Blogolj!

Blogstar kávéház

Hangsúly

Európa politikai átrendeződése.

Farkas Örs politikai elemző szerint egész Európában jobbra tolódás, radikalizálódás tapasztalható, az összes idei választás meghatározó kérdése a migrációs helyzet volt – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„Hozzátette, hogy átalakultak a klasszikus bal – és jobboldali politikai terek, és a baloldalt felváltották a magukat civilnek mondó közösségi politikai erők, és egyre nagyobb hangsúlyhoz jutott a sajtó. Magyarországon hasonló folyamatnak lehetünk szemtanúi, azzal a különbséggel, hogy a migráció kérdése már 2015 óta meghatározó téma – fűzte hozzá.”

Elemző: politikai átrendeződés indult el Európában

Hamarosan kezdődik 2018, az országgyűlési választások éve. 2017-ben számos európai országban tartottak választásokat. Az elemző szerint egész Európában jobbra tolódás tapasztalható. Egész Európában politikai átrendeződés indult el. Az összes választás meghatározó kérdése az Európát sújtó migrációs helyzet volt. Alapvetően jobbra tolódás, a radikalizálódás folyamata indult el - mondta Farkas Örs politikai elemző az M1 ma este című műsorában.

Muníció

Sovány vigasz.

A lázadás éve ugyan elmaradt 2017-ben, de liberális honfitársainknak így is savanyú lehet a szőlő – elemez a Magyar Hírlap Online.

„A jövő év nagy kérdései közé tartozik, hogy miként sikerül alakítani az unió migrációs politikáját, meg tudja-e szorongatni Brüsszel érdemben a lengyeleket, hogyan működik együtt Ausztria és a visegrádiak, és milyen koalíció alakul Berlinben. Egy biztos: Brüsszelben bőven van még muníció a tagállami akarat letörésére. Ha megmutatjuk nekik, hogy erővel nem megy, talán van jövője ennek a közösségnek.”

Sorsfordítás

Álláspont. Elmaradt a lázadás éve! - kajánkodtak liberális honfitársaink az év második felében Ha kínjukban nevetnek, helyesen értékelik a helyzetet. Fussuk át, mi minden történt az idén! Az egész világpolitikát meghatározta 2016 egyik utolsó nagy dobása, Donald Trump megválasztása, ezt sokan még mindig nem emésztették meg.

Trollpolitika

A hőzöngés éve.

A Magyar Nemzet Online azt állítja, az év embere Kim Dzsongun észak-koreai diktátor, akinek egyszerre sikerült felidegesítenie az amerikaiakat, a japánokat, az oroszokat és a kínaiakat, a másik Koreáról nem is beszélve.

„Ez már valami. A figyelemre méltó teljesítmények itt kezdődnek. Nem árt ezt rögzíteni, amikor saját, egyre gyarapodó számban megcsodálható – ám világpolitikai értelemben kevéssé jelentékeny – kelet-közép-európai hőzöngőink mutatványocskái felett álmélkodunk. Hogy egyébként szegény észak-koreaiak úgy élnek, ahogy? Hogy menekülnének ész nélkül mind, ha tudnának? Mellékes. A trollpolitika mindenekelőtt önmagáért létezik.”

A hőzöngés éve

A 2017-es év embere egy pocakos, babaarcú, idétlen frizurájú figura volt, akit első ránézésre senki sem venne komolyan. Másodjára sem. Sőt: akármit mondott és tett ebben a mindjárt véget érő, kifejezetten ostoba esztendőben, sokadjára is kérdéses marad, hogy mit célszerű gondolni róla összességében.

Fricska

Kifigurázná a gyűlölködő Gyurcsányt.

Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője, aki az Origo.hu-nak beszél népszavazási kérdésjavaslatáról, melyben elvenné a szavazati jogot a határon túli magyarok ellen buzdító bukott kormányfőtől.

„Ez egy fricska a részemről, én nem kirekeszteni, csak kifigurázni akarom Gyurcsány Ferencet. Ugyanis az ő logikája alapján holnap előállhatna valaki azzal is, hogy minden baloldali érzelmű választót is zárjunk ki – mutatott rá. Ugyanakkor jelezte, hogy bízik a józan észben, és reméli, hogy végül elutasítják majd a beadványát, hiszen alkotmányellenes volna bárkitől megtagadni, hogy választhasson.”

Gyurcsány kampánya embertelen, gyűlölködő és ostoba

Mint arról beszámoltunk, Bencsik András népszavazási kérdést nyújtott be annak kapcsán, hogy Gyurcsány Ferenc ne szavazhasson. A Demokrata főszerkesztője azt mondta az Origónak, hogy a bukott szocialista miniszterelnök, jelenlegi DK-elnök a határon túli magyarok szavazati jogának visszavonására vonatkozó embertelen és gyűlöletkeltő kampánya adta az ötletet.

Takarék

Cseh energiái.

Folytatja karrierjét a 32 éves Cseh László, aki decemberben a rövidpályás Európa-bajnokságon pályafutása során másodszor maradt érem nélkül – írja a 24.hu.

„Az év tanulságát röviden úgy tudom összefoglalni, hogy jövőre takarékoskodnunk kell Laci fizikai és lelki energiáival. Ez azt jelenti, hogy 2018-ban várhatóan csak a glasgow-i nagymedencés Eb kerülhet a fókuszba. Úgy tűnik, hogy egyelőre a mell- és a hátúszással nem igazán kíván foglalkozni, marad tehát a pillangó, abból próbáljuk a legtöbbet kihozni – mondta Plagányi Zsolt edző.”

Cseh László jövőre a pillangóúszásra koncentrál

Tanulságos éven van túl Cseh László, még edzőjével és a válogatott szövetségi kapitányával egyeztet a jövőjét illetően.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46491/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?