Blogolj!

Csődközelben Csanádpalota

Csődközelbe került Csanádpalota: az év eleji rendkívüli közgyűlésen annak ellenére sem sikerült megoldást találni a problémákra, hogy egyes források szerint már a februári fizetésekre sincs pénze az önkormányzatnak. 

Adósságrendezési eljárás megindítása helyett megszorításokkal próbál megszabadulni a csődközeli helyzetből a Csongrád megyei település, Csanádpalota - olvasható a makohirado.hu beszámolójában, amely a január 2-i rendkívüli testületi ülésen történteket foglalja össze. 

A 2017-es költségvetés elfogadásakor 72 millió forintot kellett volna kigazdálkodnia az önkormányzatnak, ami nyilvánvalóan lehetetlen

- nyilatkozta a portálnak Nyergesné Kovács Erzsébet. Az önkormányzatnak már hosszú évek óta több tízmillió forint hiánya van, aminek az oka nagyrészt a rossz gazdálkodás, illetve a folyamatos személycserék, amelyek a pénzügyi csoporton belül történtek a településen. 

Az önkormányzatnak 60 és 90 napon túli tartozása is van, a jogszabály szerint meg kell indítani az adósságrendezési eljárást, ami nagyon komoly önkormányzati megszorításokat jelent. Ilyenkor kijelölnek egy pénzügyi gondnokot, akinek az ellenjegyzése nélkül semmilyen kifizetés nem történhet. A rendkívüli testületi ülésen azonban nem az eljárás megindítását fogadta el a testület.

Az önkormányzatnak ugyanis a hatalmas adósságából csak a 90 napnál hosszabb ideje fennálló tartozás 6 millió forint, hirtelen ezt egyenlítették ki azért, hogy elkerüljék az azonnali csődöt. Ilyen esetekben máskülönben a jogszabály szerint kötelező megindítani az adósságrendezési eljárást, csak 60 napot meghaladó tartozás esetén van választási lehetőség.

A képviselők arra törekedtek, hogy elkerüljék az eljárás megindítását, mivel az önkormányzatnak vannak földterületei, a pénzügyi bizottság inkább adná el ezeket az eljárás elkerülése érdekében.

Ennél azonban sokkal többre - pl. helyi adók bevezetésére - lesz szükség, hiszen a pletykák szerint már a februári fizetésekre sincs elég pénze az önkormányzatnak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46702/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Csanádpalota,csőd,önkormányzat

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?