hirdetés
Blogolj!

Csődközelben Csanádpalota

Csődközelbe került Csanádpalota: az év eleji rendkívüli közgyűlésen annak ellenére sem sikerült megoldást találni a problémákra, hogy egyes források szerint már a februári fizetésekre sincs pénze az önkormányzatnak. 

Adósságrendezési eljárás megindítása helyett megszorításokkal próbál megszabadulni a csődközeli helyzetből a Csongrád megyei település, Csanádpalota - olvasható a makohirado.hu beszámolójában, amely a január 2-i rendkívüli testületi ülésen történteket foglalja össze. 

A 2017-es költségvetés elfogadásakor 72 millió forintot kellett volna kigazdálkodnia az önkormányzatnak, ami nyilvánvalóan lehetetlen

- nyilatkozta a portálnak Nyergesné Kovács Erzsébet. Az önkormányzatnak már hosszú évek óta több tízmillió forint hiánya van, aminek az oka nagyrészt a rossz gazdálkodás, illetve a folyamatos személycserék, amelyek a pénzügyi csoporton belül történtek a településen. 

Az önkormányzatnak 60 és 90 napon túli tartozása is van, a jogszabály szerint meg kell indítani az adósságrendezési eljárást, ami nagyon komoly önkormányzati megszorításokat jelent. Ilyenkor kijelölnek egy pénzügyi gondnokot, akinek az ellenjegyzése nélkül semmilyen kifizetés nem történhet. A rendkívüli testületi ülésen azonban nem az eljárás megindítását fogadta el a testület.

Az önkormányzatnak ugyanis a hatalmas adósságából csak a 90 napnál hosszabb ideje fennálló tartozás 6 millió forint, hirtelen ezt egyenlítették ki azért, hogy elkerüljék az azonnali csődöt. Ilyen esetekben máskülönben a jogszabály szerint kötelező megindítani az adósságrendezési eljárást, csak 60 napot meghaladó tartozás esetén van választási lehetőség.

A képviselők arra törekedtek, hogy elkerüljék az eljárás megindítását, mivel az önkormányzatnak vannak földterületei, a pénzügyi bizottság inkább adná el ezeket az eljárás elkerülése érdekében.

Ennél azonban sokkal többre - pl. helyi adók bevezetésére - lesz szükség, hiszen a pletykák szerint már a februári fizetésekre sincs elég pénze az önkormányzatnak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46702/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Csanádpalota,csőd,önkormányzat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

2019.07.23. 13:10
A várakozásoknak megfelelően Boris Johnson volt brit külügyminisztert, London egykori polgármesterét választották a kormányzó brit Konzervatív Párt új vezetőjévé a távozó Theresa May miniszterelnök …

Augusztusban megszűnik a Széna téri buszpályaudvar

2019.07.23. 11:45
Augusztus 10-től megszűnik a Széna téri autóbusz-állomás, ezért a járatok a Széll Kálmán tér Dékán utca és Szilágyi Erzsébet fasor közötti szakaszára áthelyezett megállókból …

Sötétségbe borult Venezuela

2019.07.23. 08:15
Venezuela szinte egészében megszakadt az áramszolgáltatás hétfőn, Nicolás Maduro elnök szocialista kormánya - ahogy korábban is - az ország vízi erőműveit ért elektromágneses támadással magyarázta a történteket.

Blogstar kávéház

2019.07.22. 00:05
Magyar sportsikerek, újabb nyolcezres csúcs meghódítása, ellenzéki szétesés, újabb közelgő brit királyi esküvő és az ukrán parlamenti választás hétfői online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.21. 05:25
A kultúra kivéreztetése, a szocialisták személyeskedése, a magyarság lejáratása, Brüsszel illiberalizmusa és Ellie Goulding bombaesküvője vasárnapi online lapszemlénkben.

Több vonat menetrendje is módosult pályafelújítás miatt

2019.07.20. 12:35
Több vonat menetrendje módosult pályafelújítás vagy pályakarbantartás miatt - közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.

Blogstar kávéház

2019.07.20. 04:55
Ursula von der Leyen narancsszemüvege, a magyarság vegzálása, a migráció kihívásai, Berki Krisztián pályára lépése és Várkonyi Andrea özönvízszerű válása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.07.19. 04:40
A migránsellenes szövetség repedése, az ellenzék kétfrontos aknamunkája, Petőfi Sándor lezáratlan csontkrimije, az önjáró taxiflotta fenntarthatósága és Köllő Babett tűszúrásos fiatalodása pénteki online lapszemlénkben.

A V4-ek elutasították az ngo-hajók által szállított migránsok elosztását

2019.07.18. 19:50
A bevándorláspártiak újabb kísérletet tettek az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki, informális találkozóján arra, hogy közös …

Bárki adatait felhasználhatják a felkapott öregítő alkalmazáson keresztül

2019.07.18. 14:30
Adatainkat lopják el, miközben mi épp jókat röhögünk vagy épp szörnyülködünk azon, hogy hogyan néznénk ki öregen.

Ezeket a cikkeket olvastad már?