Blogolj!

Szilveszterkor is kerüljük az orosz rulettet

Megkezdődött a pirotechnikai eszközök árusítása. A rendőrség az illegális termékek veszélyeire figyelmeztet.

Közeledik a szilveszter, a mai nappal megindult az úgynevezett hármas kategóriájú pirotechnikai eszközök árusítása Magyarországon. Ilyen termékeket a jogszabályok szerint december 28-tól december 31-ig lehet értékesíteni, felhasználni pedig december 31-én 18 órától január 1-jén reggel 6 óráig.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét: pirotechnikai eszközöket tárolni sem tűzveszélyes anyagokkal együtt, sem pedig nedves helyen nem szabad, mert ha átnedvesednek és kiszáradnak, nagyon labilissá válnak, és már attól elindulhatnak, ha leejtik azokat. Emellett mindig oldalról kell működésbe hozni a termékeket, föléjük hajolni szigorúan tilos.

Mindemellett kiemelten az illegálisan vásárolt pirotechnikai eszközök veszélyeire figyelmeztetett Cserényi József, az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztálya rendészeti osztályának kiemelt főreferense az M1-en. Mint mondta: Magyarországon - összesen hétszáz helyen - csak bevizsgált pirotechnikai eszköz hozható forgalomba, külföldön nem mindenhol, ezeket a termékeket adott esetben olcsóbban lehet beszerezni. Ezért sokan áthozzák a határon, és feketén árulják. Nemcsak szigorú büntetést jár az illegális árusításért, de még fontosabb tudni, hogy aki ilyet vásárolt, „orosz rulettet” játszik; nem tudja, mit vett, nem magyar nyelvű még a használati utasítás sem, tehát ha nem ismeri nagyon jól a terméket, használni sem tudja, azaz súlyosan veszélyeztetheti saját vagy mások testi épségét.

Szilveszterkor egyébként általában 40-50 pirotechnikai eszköz miatti tűzesethez hívják a tűzoltókat országszerte, különösen veszélyesek az erkélyekre érkező vagy az autókat megrongáló rakéták.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46427/pics/lead_800x600.jpg
biztonság,petárda,pirotechnikai eszköz,rendőrség,szilveszter

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Terrorelhárítási koordinátorokat vetne be az ENSZ

2018.07.03. 06:30
Úgy tűnik, ráébred a világ, hogy a migráció és a terrorizmus között szoros és tagadhatatlan az összefüggés. Az ENSZ válaszlépéseket foganatosítana.

Nagyon figyelnie kell az autósoknak

2018.05.14. 06:45
24 órás országos sebességellenőrzést tart a rendőrség.

Elpusztíthatatlan csodaautóval furikázik Kim Dzsongun

2018.04.29. 10:10
Az elmúlt napok Dél- és Észak-Korea béküléséről szóltak a nemzetközi sajtóban, a történelmi jelentőséggel bíró tárgyalásokról pedig több érdekes felvétel is készült.

Milyen húsvéti határforgalom várható a déli végeken?

2018.03.28. 10:40
Húsvétkor rengeteg magyar indul Szerbiába és Romániába rokonlátogatásra, és érkeznek Nyugat-Európából a Balkánra hazatérő vendégmunkások is. Ezért is érdemes tájékozódni …

Óvatos közlekedést ajánl a rendőség a négynapos ünnepre

2018.03.14. 11:00
A március 15-éhez kapcsolódó hosszú hétvége miatt sokan útra kelnek, megnő a forgalom az utakon, amely a márciusi változékony időjárás specialitásait is figyelembe véve …

Tizenkét sérült egy szegedi trolibalesetben

2018.03.08. 12:00
Tízen könnyen, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben egy troli és egy személygépkocsi ütközött Szeged egyik legforgalmasabb sugárútján.

Zsombói fagyoskodót mentett meg egy szegedi rendőr

2018.03.02. 13:30
A rendkívüli időjárási viszonyokra tekintettel a rendőrség kéri a lakosságot, hogy fokozottan figyeljenek egymásra, idős rokonaikra, hozzátartozóikra, szomszédaikra.

Kilenc baleset egy nap alatt Csongrád megyében

2018.02.28. 13:40
Huszonnégy óra alatt 3 személyi sérüléses és 12 anyagi káros baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Csongrád megyében.

Szovjet katonának képzelte magát a reptéri rakodómunkás

2018.02.18. 07:50
Probléma lett belőle, mert nem mindenkinek jött be az ötlet

Menő sportkocsit fogtak a rendőrök

2018.02.13. 10:55
Durván négy másodperc alatt gyorsul százra, de most egy kis pihenő vár rá. Nem az volt a gond, hogy túllépték a megengedett sebességet.

Ezeket a cikkeket olvastad már?