Blogolj!

Blogstar kávéház

Sorakozó

Orbán esélye.

Az idei évben Magyarország európai helyzete is erősödött, mind politikai, mind gazdasági szempontból, ezért őrizhette meg stabil előnyét a Fidesz-KDNP – értékel az Origo.hu-nak a Századvég vezető elemzője.

„Lánczi Tamás szerint a migráció kétségkívül a XXI. századi Európa legmeghatározóbb jelensége. A magyar kormány képes volt Európában elsőként megfelelő választ adni erre a kihívásra. Álláspontját pedig következetesen képviseli is, ami miatt Brüsszel rendre a renitensek kispadjára ültetné Magyarországot. Csakhogy közben a régió országai felsorakoztak Magyarország mögé, és egyre inkább kezd megváltozni a migrációs diskurzus.”

Ezért várhatja a Fidesz esélyesként 2018-at

Az idei évben Magyarország európai helyzete is erősödött, mind politikai, mind gazdasági szempontból, és éppen emiatt is tudta megőrizni stabil előnyét a Fidesz-KDNP a riválisaival szemben - értékelte a kormánypártok idei évét Lánczi Tamás.

Segély

Az Iszlám Államot is fegyvereztük.

Tele van magyar gyártású fegyverekkel Irak és Szíria, egy friss jelentés szerint a kínai, román és orosz gyártmányú fegyverek után magyar fegyverből volt a legtöbb az Iszlám Állam harcosainak – tárja fel az Index.hu.

„A fegyverek többsége, összesen 112 darab magyar gyártású AK-63F gépkarabély, vagyis kalasnyikov-másolat volt, a jelentés szerint ráadásul soknak a gyártási száma is elég közel van egymáshoz. (…) ezeket a fegyvereket még a FÉG magyar fegyvergyár gyártotta és olyan sok van belőle, hogy Magyarország NATO segélyként adományozott ilyeneket többek között az iraki hadseregnek. Arról már korábban is sejteni lehetett, hogy ezek közül sok az Iszlám Állam terroristáinál köt majd ki, de a CAR jelentése meg is erősíti ezt a félelmet.”

Tele volt magyar fegyverekkel az Iszlám Állam

Tele van magyar gyártású fegyverekkel Irak és Szíria, egy friss jelentés szerint a kínai, román és orosz gyártmányú fegyverek után magyar fegyverből volt a legtöbb az Iszlám Állam harcosainak. A háborús zónákban használt fegyvereket és azok eredetét vizsgáló, EU-s forrásokból működő Conflict Armament Research 2017-es, " Az Iszlám Állam fegyverei" című jelentéséből derült ki, hogy mindkét országban 66-ot.

Vizsga

A magyar tűzoltóautó.

A Herost magyar szakemberek terveztek és építettek, oltani és menteni is tudnak majd vele, gyorsabban, mint eddig. A prototípust bemutatták, és nemsokára elkezdik a sorozatgyártást – számol be róla a Hirado.hu.

„Nagy Gábor, a BM Heros Zrt. fejlesztési vezetője az M1 aktuális csatornának elmondta: – Ez a jármű méreteinél és terepjáró képességeinél fogva gyorsabban megközelíti a helyszínt. Négyszáz liter vizet szállít, és minden olyan felszerelés, alapfelszerelés megvan rajta, ami a nagyobbakon is. Az új tűzoltóautót a műszaki vizsgáztatás és a hatósági engedélyek beszerzése után tesztelésre átadják a katasztrófavédelemnek.”

Kezdődik az új magyar tűzoltóautó, a Heros sorozatgyártása

Heros: ez a neve annak az újfajta tűzoltókocsinak, amelyet magyar szakemberek terveztek és építettek. Oltani és menteni is tudnak majd vele, gyorsabban, mint eddig. A prototípust bemutatták, és nemsokára elkezdik a sorozatgyártást. Az utolsó simításokat végzik az új magyar gyorsbeavatkozó tűzoltóautó prototípusán a Belügyminisztérium járműgyártó cége, a BM Heros Zrt.

Sportszerűtlenség

Méregdrága BL-jogok.

Trükkösen, elrejtve, de bevallotta a köztévé, hogy csaknem 6 milliárdot fizet a BL 2018-21-as meccseiért. A HVG Online úgy fogalmaz: az állami hátszéllel versenyző sportcsatornával egyre kevesebben tudják tartani a lépést.

„A köztévé évek óta szórja a pénzt a közvetítési jogokra, teljesen sportszerűtlenül állnak rendelkezésére adóforintok milliárdjai a piacon, ami már több valóban piaci alapon működő sportcsatorna vesztéhez vezetett, mert nem bírták megszerezni a nézettebb sportesemények közvetítési jogait – az év végén szűnik meg a SportM, 2015 végén jelentették be a Sportklub megszűnését.”

Krőzus TV: 5,74 milliárdot fizetett a köztévé BL-jogokért

Trükkösen, elrejtve, de bevallotta a köztévé, hogy mennyit fizet a BL 2018-21-as meccseiért. Amennyit nem szégyell. Az állami hátszéllel versenyző sportcsatornával egyre kevesebben tudják tartani a lépést.

Hiányzás

Nem csitul a vihar.

Hosszú Katinka és Shane Tusup között, legalábbis erre következtet a Blikk Online.

„A gyerekeinknek mindig Shane tarja a tréningeket, ezúttal azonban nem jött el, helyettesítették őt. Ilyenre korábban csak akkor volt példa, amikor külföldre kellett utazniuk Katinkával, mert éppen versenyeztek – mondta lapunk érdeklődésre egy szülő, akinek gyermeke az Iron Aquaticsnál úszik. – Ezúttal Katinka sem volt ott a medencében, vélhetően ő még Baján pihen a szüleinél. Nincs információnk a hiányzásuk okáról.”

Mi történt Tusup és Katinka között? Egyikük sem jelent meg az edzésen

Nagy a csend, és klubjuknál, az Iron Aquaticsnél sem mindig úgy zajlik a munka, ahogyan korábban. Már az árulkodó jel volt, hogy december közepén koppenhágai rövid pályás Eb-re egyedül utazott el Katinka, párja migrénre hivatkozva maradt itthon. Korábban ilyenre nem volt példa, szinte a nap huszonnégy óráját együtt töltötték.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46425/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?