Blogolj!

Blogstar kávéház

Felfordulás

Tovatűnt a kiszámíthatóság.

A Magyar Nemzet Online úgy értékel, a tavalyi esztendő magával vitte a reményt, hogy a körülöttünk lévő világ belátható időn belül stabil, kiszámítható, racionális lesz, a reménykedés után az elkeseredés időszaka köszöntött be.

„A búcsúzó 2017 végérvényesen megmutatta a korábbi sémák eltűnését, az elmúlt három évtizedben kialakult viselkedési modellek változását. A felfordulás leginkább a hatalmi központjaira töredezett Amerikán látszik, amely ugyan továbbra is az első számú erőnek tartja magát, már nem pályázik a globális vezér szerepére. A sokszor iránytű és világos célok nélkül csapkodó, egyre inkább saját gondjaival elfoglalt első számú hatalom tétovasága felbátorítja a többi játékost, ami növeli a szétesettség érzését.”

Tétova óriás a sötét erdőben

Nem is olyan régen az emberiség még hitt a szép új világban. Aztán előbb lassan, majd egyre egyértelműbben kezdett minden elromlani, bizonytalanná válni. Úgy egy évtizede már, hogy nyilvánvalóvá vált: az átalakulás öles léptekkel halad előre. Mint mindig, amikor valami új létrejön, előtte szétesik a régi.

Szél

Vége a stabilitásnak.

A hagyományos politikai elitekkel szembeni kritikus pártok megerősödtek vagy tovább erősödtek az EU országaiban tartott választásokon – értékel a Hirado.hu cikkében Kiss J. László egyetemi tanár.

„Szerinte megszűntek a különbségek azon nagy néppártok között, amelyek a jóléti állam kialakulásában felemelkedtek és két különböző alternatívát kínáltak, ezzel pedig csökkent a pártok integrációs hatása, vagyis mind kevesebb embert tudtak maguk mögé állítani. Így számos párt emelkedett fel a 'széleken' – magyarázta a szakértő.”

A belpolitikai stabilitás évei véget értek

Idén választásokat tartottak az Európai Unió olyan kulcsországaiban, mint Németország és Franciaország, de voksoltak Hollandiában, Ausztriában és Csehországban is. Az eredmények közös nevezője, hogy a hagyományos politikai elitekkel szembeni kritikus pártok megerősödtek, vagy tovább erősödtek. Kiss J. László egyetemi tanár a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában értékelte a választások következményeit, amit az Európai Idő című rádióműsor idézett fel.

Túlzás

A gentlemanség becsületbeli ügy.

A rossz öltözködés egyetemes jelenség – elemez a Mandinernek adott interjúban Brainel Mehandi stílusszakértő, a Bespoke Magazin alapító-főszerkesztője.

„Ma már nagyon megnézik azt a férfit, aki kalapot és öltönyt visel, aki átgondoltan és rendezetten jelenik meg. (…) Ez oda vezet szépen – és nem is olyan lassan –, hogy már túlzásnak érzik az emberek, hogy fölvegyenek egy zakót, megkössenek egy nyakkendőt, és én ettől féltem magunkat és a jövőt.”

Brainel Mehandi: Gentlemannek lenni nem privilégium, hanem becsületbeli ügy | Mandiner

Brainel Mehandi: Gentlemannek lenni nem privilégium, hanem becsületbeli ügy | Mandiner: A rossz öltözködés nem a Kádár-korszak utáni hungarikum, hanem egyetemes jelenség - mondja a Mandinernek Brainel Mehandi stílusszakértő, a Bespoke Magazin alapító-főszerkesztője, akivel a lovagiasságról, a feminizmusról, korunk értékválságáról és Donald Trump öltözködéséről is beszélgettünk. Interjúnk.

PC

Kvótával a zene szabadsága ellen?

Nyílt levélben szólították fel a világ egyik leghíresebb zenekarát, a Bostoni Szimfonikusokat a városban és környékén élő zenészek, hogy ne kizárólag fehér férfiak zenéjét játsszák ezentúl – írja az Origo.hu.

„Politikai korrektség ide vagy oda, objektív tény, hogy kevés a korszakos, nem fehér férfi zeneszerző. Igaz, mondjuk Clara Schumann gyönyörű dalokat írt, de nem biztos, hogy a Harvard vagy a Berklee zenei funkcionáriusainak kellene diktálni, hogy egy tőlük független zenekar milyen zeneműveket mutasson be.”

Kvótát vezetnének be, hogy ne csak fehér férfiak zeneműveit játsszák

Határozott hangú, nyílt levélben szólították fel a világ egyik leghíresebb zenekarát, a Bostoni Szimfonikusokat a városban és környékén élő zenészek, hogy ne kizárólag "fehér férfiak" zenéjét játsszák ezentúl. Egyenesen kvótákat is felállítanának: a Boston Globe-ban közzétett követelésük szerint azt akarják, hogy már a kész, idei évad programját is változtassák meg, és a tervezett egy női zeneszerző helyett legalább öt, színes vagy női zeneszerző művét játssza a zenekar.

Drága

Sportos humorbombák.

A 24.hu év csokorba köti 2017 legjobb, legfrappánsabb, legviccesebb nyilatkozatait Andy Murray trollkodásától kezdve a milánói csapatokat kissé összekeverő Inter-elnökig.

“– Köszönöm a szurkolóknak, a feleségemnek, a barátnőmnek. Úgy értem, a feleségemnek, nagyon szeretlek drágám – buktatta le saját magát a meccs utáni felfokozott állapotában Mohammed Anas, a dél-afrikai Free State Stars futballistája. Anas később persze igyekezett magyarázkodni, hogy nincs barátnője, és igazából a lányára gondolt.”

Ha nem kapjuk az első 10 gólt, nyerhettünk volna - az év legjobb sportos dumái

Az év utolsó napján csokorba gyűjtöttük 2017 legjobb, legfrappánsabb, legviccesebb nyilatkozatait. Van itt néhány gyöngyszem Andy Murray trollkodásától kezdve a saját magát lebuktató focistán át egészen a milánói csapatokat kissé összekeverő Inter-elnökig. "Nem igaz, hogy mindig úgy nevetek, mint valami őrült.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46587/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Akkora a hőség a görögöknél, hogy még az Akropoliszt is bezárták

2018.07.23. 08:55
Egyes helyeken negyven fok fölé emelkedett vasárnap a hőmérő higanyszála Görögországban, a hőhullám miatt - a turisták egészségének megőrzése …

Blogstar kávéház

2018.07.23. 00:20
Özil (ki)lépett, Orbán Viktor Erdélybe készül, az ISIS nem nyugszik, viszont a magyar egészségügy jó kezekben, a fővárosi állatkert pedig különös jövevénnyel bővült. Mindez hétfői lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.22. 05:15
A Turul rejtélye, családi kincsek, gyorséttermi kiütés, a nemzeti rock élménye és Lola szerelmes pózolása vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Ezeket a cikkeket olvastad már?