Blogolj!

Csődközelben Csanádpalota

Csődközelbe került Csanádpalota: az év eleji rendkívüli közgyűlésen annak ellenére sem sikerült megoldást találni a problémákra, hogy egyes források szerint már a februári fizetésekre sincs pénze az önkormányzatnak. 

Adósságrendezési eljárás megindítása helyett megszorításokkal próbál megszabadulni a csődközeli helyzetből a Csongrád megyei település, Csanádpalota - olvasható a makohirado.hu beszámolójában, amely a január 2-i rendkívüli testületi ülésen történteket foglalja össze. 

A 2017-es költségvetés elfogadásakor 72 millió forintot kellett volna kigazdálkodnia az önkormányzatnak, ami nyilvánvalóan lehetetlen

- nyilatkozta a portálnak Nyergesné Kovács Erzsébet. Az önkormányzatnak már hosszú évek óta több tízmillió forint hiánya van, aminek az oka nagyrészt a rossz gazdálkodás, illetve a folyamatos személycserék, amelyek a pénzügyi csoporton belül történtek a településen. 

Az önkormányzatnak 60 és 90 napon túli tartozása is van, a jogszabály szerint meg kell indítani az adósságrendezési eljárást, ami nagyon komoly önkormányzati megszorításokat jelent. Ilyenkor kijelölnek egy pénzügyi gondnokot, akinek az ellenjegyzése nélkül semmilyen kifizetés nem történhet. A rendkívüli testületi ülésen azonban nem az eljárás megindítását fogadta el a testület.

Az önkormányzatnak ugyanis a hatalmas adósságából csak a 90 napnál hosszabb ideje fennálló tartozás 6 millió forint, hirtelen ezt egyenlítették ki azért, hogy elkerüljék az azonnali csődöt. Ilyen esetekben máskülönben a jogszabály szerint kötelező megindítani az adósságrendezési eljárást, csak 60 napot meghaladó tartozás esetén van választási lehetőség.

A képviselők arra törekedtek, hogy elkerüljék az eljárás megindítását, mivel az önkormányzatnak vannak földterületei, a pénzügyi bizottság inkább adná el ezeket az eljárás elkerülése érdekében.

Ennél azonban sokkal többre - pl. helyi adók bevezetésére - lesz szükség, hiszen a pletykák szerint már a februári fizetésekre sincs elég pénze az önkormányzatnak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46702/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Csanádpalota,csőd,önkormányzat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2020.07.11. 21:45
Aggasztó korona-körkép, sunnyogva hallgató francia baloldali sajtó, Hadházy kínos lebukása, rendkívüli lengyel kampányhajrá és Kulcsár Edina szexizése vasárnapi online lapszemlénkben.

Kánikula után lehűlés

2020.07.11. 17:30
Kicsit fellélegezhetünk, ugyanis este megérkezik a hűvösebb idő hazánkba. Ez persze csapadékkal, néhol pedig heves széllökésekkel is járni fog.

Hat új koronavírusos beteget regisztráltak, ketten elhunytak

2020.07.11. 09:10
Ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már …

Blogstar kávéház

2020.07.10. 22:45
A német migránspolitika pálfordulása, a példamutató magyar járvány elleni védekezés, a haladó nyugat transznemű modellje, a közösségi média fenyegető veszélye és a magyar labdarúgás reménysége szombati online lapszemlénkben.

Hárommal nőtt a koronavírusos betegek száma

2020.07.10. 09:20
Ezzel 4223 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős, krónikus beteg, összesen így már 593-an haltak meg, de 2941-en pedig már meggyógyultak.

Blogstar kávéház

2020.07.10. 04:05
Az Európai Unió korrupciója, a koronavírus-járvány tombolása, a radikális baloldal káoszelmélete, a székelyek második esélye és Tóth Gabi szerelmi kürtölése pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.09. 04:45
A jogállamiság különös kompromisszumai, az európai szocialisták sunnyogása, a Nemzeti Konzultáció hasítása, a Balkán gócpontosodása és Farkasházi Réka lángoló szerelme csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.08. 04:00
Karácsony Gergely állati hazugsága, a szélsőbal előretörése, Magyarország rejtett csodái, az innovatív kenyerek térhódítása és Ada megtervezett babaprojektje szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2020.07.07. 05:20
Soros György abortuszpártolása, az iskolaőrök elrettentése, Baranyi Krisztina boszorkányüldözése, a britek kristálytiszta részegsége és a magyar Barbie testképzavara keddi online lapszemlénkben.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Ezeket a cikkeket olvastad már?