Blogolj!

Fegyveresek támadtak egy templomra Kairóban, több halott

Kopt keresztény templomra támadtak fegyveresek pénteken Kairó déli részén, a támadásnak több halottja és több sérültje van. Egy támadót már lelőttek.

Az AP hírügynökség az egyiptomi egészségügyi minisztérium szóvivőjére hivatkozva már tíz halottról számolt be.

A támadás Kairó déli részén található Mar Mina templomnál történt. Egy fegyveres tüzet nyitott az épület előtt, a biztonsági erők közül öt embert megsebesített, majd a templomra támadt, de lelőtték. Egy fotó alapján lőszerekkel teli mellényt viselt az elkövető.

Az EFE spanyol és a dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy öt áldozat van, akik között két egyiptomi katona, egy rendőr, a templom gondnoka és maga az támadó van. A dpa-nak nyilatkozó, neve elhallgatását kérő biztonsági vezető szerint volt egy másik támadó is, aki elmenekült a helyszínről.

Tavaly decemberben is intéztek támadást kopt keresztény templom ellen Kairóban, akkor huszonöt ember halt meg, illetve áprilisban, virágvasárnapkor két kopt templomban csaknem ötven embert öltek meg pokolgépes támadásban. Mindkét támadást az Iszlám Állam vállalta magára.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46472/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Egyiptom,támadás
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.01.20. 22:50
Macronék rémisztő migránsinváziója, a balliberális propagandamédia hallgatása, a néppárti bölcsek összhangja, a Fidesz ingadozása, Curtis és Majka lazítása online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.20. 03:20
A Fidesz hatalmas győzelme, a kapcsolati erőszak elharapózása, a polgárőrök modern hazafisága, a királyi család krízise és Eva Longoria dekoratív dekoltázsa hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 21:45
A néppárti bölcsek ingadozása, a Momentum kommunistásodása, Magyar György titokzatos börtönbiznisze, a családtámogatási rendszer bővülése és Horváth Tamás lebegős szelfije online lapszemlénkben.

Holtestet találtak egy kiégett kazánházban Makón

2020.01.18. 20:50
Egy férfi holttestét találták meg egy kiégett kazánházban a tűzoltók szombaton Makón – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Továbbra is marad a szmogriadó Budapesten

2020.01.18. 13:10
Bár megvan a maga romantikája a napok óta tartó ködös időnek, tudni kell, hogy ezt nem csupán a köd, hanem a szmog is okozza, így a szmogriadó továbbra is fennáll.

Kimentettek egy nőt a Dunából Budapestnél

2020.01.18. 11:05
A vízirendészeknek kellett kiemelni egy nőt a Dunából még szombat hajnalban.

Már több mint 160 ezren hagyták el a Taal-vulkán környékét, ami bármikor kitörhet

2020.01.18. 10:05
Óriási a készültség a Fülöp-szigeteken: már több mint 160 ezer lakos hagyta el a Taal-vulkán környékét, a tudósok szerint …

Ma sem szabadulunk a sűrű ködtől

2020.01.18. 06:45
Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint szombaton is folytatódik a borult, párás, ködös idő, a zárt felhőzetből ónos szitálás, hószállingózás alakulhat ki.

Blogstar kávéház

2020.01.18. 03:00
Orbán Viktor békétlen békéje, a momentumos kisasszonyok hőbörgése, az Európai Néppárt sorososodása, a 444 hamisítása és Csonka András viharos köszöntése szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.01.17. 04:45
Karácsony Gergely zsarolása, a hálapénz mérgezése, a balliberálisok boszorkányüldözése, Magyarország tejfölösödése és Friderikusz Sándor tanácstalansága pénteki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?