Blogolj!

Blogstar kávéház

Bökkenő

Elmaradt a cimborálás.

A két illiberális vezető, Orbán Viktor és Donald Trump nagyon egy húron pendülnek, a magyar és amerikai vezetés mégsem került közel egymáshoz – az okokat a Foreign Policyre hivatkozva összegzi a 24.hu.

„Orbán még reménykedik a viszony normalizálásában, várhatóan februárban megjelenik a Nemzeti Imareggelin az USA-ban. Magyarország tartózkodott az ENSZ-ben azon a szavazáson, ami elítélte volna az USA Izraelnek kedvező döntését, hogy Jeruzsálemet ismeri el a zsidó állam fővárosaként.
Egy bökkenő akadhat csak: hogy Trump tojik Orbánra. Neki sokkal fontosabb, hogy csörtesse a kardot Észak-Korea és Kína ellen, illetve otthon harcoljon a média és a politikai ellenlábasai ellen.”

Ezért nem jött össze Orbán cimborálása Trumppal

Mindenki azt várta, főleg a magyar kormányban, hogy Donald Trump megválasztásával kitör a magyar-amerikai barátság. Nem tört.

Zseb

Fideszes házi feladat.

A párt kommunikációs igazgatója is segíti a Soros elleni harcot – derül ki a HVG Online cikkéből.

„Ön mennyit fizet be a számlára? – kérdezték a Fidesz kommunikációs vezetőjét az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Hidvéghi Balázs pontos összeget nem mondott, azt viszont elárulta, hogy százezres nagyságrendben gondolkodik. Azt is közölte, hogy ez ugyanakkor nem elvárás, nem kell minden párttagnak ilyen mélyen a zsebébe nyúlnia, mindenki maga dönti el, mennyit ad.”

Legalább százezret dob Orbán kalapjába a Fidesz kommunikációs igazgatója

Alsó hangon háromszáz-háromszázötven millió forint körül hozhat a Fidesz konyhájára Orbán Viktor napokban kiküldött adománykérő levele, a támogatás pszichikai hatása azonban ennél is fontosabb a fideszesek szerint. A nagyobbik kormánypártnak erről bőséggel van tapasztalata, a Fidesz-elnök ugyanis nem először küldött csekket a szimpatizánsoknak. Kapaszkodjon meg: a címzettek 90 százaléka szokott pénzt küldeni.

Ösztön

Szürreális német útmutatás.

A magyar közmédia kérésére a német hatóság elárulta, mit tanácsol a nőknek a veszélyhelyzetek megelőzésére, miután kiderült: újévkor ismét megerőszakoltak egy nőt egy németországi parkban – írja a Hirado.hu.

„A rheinpfalzi rendőr-főkapitányság összeállított egy listát arról, hogyan lehet elkerülni az esetleges veszélyt. A rendőrség többek között azt a tippet adja egy nőnek, hogy fejlessze ki ösztönét, hogy megérezze a kritikus helyzeteket. Ha pedig egy nőnek az az érzése támad, hogy követik, akkor a rendőrségi tanács szerint 90 fokos fordulattal menjen át az úton, és nézzen körül a kivilágított kapualjakban és bátran csöngessen be. Ha pedig tényleg követik, abba az irányba meneküljön, amerre sok ember van. Amennyiben valaki mégis áldozatává válik egy esetleges támadásnak, azonnal hívja a rendőrséget, így nagyobb az esélye annak, hogy elfogják a tettest.”

Ezt tanácsolják a német rendőrök a nőknek az erőszak megelőzésére

Egy nő fejlessze ki az ösztönét, hogy megérezze a kritikus helyzeteket - így lehet elkerülni az esetleges támadásokat és zaklatásokat, a német rendőrök szerint. Azt is tanácsolják, hogy ha valaki úgy érzi, hogy követik, vegyen 90 fokos fordulatot. És végül ha már megvan a baj, akkor azonnal hívja a rendőrséget.

Ésszerűség

Európa visegrádi hajnala.

Egyre többen vállalják fel azt a véleményt, hogy a magyar álláspont a migrációs válság megoldásában minimum megfontolandó – fogalmaz a Magyar Hírlap Online Orbán Viktor bajorországi látogatása kapcsán.

„Egyre közeledik 2019, amikor az Európai Parlament jelentős változásokon esik majd át, és a bevándorláspártiak valószínűleg jóval kevesebb képviselővel lesznek jelen. Így ha idén nem is, 2019-ben végre lehetőség adódhat majd valódi megegyezésre egy közös, ésszerű bevándorláspolitika kialakítására az unióban, amelynek tárgyalásain a visegrádi négyeknek és a körülöttük növekvő blokknak nagy szerep juthat majd.”

Visegrádi hajnal Európa felett

Egyre többen vállalják fel azt a véleményt, hogy a magyar álláspont a migrációs válság megoldásában minimum megfontolandó. Erre utal az is, hogy Orbán Viktor meghívást kapott Bajorországba, a Keresztényszociális Unió (CSU) tanácskozására. A miniszterelnök tegnap azon dolgozott a Seeon kolostorban is, hogy a visegrádi együttműködés partnereinek körét ne csak Ausztriáig, de rögtön Bajorországig kiterjessze.

Faarc

Megsértették Kasza Tibit.

Látványosan nem fogott vele kezet egy szereplő, ez láthatóan (és érthetően) zavarta a Pénzt vagy éveket! című TV2-es vetélkedőben – tudósít az Origo.hu.

„Volt egy férfi, aki kétszer sem fogadta kinyújtott kezét, ez pedig láthatóan rosszul esett neki, többször meg is jegyezte, hogy ez nem volt szép dolog – de a szakállas úr csak egykedvűen, némát, faarccal ácsorgott tovább. Kaszát igencsak zavarta ez, majd mikor kiderült a kora, újra próbálkozott, és ekkor már fogadta a kézfogást az idegen. A műsorvezető ekkor fellélegzett, és elmondta – nyilván poénnak szánva –, hogy felmondott volna, ha megint megalázó helyzetbe kerül.”

Kasza Tibit megsértették saját műsorában

Látványosan nem fogott vele kezet egy szereplő, ez láthatóan (és érthetően) zavarta. Mint korábban írtuk, két volt Való Világ-szereplő játszott a Pénzt vagy éveket! című TV2-es vetélkedőben, a január 5-i adásnapon.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46829/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?