A járványveszély lecsengésével újra fokozódik a nyomás.

Orbán: a veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartani

2020.05.22. 08:20
Mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből - mondta Orbán …

A kormánynak fel kell számolnia a tranzitzónákat

2020.05.21. 12:05
Magyarország jól teljesített az új típusú koronavírus-járvány elleni védekezés első szakaszában - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

A kormány nem fogadja el a tranzitzónáról hozott ítéletet

2020.05.19. 10:25
A kormány nem fogadja el az Európai Unió luxemburgi székhelyű bíróságának tranzitzónákról hozott ítéletét, és vizsgálja, hogy azok működtetése ütközik-e a magyar …

Németh Szilárd: A kormány mindent megtesz, hogy működjenek a tranzitzónák

2020.05.17. 13:35
Magyarországon a Fidesz-KDNP többsége és a kormány mindent megtesz azért, hogy a továbbiakban is megmaradjon a kerítés, az élőerős …

Magyarország továbbra sem kér a migránsokból

2020.05.16. 04:35
Nem engedünk a Soros-hálózat nyomásgyakorlásának.

Több mint kétszázezer migráns vár útnak indulásra

2020.05.09. 08:00
Törökországban mintegy 100 ezer, a balkáni útvonalon mintegy 130 ezer migráns tartózkodik. Ha ők útnak indulnak, jelentősen megemelkedhet az illegális határátlépések száma a …

Orbán Viktor Donald Trumppal tárgyalt

2020.05.06. 21:00
A koronavírus-járványról is egyeztetett telefonon a magyar miniszterelnök és az amerikai elnök!

Ha elül a koronavírus, berobbanhat a migránsözön

2020.05.06. 04:50
Dupla szorítással kell szembenéznie Európának.

Bakondi: A migránsok között is megjelent a koronavírus

2020.04.22. 09:20
Bakondi György szerda reggel az M1 műsorában arról beszélt, hogy már a Görögországban lévő migránsok között is megjelent a koronavírus.

Ezeket a cikkeket olvastad már?