Blogolj!

Csődközelben Csanádpalota

Csődközelbe került Csanádpalota: az év eleji rendkívüli közgyűlésen annak ellenére sem sikerült megoldást találni a problémákra, hogy egyes források szerint már a februári fizetésekre sincs pénze az önkormányzatnak. 

Adósságrendezési eljárás megindítása helyett megszorításokkal próbál megszabadulni a csődközeli helyzetből a Csongrád megyei település, Csanádpalota - olvasható a makohirado.hu beszámolójában, amely a január 2-i rendkívüli testületi ülésen történteket foglalja össze. 

A 2017-es költségvetés elfogadásakor 72 millió forintot kellett volna kigazdálkodnia az önkormányzatnak, ami nyilvánvalóan lehetetlen

- nyilatkozta a portálnak Nyergesné Kovács Erzsébet. Az önkormányzatnak már hosszú évek óta több tízmillió forint hiánya van, aminek az oka nagyrészt a rossz gazdálkodás, illetve a folyamatos személycserék, amelyek a pénzügyi csoporton belül történtek a településen. 

Az önkormányzatnak 60 és 90 napon túli tartozása is van, a jogszabály szerint meg kell indítani az adósságrendezési eljárást, ami nagyon komoly önkormányzati megszorításokat jelent. Ilyenkor kijelölnek egy pénzügyi gondnokot, akinek az ellenjegyzése nélkül semmilyen kifizetés nem történhet. A rendkívüli testületi ülésen azonban nem az eljárás megindítását fogadta el a testület.

Az önkormányzatnak ugyanis a hatalmas adósságából csak a 90 napnál hosszabb ideje fennálló tartozás 6 millió forint, hirtelen ezt egyenlítették ki azért, hogy elkerüljék az azonnali csődöt. Ilyen esetekben máskülönben a jogszabály szerint kötelező megindítani az adósságrendezési eljárást, csak 60 napot meghaladó tartozás esetén van választási lehetőség.

A képviselők arra törekedtek, hogy elkerüljék az eljárás megindítását, mivel az önkormányzatnak vannak földterületei, a pénzügyi bizottság inkább adná el ezeket az eljárás elkerülése érdekében.

Ennél azonban sokkal többre - pl. helyi adók bevezetésére - lesz szükség, hiszen a pletykák szerint már a februári fizetésekre sincs elég pénze az önkormányzatnak.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46702/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,Csanádpalota,csőd,önkormányzat
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2019.11.20. 04:25
A választási visszaélések robbanása, a főváros cinkos hallgatása, Soros és Timmermans mesterkedése, a svéd integráció kudarca és Emily Ratajkowski brutális villantása szerdai online lapszemlénkben.

Szijjártó: meg kell büntetni az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosokat

2019.11.19. 17:55
Nem az Iszlám Államhoz csatlakozó külföldi harcosok visszafogadásáról, hanem a megbüntetésükről kell beszélni - foglalta össze …

Több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019.11.19. 12:25
A Munkaerőpiaci reformprogrammal már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában tavaly augusztus óta. Ez nagyban …

Már 50 ezer halottja van az Iszlám Államnak

2019.11.19. 09:00
Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek mintegy 50 ezer halottja van.

Izrael elfogott négy rakétát, amelyet Szíriából indítottak el felé

2019.11.19. 08:35
Az izraeli hadsereg közlése szerint légvédelmük kedd hajnalban négy rakétát is elfogott, amelyeket Szíriából indítottak el az ország felé.

Blogstar kávéház

2019.11.19. 05:00
Budapest keserves illemhelyhelyzete, az ellenzéki áskálódás bukása, a liberális elit uniformizáltsága, az őshonos közösségek forradalma és Kelemen Anna brutális villantása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2019.11.18. 05:15
A háborús bűnök eltussolása, az érdekkoalíció hatalomvágya, a honi balliberálisok magyarellenessége, a karácsony kopogtatása és Csűrös Karola fájdalmas szerelme hétfői online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat a hatos lottón

2019.11.17. 17:15
Tovább fokozódik az izgalom és jövő héten is lesz miért játszani, ugyanis most nem vitte el senki a főnyereményt a hatos lottón.

Blogstar kávéház

2019.11.17. 02:05
A Balaton önvédelmi háborúja, Hadházy Ákos károgása, az anarchisták fosztogatása, Bihács forrongása és Kulcsár Edina gender partija vasárnapi online lapszemlénkben.

Nem volt telitalálat az ötöslottón

2019.11.16. 20:10
Ma sem volt szerencséje senkinek, jövő hétre csúszik az esetleges telitalálat az ötöslottón.

Ezeket a cikkeket olvastad már?