Blogolj!

Blogstar kávéház

Válasz

Hála helyett háború.

A bevándorlók lángba borítják az országot, reménytelen a muszlimok integrációja – fejti ki a Mandiner.hu interjújűban Shimon Lasker, a Chabad-Lubavics zsidó vallási mozgalom brüsszeli rabbija.

„A bevándorlás árnyoldalait a belgák is látják, hiszen nem tudják elfogadni, hogy katonák járőröznek a pályaudvarokon, a középületekben és a repülőtereken. Belgium nyugodt ország volt, és most úgy néz ki, hogy a gyerekeink is háborús hangulatban fognak felnőni. A belgák pedig felteszik a kérdést, hogy mi ennek az oka, s mikor a válasz a bevándorlásra mutat, akkor nagyon megdühödnek. Azt látják, hogy befogadták a bevándorlókat, mindent megadtak nekik, és most ezt kapják vissza.”

Veszprémy László Bernát: „A bevándorlók lángba borítják az országot" - Shimon Lasker brüsszeli rabbi a Mandinernek | Mandiner

„Reménytelen a muszlimok integrációja" - mondja Shimon Lasker, a Chabad-Lubavics zsidó vallási mozgalom brüsszeli rabbija, aki 35 éve vezeti közösségét. Lasker szerint a belgák mindent megadtak a bevándorlóknak, és most dühösek, hogy hála helyett háborús helyzetet kapnak cserébe. A rabbi az antiszemitizmusról is beszélt lapunknak. Interjúnk nyugat-európai zsidóság helyzetéről és a muszlim integráció reménytelenségéről.

Pszichérombolás

Európa lelkét akarják.

Az idei év európai terrortámadásai kevésbé szervezett, ám annál fájdalmasabb merényletek voltak: az Iszlám Állam „katonáinak” kereszttüzébe koncertező gyerekek, turisták, ünneplők és a rend őreire kerültek – összegez a Hirado.hu.

„Az európai terrortámadások idén inkább a pszichés rombolásra épültek. Az Iszlám Állam katonái a manchesteri robbantás során számtalan fiatal gyermek életét oltották ki, a napokban egy férfi egy németországi műjégpályára akart behajtani, hogy gyerekeket gyilkoljon. A terrorszervezet rengeteg gázolásos merényletet is végrehajtott Európában. Ezeknek a támadásoknak az a célja, hogy az emberek rájöjjenek, hogy sehol sincsenek biztonságban – mondta Georg Spöttle.”

Európa lelkét támadta idén az Iszlám Állam

Az idei év európai terrortámadásai kevésbé szervezett, ám annál fájdalmasabb merényletek voltak: az Iszlám Állam „katonáinak" kereszttüzébe koncertező gyerekek, turisták, ünneplők és a rend őreire kerültek 2017-ben, a terroristák alapjaiban rendítették meg az európaiak biztonságérzetét. Az európai terrortámadások idén inkább a pszichés rombolásra épültek.

Kút

Biztonságban a Fidesz.

A baloldalon a 2013-as összefogásvita ismétlődik, a Jobbik a két szék közül a pad alá esett, az élet idehaza és Európában is a kormányt igazolta – mondja a Magyar Hírlap Online év végi összegzőjében Kiszelly Zoltán politológus.

„Az eddig elfogadott kvótahatározatok végrehajtásán is látszik, a többi ország sem akar 'Merkel után a kútba ugrani', ha nem is nyíltan, de szabotálnak. Kiemelte, a legnagyobbat az osztrák választással nyertük, Kurz győzelmével a mag-Európához, sőt, a német nyelvterülethez tartozó országban került kormányra a 'nulla migráns' álláspont.”

Jelentős előnnyel fordul rá a választásokra a Fidesz

A kormánypártok további erősödéséről és az ellenzéki bázis eróziójáról szólt az elmúlt fél év a közvélemény-kutatási adatok szerint. Erős pozícióban várta a Fidesz-KDNP júliusban az év második felét a pártpreferencia-felmérések alapján. A kormánypártok a Közvéleménykutatók.hu portál összesítése szerint a listás szavazatok 48 százalékára számíthattak volna, ami jobb, mint a 2014-es választásokon elért eredményük.

Katona

A szerbek lettek a vízilabda magyarjai.

Itthon az új Kásásokat keresik, pedig nem erre van szükség – erről Gerendás György, a magyar vízilabda-válogatottól elköszönő edző vall a Magyar Nemzet Online-nak.

„Más a hozzáállásuk: egyszerűen a szerb katonás nép. Ha azt mondja egy szerb játékosnak, hogy üljön le, és nézze vizesen húsz percig, hogyan gyakorol a másik, megcsinálja. Plusz másnap nem jelenik meg a fél család, hogy felelősségre vonja az edzőt, miért hagyta dideregni a gyereket a parton. Magyarországon viszont ez megy.”

Gerendás György: Itthon az új Kásásokat keresik, pedig nem erre van szükség

Immár edzőként is befejezte a munkát a válogatottnál. Ön akarta, hogy vége legyen, vagy inkább a szövetség? - A szövetség állta az anyagiakat, de mivel Märcz Tamás kért fel segítőjének, egymás közt döntöttünk úgy, hogy az egyéves megállapodás lejártával elválnak útjaink. Ezt korábban Benedek Tibivel is egymás között beszéltük meg, a szövetségnek nem kellett ezzel foglalkoznia.

Kiberbűnözés

Világméretű fertőzéshullámok.

Pár év, és a drognál is nagyobb üzlet lehet a zsarolóvírus, az előrejelzések ijesztők: évente 350 százalékkal nő a támadások száma – számol be róla a 24.hu.

„Szakértők arra számítanak, hogy az androidos zsarolóvírus-támadások egyre népszerűbbé válnak, hiszen a kiberbűnözőknek ez egy egyszerű pénzszerzési módszer, ellentétben a kapcsolatinformációk és SMS-ek ellopásával, a felugró ablakok használatával – ezek mind kifinomult hackelési technikákat követelnek meg.”

Pár év és a drognál is nagyobb üzlet lehet a zsarolóvírus

Míg tavaly még csak rácsodálkozott a világ a zsarolóvírusokra, az idén már világméretű fertőzéshullámoknak lehettünk tanúi. Az előrejelzések ijesztők: évente 350 százalékkal nő a támadások száma. Pár év és jobb biznisz lehet a zsarolóvírus, mint a drog. A zsarolóvírusok (ransomware) tavaly kerültek be a köztudatba: főleg egészségügyi intézményeket, kórházakat fertőztek meg a kiberbűnözők.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46559/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?