Blogolj!

Blogstar kávéház

Pepecselés

Ellustuló háziasszonyok.

A piaci halárusok a kereslet visszaesésére panaszkodnak, sokan az ünnepekkor is inkább kész ételt rendelnek – számol be róla a Magyar Nemzet Online.

„Hiába egészségesebb, egy nagycsaládos nem biztos, hogy a halat választja, főleg ha belegondol, ugyanannyi pénzért mennyi csirkehúst vehet – veti össze a szakember, aki szerint a fogas árát például a balatoni halászat tiltása nyomta fel. Megnyugtat, az importhalakkal sincs semmi gond, a romániai fogas jó minőségű, és a Kazahsztánból érkezővel is csak az a baj, hogy igénytelenül pucolják, ezért nem elég gusztusos a végeredmény. Azzal ő is egyetért, hogy egyre kevesebben állnak neki maguk halászlevet főzni, 'mert pepecs munka, és büdös', ám közben lassan kihal az a generáció, amelyik még tudja, hogyan kell.”

„A háziasszonyok egyre inkább ellustulnak"

„Szarvason (város) tenyésztett afrikai harcsa" - hirdeti a félreértések elkerülése végett egy felirat a Fehérvári úti piac halboltjának hűtőpultján. Bár hétfő kora délután van, a pult előtt öt-hat fős sor áll, felváltva veszik az édesvízi és a tengeri halakat. Az üzletvezető, Viktor Károlyné mégis azt mondja, nincsenek elegen, sokkal kevesebben jönnek, mint tavaly ilyenkor.

Valami

Lement kutyába.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke újra előhúzta a cukiságkártyát, ám az Origo.hu kétkedve fogadja állati posztja kapcsán, hogy tényleg etológus akart-e lenni gyerekkorában.

„Már csak hab a tortán, hogy komoly bölcsességet is fűz a képhez, amikor elmondja: Amit akkor ösztönösen sejtettem, mára hitemmé lett: a teremtett világ minden elemét összeköti valami, ami közös, ami egy, ami az egész létezés értelme.”

Vona szánalmas vergődése: megint egy cuki kutya

Ahogy azt tegnap megjósoltuk, Vona újra előhúzta a cukiság kártyát. Ma reggel posztolt egy kutyás képet, amelyet egy Oravecz Nórát megszégyenítő - idézet a 888.hu-tól - „bölcsességgel" látott el. A posztból megtudhatjuk, hogy a szélkakas pártelnöknek az állatok iránti szeretete még gyerekkorából fakad, ugyanis akkor még etológus szeretett volna lenni.

Fénypont

Ötmilliárd Felcsútra.

A friss felcsúti sportprogramot próbálja ízekre szedni a 24.hu, mely többek között megjegyzi, a szöveges indoklást azzal kezdik, legfontosabb feladatuk az NB I-es játékosok nevelése, ehhez képest a Puskásban játszottak a legkevesebbet a fiatalok az ősszel.

„A több milliárd forintos közpénzes támogatásra érett dokumentum fénypontja azonban az, amikor a leggyorsabban gazdagodó magyar üzletember adatai kerülnek elénk. A programban a kérelmező hivatalos képviselőjeként Mészáros Lőrinc neve szerepelt. E-mail címet is meg kellett adni az adatok között. Íme: meszaroslorinc@freemail.hu.”

Itt a felcsúti sportprogram: kétmilliárdból szálló épül az akadémián, elképesztő indoklás

A költések közül ki lehet még emelni a 70 milliós konyhatechnológiát, a tízfős kommunikációs stáb taós fizetését, továbbá a majd kétszázmilliós kondiparkot is.

Ütés

Milliós olcsóság.

Az ünnepekkor előforduló tűzesetek nagy számát okozzák hibás égősorok vagy „fényes szalagok”, nagyon oda kel tehát figyelni, mit és hol vásárlunk – figyelmeztet a Hirado.hu.

„Többen beszéltek arról, hogy nagyon szeretik a színes, csillogó-villogó égősort, és leginkább megbízható helyről vásárolják meg, ugyanis előfordult már, hogy a piacon olcsón vett égősor működtetésének majdnem áramütés lett a vége, így a megszólalók mindenkit lebeszélnek arról, hogy piacon vásárolják meg ezt a terméket. Persze akadnak olyanok, akik nem foglalkoznak azzal, hogy honnan származik az égősor, hanem csak az ára számít nekik.”

Milliókba is kerülhet egy olcsó fényfüzér

Manapság már nemcsak a fenyőfákra, hanem a házakra is kerülnek fényfüzérek - a tengerentúli szokás hamar teret nyert itthon, azonban nem mindegy, hogy milyen izzósort használunk kint és bent, a lakásban. Nem csak a típus miatt: az ünnepekkor előforduló tűzesetek nagy számát okozzák hibás égősorok, vagy „fényes szalagok" - ahogy elhangzott a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Újjászületés

Teljes a család.

Erdei Zsolt és párja úgy döntöttek, nem vállalnak több babát, félnek, hogy újra át kell élniük a koraszülés körüli szívszorító nehézségeket – írja a Lokál Online.

„Történjen bármi, Vilike szinte mindig mosolyog, éppen olyan jó kedélyű, mint anyukám volt. Néha úgy érzem, anyu Vilikében született újjá. amikor belenézek mélyen a szemébe, őt látom benne. Remélem, hogy figyeli őt fentről, és onnan vigyáz rá – mondta kissé meghatottan Zsolt.”

Erdei Zsolt: Vilikében az édesanyámat látom | Lokál

Erdei Zsolt úgy érzi, családja Vilmoska érkezésével lett teljes. Nagyfia, Viktor egyre jobban teljesít az iskolában és igazi nagytestvérként van jelen húga, Gréti és kisöccse, Vilmos életében. Réka és Zsolt pedig úgy döntöttek, nem vállalnak több babát, félnek, hogy újra át kell élniük a koraszülés körüli szívszorító nehézségeket.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46146/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Blogstar kávéház

2020.07.06. 05:10
Az olasz jobboldal szabadságharca, a gyermekorvosi ellátás megreccsenése, a hazai nyaralás biztonsága, a magyar gazdaság élénkülése és Kiszel Tünde ütős naptárfotója hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.05. 05:15
Orbán Viktor szívélyes köszöntése, a baloldali vörösbárók dőzsölése, a szélsőbaloldal randalírozása, a szabadstrandok süllyedése és Soltész Rezső várva várt visszatérése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.04. 04:10
A kormányzat kultúrharca, László Imre megfutamodása, Macron arcul csapása, az Európai Unió védtelensége és Árpa Attila fülledt szexjelenete szombati online lapszemlénkben.

Fidesz: Az önkormányzatoknak több pénz jut jövőre, mint idén, aki mást mond, az hazudik

2020.07.03. 21:35
Reagálás Karácsony Gergely, Csőzik László, Gémesi György és Tóth József sajtótájékoztatójára.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

2020.07.03. 16:40
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó családja közleményben tájékoztatta Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn tudnak majd elbúcsúzni Benedektől.

Blogstar kávéház

2020.07.03. 05:15
A ferencvárosi balliberálisok széthullása, az anarchista ámokfutók történelemhamisítása, Brüsszel színvak neomarxizmusa, a Hableány-katasztrófa rejtélyei és Robbie Williams halálos fenyegetése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.02. 04:00
Soros György radikális káoszelmélete, Brüsszel politikai bunkósbotja, az ingatlanpiac árzuhanása, a magyarság közös imája és a Barca-csillag megalázása csütörtöki online lapszemlénkben.

Az időjárás bemutatja: szauna

2020.07.01. 18:25
A legtipikusabb és legkellemetlenebb nyári időjárásra kell számítani csütörtökön, ugyanis nemcsak hőség, hanem sok-sok csapadék is várható.

Ezeket a cikkeket olvastad már?