39 halott egy bolgár kamionban!
Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében.
Blogolj!

Egyre több halat fogyasztunk, de még mindig nem eleget

Itt a karácsony, nyakunkon a halászléfőzés, s a végeláthatatlan viták ideje: a bajai, vagy a szegedi a jobb? Azonban a legújabb adatok azt mutatják, hogy a magyarok még mindig nem fogyasztanak elég halat az európai uniós átlaghoz képest.

Pedig a halhús csökkenti az omega-3 zsírsavaknak köszönhetően a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyeit, valamint ásványi anyagokban és A-, D-, B2-, B6-, B12- és E-vitaminokban gazdag.

2014-ben az Európai Unióban átlagosan évente 22,3 kilogramm halat fogyasztottak, míg hazánkban 4,6 kilót, amellyel a sor legvégén kullogunk. A legnagyobb fogyasztókkal összevetve ez azt jelenti, hogy az első helyezett Portugáliában hetente eszik meg azt az egy kilogramm halat, amelyet mi negyedévente.

Ugyan az utóbbi években egyre többször kerül hal asztalainkra, Fazekas Sándor miniszter adatai szerint harmadával nőtt a fogyasztás, az arányok mégis alig változtak. Ezért is javasolta azt a Földművelésügyi Minisztérium, hogy a hal áfáját 27-ről 5 százalékra csökkentsék 2018-tól. Szintén a növekvő tendenciát erősítheti a ma először átadott Minőségi magyar hal védjegy, amely egyben a vásárlók számára is garantált színvonal biztosítását jelenti. A miniszter abban bízik, hogy jövőre már mintegy 40 cég büszkélkedhet az elismerő címmel.

Címkék: hal, halfogyasztás
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46166/pics/lead_800x600.jpg
hal,halfogyasztás
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?