Blogolj!

Fegyveresek támadtak egy templomra Kairóban, több halott

Kopt keresztény templomra támadtak fegyveresek pénteken Kairó déli részén, a támadásnak több halottja és több sérültje van. Egy támadót már lelőttek.

Az AP hírügynökség az egyiptomi egészségügyi minisztérium szóvivőjére hivatkozva már tíz halottról számolt be.

A támadás Kairó déli részén található Mar Mina templomnál történt. Egy fegyveres tüzet nyitott az épület előtt, a biztonsági erők közül öt embert megsebesített, majd a templomra támadt, de lelőtték. Egy fotó alapján lőszerekkel teli mellényt viselt az elkövető.

Az EFE spanyol és a dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy öt áldozat van, akik között két egyiptomi katona, egy rendőr, a templom gondnoka és maga az támadó van. A dpa-nak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő biztonsági vezető szerint volt egy másik támadó is, aki elmenekült a helyszínről.

Tavaly decemberben is intéztek támadást kopt keresztény templom ellen Kairóban, akkor huszonöt ember halt meg, illetve áprilisban, virágvasárnapkor két kopt templomban csaknem ötven embert öltek meg pokolgépes támadásban. Mindkét támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46472/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Egyiptom,támadás

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?