Blogolj!

Blogstar kávéház

Nemzetállamiság

Brüsszel pénzmegvonással fenyeget.

Mindaddig, amíg Magyarország és a V4-ek nem állnak be a sorba, és nem öltenek egyfajta vazallusállam jelleget, addig számíthatnak folyamatos szankciókra – erről ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász beszél a Hirado.hu cikkében.

„Rendkívül beszédesnek tarja azt, hogy egy olyan tekintélyes européer, mint Helmut Kohl – aki a magyarok nagy barátja és a magyar kormányfő támogatója, hű szövetségese volt – Aggodalom Európáért című műve bevezetőjének megírására Orbán Viktort kérte fel. Tényszerűen kijelenthető – szögezte le –, hogy az egykori kancellár a nemzetállami lét ideológiája tekintetében részben azokra a De Gaulle-i hagyományokra támaszkodik, amelyek egy erős nemzetállamokból álló Európát és nem egy föderatív európai egyesült államokat képzelnek el.”

Lomnici: Amíg nem öltünk vazallusállam-szerepet, számíthatunk szankciókra

Mindaddig, amíg Magyarország és a V4-ek nem állnak be a sorba és nem öltenek egyfajta vazallusállam-jelleget, addig számíthatnak Brüsszel részéről folyamatos szankciókra, verbális fenyítésre és például annak belengetésére, hogy a strukturális és kohéziós alapok terhére fognak a térségben „jogállamiságot csinálni" - mondta el a Kossuth Rádió reggeli, hazánk és az EU viszonyát taglaló műsorában Lomnici Zoltán alkotmányjogász.

Szétesés

Radikálisok kontra cukik.

Az Origo.hu értesülései szerint kilép a Jobbikból a debreceni önkormányzati képviselő, volt frakcióvezető, Ágoston Tibor, és függetlenként indul majd a választáson

„Ágoston egyébként a hónap közepén cigányozó megjegyzést tett a képviselőtestület ülésén, a 'Rostás Winnetou Tehetséggondozóba' akart küldeni egy cigány fiatalt.”

Teljes szétesés: kilép a Jobbikból a volt debreceni frakcióvezető

Ki fog lépni a Jobbikból a debreceni önkormányzati képviselő, volt frakcióvezető, Ágoston Tibor és függetlenként indul majd a választáson - értesült az Origo. Folytatódik tehát a Jobbik szétesése. Kerestük a helyi Jobbikot, és Ágoston Tibort is, de egyelőre nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Múzeum

Baráti életművek.

Nehezen indokolható mértékű támogatásokat ad a kormány kedvenc művészeinek életműgondozására – olvassa ki a Magyar Nemzet Online a friss Magyar Közlönyből.

„360 milliós forrást nyert el például Szervátiusz Jenő és a Szervátiusz Tibor szobrászok munkásságának gondozására az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. A fiú, Szervátiusz Tibor 2015-ben lett a nemzet művésze, korábban, 2011-ben tizenhárom másik jelölttel együtt pedig Budapest díszpolgárává választották – igaz, a Népszabadság korabeli cikke szerint a jelölteket kizárólag a Fidesz fővárosi frakciója választotta ki. Hogy a jelentős Szervátiusz-életmű forrást mire fordítják, arról nem rendelkezik a kormányhatározat, de ennyi pénzből akár két múzeumot is lehetne alapítani a szobrász apának és fiúnak – igaz, már van egy közös múzeumuk, Kolozsváron.”

Rengeteg pénzt költ a kormány baráti életművekre

Nehezen indokolható mértékű támogatásokat ad a kormány kedvenc művészeinek életműgondozására, derül ki a szerdai Magyar Közlönyből. Bár ugyanitt jelent meg az Előretolt Helyőrség és egy erdélyi médiaegyesület együttesen közel 3 milliárdos támogatása, ami magában rendkívüli összegnek számít, a kormányhatározat ezen túlmenően is hatalmas összeget, összesen több mint félmilliárd forintot biztosít négy művészéletmű kezelésére.

Kockázat

A közétkeztetés nyűgjei.

A 24.hu arról ír, az utóbbi években egyre növekszik a speciális diétára szoruló óvodás és iskolás gyerekek száma, a közétkeztetés még sincs maradéktalanul felkészülve az ellátásukra.

„A mentes menük árát tovább növeli, hogy a legtöbb szolgáltató nincs rá felkészülve, hogy az összetett diétákhoz igazított ételeket a saját konyhájában főzze meg. Különösen nagy nehézséget jelent a lisztérzékeny, cöliákiás gyerekek menüjének biztosítása. A jogszabálynak megfelelően ilyenkor a közétkeztetésért felelős vállalkozó más cégektől rendeli meg a speciális menüket, a veszteséget pedig benyeli, nem akarja ugyanis kockáztatni a megbízását.”

Komoly baj van az ételallergiás gyerekek közétkeztetésével

A nevelési-oktatási intézményekben minden, szakorvos által igazoltan diétás étkezést igénylő személynek az állapotának megfelelő diétás étrendet kell biztosítani. A diétás étrendet alkotó ételeket a megadott diétára való alkalmasságot befolyásoló anyag kizárásával kell elkészíteni, tárolni, szállítani, átadni a fogyasztónak, kizárva az ételek ilyen anyaggal való szennyeződésének lehetőségét.

Fókusz

Román rekord.

Az 1980-as évek végén a Steaua Bucuresti 119 veretlen mérkőzést játszott le Romániában, és még a Barcelonát is legyőzte a BEK-döntőben – idézi föl az Index.hu a Celtic 69 meccses veretlenségi sorozata végén.

„Az edző nagyon gyors labdajáratást követelt meg, nem véletlenül lett Gyorshajtók a csapat beceneve. Az edzéseken az egyérintős futballt gyakoroltunk. Csak akkor fogadtam el a két érintést, ha a srácok elveszítették a fókuszt, amit elég nehéz volt fenntartani – idézte Jeneit a Guardian. Az edző mondása volt az is, hogy: Mindig járnia kell a labdának, mert a labda sosem izzad, és el sem fárad.”

Megdönthetetlen futballrekord a 119 meccses veretlenség

A Celtic Glasgow százéves brit rekordot döntött meg azzal, hogy 69 meccsen maradt veretlen a skót bajnokságban. A modern futballban szinte elképzelhetetlennek tűnik egy ilyen sorozat, de a Celtic nagyon messze volt még az igazi rekordertől. Az 1980-as évek végén a Steaua Bucuresti 119 veretlen mérkőzést (104 bajnoki és 15 kupameccs) játszott le Romániában, és még a Barcelonát is legyőzte a BEK-döntőben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46459/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?