Blogolj!

Blogstar kávéház

Utópia

A józanság minimálprogramja.

Lehet-e hinni Áder János újévi köszöntőjében, komolyan lehet-e venni a minden idők legdurvább választási küzdelmét ígérő év nyitányaként elhangzott szavakat? – ezt járja körül a Magyar Nemzet Online.

„Szép szavakat kaptunk az elnöktől, ami – ha kicsit belegondolunk – a mai világban nem is kevés. Tiszteljük a másikban az embert, egymásban a magyart. Vonzó utópia, nem igaz? Mielőtt lemondóan legyintenénk, jusson eszünkbe: rajtunk múlik.”

Rajtunk múlik

Ott folytatom az új évben, ahol kedves kollégám, Ugró Miklós az óévben ugyanitt befejezte (Világbékétlenek, 2017. december 29.). Ő így fogalmazott: „Miben hasonlítanak egymáshoz az egyházi vezetők és a szépségkirálynők? Abban, hogy a legfőbb óhajuk a világbéke. Lapos, szellemtelen poén, de az igazán elkeserítő az, hogy a békefelhívásaik is hasonló módon hatástalanok."

Ingerküszöb

Panaszkodni mentek.

Szocialisták egy csoportja Strasbourghoz fordult, mert szerintük Kövér László a szólásszabadsághoz fűződő jogukat korlátozza azzal, hogy folyamatosan büntetéseket szab ki az ellenzéki képviselőkre.

„Kövér nemrég az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, szerinte a performanszokat, bohóckodásokat az ellenzéki képviselők gyakran azért követik el, hogy átlépjék a nyilvánosság ingerküszöbét.”

19-szer csapott le Kövér László az ellenzékre

A jövő tavaszi magyarországi választáson Európa sorsa is eldőlhet - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országos választmányának ülésén.

Ár

Tovatűnt Macron bája.

A francia elnök reformterveiről és a német kancellárhoz fűződő látszatbarátságáról is beszél a Magyar Hírlap Online interjújában Kiszelly Zoltán politológus, aki a tavaszi francia és német választást elemzi.

„A francia elit és a francia emberek többsége végül úgy döntött, hogy az eurozóna és az Európai Unió egysége mellett teszi le a voksát. Macron akkori népszerűsége főként a két jelölt közti kontrasztnak volt köszönhető. A választás után viszont kiderült, hogy a német–francia tandem megerősítésének az az ára, hogy az esedékes strukturális reformokat, vagyis megszorításokat végre kell hajtani. Emmanuel Macron emiatt vált népszerűtlenné.”

Merkel és Macron a ringben

Két meghatározó választást is rendeztek tavaly Európában. Tavasszal a franciák, ősszel pedig a németek járultak a szavazóurnákhoz. Kiszelly Zoltán politológus lapunknak Emmanuel Macron francia elnök reformterveiről és a német kancellárhoz fűződő látszatbarátságáról is beszélt. Kétséges a reformok jövője Kiszelly Zoltán szerint (Fotó: Bodnár Patrícia) - Nagy reményeket fűzött a centrista Emmanuel Macronhoz a tavaszi francia elnökválasztás előtt a közvélemény.

Odamondogatás

A rendszerváltás optimizmusa.

A rendszerváltás utáni időszak rádiókabaréjáról, humoristáiról, buktatóiról és örömeiről, és pályakezdéséről vall a Hirado.hu cikkében Fábry Sándor.

„Sokan egy kis vákuumba kerültek, mert a rendszerváltás előtti rádiókabaré eleme volt, hogy hogyan lehet rendszert csipkedni. A humorista úgy látja, ez különösen Hofi Gézánál volt nehéz a múltja miatt, hiszen nem akarta megtagadni a múltját, azonban 'nem is volt jellemtelen'. 'Nehezen találta a helyét, és nagyon sokan azok közül, akik erre a politikai odamondogatásra építettek, tehát nem is feltétlenül kellett poén, de a ’90-es évek elejére ez megváltozott' – tette hozzá.”

Fábry: Optimista időszak volt a rendszerváltás utáni

Rendkívül optimista időszak volt a rendszerváltás utáni a magyar emberek életében, mondta Fábry Sándor a Kossuth Rádió 25 éve történt című magazinműsorának. A humorista beszélt a rendszerváltás utáni időszak rádiókabaréjáról, humoristáiról, buktatóiról, és örömeiről, és pályakezdéséről egyaránt. Volt idő, amikor szombat esténként családok, baráti társaságok ültek a készülékek mellé, hogy együtt hallgathassák.

Tűrés

Lejárt az idő.

Több mint 300 hollywoodi színésznő, forgatókönyvíró, rendező, producer programot indított a szexuális zaklatások ellen nemcsak a filmiparban, hanem minden amerikai munkahelyen – számol be róla a Zoom.hu.

„Új törvényt sürgetnek azon vállalatok megbüntetésére, amelyek eltűrik az állandó zaklatást, illetve annak a gyakorlatnak az elutasítására, amely az áldozatok elnémítására elhallgatási megállapodással él. A program kezdeményezői a filmstúdiókban és az ügynökségnél nemi egyenlőséget sürgetnek.”

A szexuális zaklatások ellen indítottak programot hollywoodi sztárok

A szexuális zaklatások ellen indítottak programot hollywoodi sztárok Több mint 300 hollywoodi színésznő, forgatókönyvíró, rendező, producer és a filmszakma más nagyságai programot indítottak hétfőn a szexuális zaklatások ellen nemcsak a filmiparban, hanem minden amerikai munkahelyen.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46627/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?