Blogolj!

Blogstar kávéház

Kivégzés

Növekszik a feszültség.

Mármint a Jobbikon belül. Az Origo.hu szerint a párt szimpatizánsai feldúltan értékelték, hogy az óriási médiakampánnyal megtámogatott péntek esti tüntetés példátlanul nagy égéssel végződött.

„Vonáék ódákat zengtek a pénteki 'színes tüntetésről', azonban a párt szimpatizánsai nem teljesen így értékelték a történteket. Villámgyors nézelődés után az állapítható meg, hogy két jelentősebb irányzat bontakozott ki a kommentelők között: az egyik kevesellte a pénteki akcióban megjelentek számát, a másik meg nem hagyta annyiban a dolgot, és a kudarc okozta elkeseredésében fideszeseket végeztetne ki.”

A Jobbik szimpatizánsai feldúltan értékelték a megbukott tüntetést

Az óriási médiakampánnyal megtámogatott péntek esti jobbikos tüntetés példátlanul nagy égéssel végződött. Hiába képviseltette magát a szocialistákon és a Demokratikus Koalíción kívül valamennyi számottevőnek nevezhető balliberális párt, 1000-nél is kevesebb ember jelent meg a Fidesz-székház előtt Vona Gábor felhívására.

Visszatérés

Pártszakadás előtt.

A Jobbik 'kétkulacsos' néppártosodása kudarcot vallott, a radikális és liberális szavazókat egyaránt megszólítani igyekvő politika Vona Gábor és körének személyes felelőssége – erről Nagy Ervin volt jobbikos politikus, a párt egyik alapítója vall a Hirado.hu-n olvasható bejegyzésben.

„Nagy veszteségnek tartja a volt jobbikos, hogy Morvai Krisztina, Gaudi Nagy Tamás és Borbély Zsolt Attila már nem a Jobbikban képzelik el a jövőjüket. Szerinte azonban vannak olyanok a pártban – mint a most éppen a katonaságnál szolgáló Novák Előd –, akik még bíznak abban, hogy a párt visszatérhet az alapító okiratában megfogalmazott nemzeti radikális útra. Egy szakadás után nem tudni, ki vezetheti a nemzeti radikalizmus pártját, ugyanis már nagyon sokan lejáratódtak amiatt, hogy vállalták Vona Gáborral a cukisodás útját.”

Jobbik-alapító: szinte biztos a párt szakadása

A Jobbik „kétkulacsos" néppártosodása kudarcot vallott, a radikális és liberális szavazókat egyaránt megszólítani igyekvő politika Vona Gábor és körének személyes felelőssége - jelentette ki Nagy Ervin volt jobbikos politikus, a párt egyik alapítója a Vasárnap Újság e heti adásában. Mint elmondta, szinte biztos, hogy a 2018-as választás Vona Gábor bukásával és a Jobbik szétszakadásával fog végződni.

Karantén

Többségben a kvótapártiak.

A brüsszeli bürokraták Angela Merkellel és Emmanuel Macronnal mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljanak a Magyarország vezette közép-európai országokra. – elemzi az uniós csúcsot a Magyar Hírlap Online.

„A nyomásgyakorlásnak – fogalmazott az elemző – az a célja, hogy megbélyegezzék, karanténba zárják a kötelező kvótákat elutasító tagállamokat. Ettől azt várják, hogy az Európa Tanács szavazása során kisebbségbe kerül a V4-ek által fémjelzett bevándorláspolitikai álláspont. A brüsszeli és nyugat-európai politikusok mellett George Soros is erre törekszik, aktivistahálózatán keresztül újabb támadásokat indít a magyar kormánnyal szemben – tette hozzá Deák. Szerinte ennek előkészülete javában zajlik, ennek keretében kezdtek el vidéken kampányirodákat nyitni a Soros-szervezetek.”

Oligarchákat támogató ellenzék

A brüsszeli nyomásgyakorlás célja, hogy karanténba zárják a kötelező kvótákat elutasító tagállamokat - mondta lapunknak Deák Dániel az Európa Tanácson történteket értékelve. A Jobbik kapcsán kijelentette, a magyar emberek nem dőlnek be a párt álszent, önsajnáltató, demokráciaféltő politikájának.

Szövetség

Az osztrák koalíció meglepetései.

A Magyar Nemzet Online úgy összegez, megrökönyödésre ad okot, hogy Sebastian Kurz a belügyi, honvédelmi és a külügyi tárcát is átadta a szélsőjobbos FPÖ-nek.

„Kurz ugyanazt mondja, amit a magyar kormány is képvisel. Budapest tehát a brüsszeli 'harcaihoz' mindenképp nyert egy biztos szövetségest. Támogatást remélhet a magyar kormány az osztrák koalíció másik tagjától is, hiszen a Szabadságpárt elnöke, Heinz-Christian Strache nagy rajongója Orbán Viktornak. Szerinte 'kizárólag Orbán úrnak' köszönhető a menekültválság időleges vége, és többször méltatta a magyar határkerítést is. A Szabadságpárton belül ugyan van egy réteg, akik állítólag inkább a Jobbik felé húznak, ám a párt által adott hat miniszter közül mind a strachei 'fővonalból' kerültek ki, már ha egyáltalán van véleményük a magyar politikáról.”

Osztrák kormánykoalíció: megrökönyödésre okot adó lépésre szánta rá magát Kurz

Alig két hónappal az osztrák parlamenti választások után Sebastian Kurznak, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) harmincegy éves elnökének már sikerült is összekalapálnia a koalíciót a választásokon harmadikként befutott, jobboldali populista Szabadságpárt (FPÖ) elnökével, Heinz-Christian Strachével. A létrejött ÖVP-FPÖ-kormány alapvetően két meglepetéssel szolgált.

Érettség

Halmozott hátrány.

Az ország legtöbb megyéjében az emberek felének még érettségije sincs, a képzett népesség főleg Budapesten koncentrálódik, a leghátrányosabb helyzetű megyék rendelkeznek a legalacsonyabban képzett népességgel – derül ki a 444.hu cikkéből.

„1949-ben a 15 évesnél idősebb népesség 94,5 százalékának volt legfeljebb nyolc általánosa, de 2016-ban már csak 26,5 százalékuk volt ilyen alacsonyan képzett. Országosan a 2011-es népszámláláskor még csak a lakosság 49 százalékának volt érettségije, de 2016-ban ez az arány már 55 százalékhoz közelített.”

Az ország legtöbb megyéjében az emberek felének még érettségije sincs - 444

A 19 magyar megyénkből 11-ben a felnőtt népesség többségének nincs középfokú végzettsége, írja a G7 a KSH adatai alapján. A lap megjegyzi, hogy bár 2016-ban a 18 évesnél idősebb népesség, vagyis a választópolgárok 55 százaléka rendelkezett minimum érettségivel, megyékre lebontva sokkal rosszabb a kép.

Erő

Székhelyi küzdelme.

Tüdőrákja van Székhelyi Józsefnek, ám a Jászai Mari-díjas színművész nem esett kétségbe, minden erejével a gyógyulásra koncentrál – írja a Lokál Online.

„Nem szabad betegségtudattal köldöknéző apátiába zuhanni. Különben nem én vagyok az erősebb, hanem a rák. Márpedig nekem kell nagyon erősnek, harcosnak és felkészültnek lenni, és akkor nem lehet baj – mondta Székhelyi, aki az idei karácsonyból is szeretne erőt meríteni, nagy családi forgatagra számít.”

Székhelyi: Mégis tüdőrákom van, de legyőzöm | Lokál

Szörnyű hírt kapott Székhelyi József : kiderült, hogy a színésznek mégis tüdőrákja van. A Jászai Mari-díjas színművész azonban nem esett kétségbe, minden erejével a gyógyulásra koncentrál, karácsony után kapja a második kemoterápiás kezelést. - Most már egyértelmű, hogy tüdőrákom van, méghozzá egy elég ronda fajta - mondta a Lokálnak Székhelyi József.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46080/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.15. 04:55
A jogállamiság gyurmázása, augusztus 20-a bizonytalansága, a koronavírus mozgatórugója, a magyar postások lázadása és Tóth Andi szexi idomai szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.14. 04:50
Angela Merkel lebegtetése, a Nemzeti Konzultáció hasítása, Hadházy Ákos fantomszervezkedése, a koronavírus-járvány ellentmondásai és Vasvári Vivien szerelmes lubickolása keddi online lapszemlénkben.

Tizenhárommal nőtt a koronavírusos megbetegedések száma

2020.07.13. 09:25
Ezzel 4247 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Nem halt meg senki az elmúlt huszonnégy órában, így az elhunytak száma változatlanul 595 fő, 3073-an pedig …

Kétszáz határsértő ellen kellett a rendőröknek intézkedniük a hétvégén

2020.07.13. 07:25
Nem unatkoztak a rendőrök és a katonák az elmúlt napokban sem, ugyanis csak péntektől vasárnapig 199 határsértőt csíptek el.

Blogstar kávéház

2020.07.13. 05:10
Lengyelország illiberalizmusa, a baloldal tudatos álhírgyártása, Angela Merkel politikai öröksége, a migránsok többlethalálozása és Fluor Tomi szerelmi villanása hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Ezeket a cikkeket olvastad már?