Blogolj!

Béremelés azoknak, akik minden órában értünk vannak

Nincs számukra még szilveszter sem. Helyesebben van: ekkor még a szokásosnál is többet dolgoznak. Azonban januártól egy picit jobb lesz nekik:  újabb 10 százalékkal emelkedik az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak bére.

 A döntésről az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága tájékoztatta hétfőn az MTI-t. A mostani béremelést az ágazati béremeléseken felül kapják mentőszolgálat dolgozói, köztük nem csak a kivonuló állomány, az adminisztratív és fizikai munkát végzők is.

Többlépcsős béremelés zajlik az Országos Mentőszolgálatnál: 2016-ban átlagosan 26,5 százalékkal, majd 2017 novemberében 12 százalékkal nőtt a mentősök bére.

A novemberi béremelés a mentőgépkocsi-vezetőkre, a mentőápolókra, a mentőtisztekre és a mentésirányítókra is vonatkozott. Az orvosok bruttó 50 ezer forintos, a szakorvosok bruttó 100 ezer forintos emelést kaptak. Az EMMI hozzátette: alapbéremelés történt, tehát a pótlékok tovább emelik a kereseteket.

"Az Országos Mentőszolgálat fejlesztése a kormány számára kiemelten fontos, a mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének fejlesztése folyamatos" – hangsúlyozta az államtitkárság. Ezen felül a béremelések mellett a szakmai munka, a szakmai fejlődés segítése, a munkakörnyezet javítása a mentődolgozók testi és lelki egészségének támogatását, és a hivatás társadalmi elismertségének javítását szolgálja.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46618/pics/lead_800x600.jpg
béremelés,mentős,Országos Mentőszolgálat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Mentőkocsikkal szállítják el a hajléktalanokat az utcákról

2018.10.13. 16:40
Hétfőtől rend és tisztaság lesz a fővárosban és a nagyobb településeken is – hajléktalanszállókra viszik a fedél nélkül élőket.

A kis focisták felét már kimentettek a barlangból Thaiföldön

2018.07.08. 14:25
A gyerekek és edzőjük két hete rekedtek egy barlangban, a heves esőzések miatt eddig nem tudták kimenekíteni őket.

Érezhetően korszerűbbé vált a mentőszolgálat

2018.05.11. 11:20
Az elmúlt években érezhető mértékben korszerűsítették a mentőszolgálatot - nyilatkozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című …

Átlagos 3,4 százalékkal emelkedik a tanárok bére

2017.08.29. 08:55
21 milliárd forintot költ a kormány a költségvetésből a pedagógusbérek növelésére.

Ezeket a cikkeket olvastad már?