Blogolj!

Blogstar kávéház

Alternatíva

Sorsdöntő alkudozás.

A migráció, az eurózóna reformja és a következő többéves keretköltségvetés idén egyetlen nagy alkucsomagot alkothat Brüsszelben – állítja a HVG Online.

„A 2018-as esztendő a tagállamok közötti viták éve lesz, aminek az a legfőbb tétje, hogy 'minimális szolidaritás mellett' fennmarad-e az egység az EU27-ek között, vagy ennek alternatívájaként még az is elképzelhető, hogy 2020 után külön költségvetése lesz az euróövezetnek.”

Az unió sorsát is eldöntő nagy alkura készülnek Európában

Egy magas rangú EU-diplomata a Bruxinfónak úgy nyilatkozott, hogy a migráció, az eurózóna reformja és a következő többéves keretköltségvetés idén egyetlen nagy alkucsomagot alkothat.

Termék

Propaganda helyett jólét.

A bajor keresztényszociálisok ismét biodíszletet csináltak-csinálnak Orbán Viktorból kétnapos frakcióülésükön, menekültellenességüket bizonyítják vele – de mit tanulhat a magyar kormányfő a CSU-tól? – teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet Online.

„Bajorországban a jólét nem politikai termék. Nem a plakátok hamis jelszava. A CSU-nak nem kellett megszállnia a bajor médiát, hogy jó kép alakuljon ki a tartományról. A párttal legkritikusabb nagy német lap, a Süddeutsche Zeitung gond nélkül dolgozik Münchenben, és a bajor közszolgálati adókon sem kormánypropaganda zajlik. A CSU nem folytat kultúrharcot a bajor kulturális elit és a müncheni értelmiség ellen. A CSU nem épített fél évszázados töretlen uralma alatt párthű oligarchiát.”

Mit tanulhat Orbán a CSU-tól?

A bajor keresztényszociálisok ismét biodíszletet csináltak-csinálnak Orbán Viktorból kétnapos frakcióülésükön. 2015 szeptemberében is meghívták a magyar miniszterelnököt: akkor a CSU Orbán puszta jelenlétével hergelni tudta a balliberális német közéletet, illetve saját kereszténydemokrata testvérpártját, a CDU-t. Azóta több mint két év eltelt, és Orbán sok tekintetben a merkeli menekültpolitika legismertebb ellenzőjévé vált.

Pozíció

Éledező Momentum.

Kecskeméten gyűltek össze a momentumosok, hogy hivatalosan is beindítsák a párt kampányát a 2018-as választásokra – számol be róla a 444.hu.

„Fekete-Győr üdvözölte a helyszínen a közmédia riporterét, mivel állítólag ez volt az első alkalom, hogy a közszolgálat mikrofont küldött egy rendezvényükre. Sopronival együtt mindketten arról beszéltek, hogy a reményt kell visszaadni a generációjuknak és szüleik generációjuknak arra, hogy Magyarországot visszatérítsék az európai útra. A Momentum minden választókerületben indít egyéni képviselőjelöltet, de Soproni sejtelmesen annyit mondott, hogy ha ezen múlik majd a kétharmad, nem félünk feladni saját pozícióinkat sem.”

Belökte kampányát a Momentum - 444

Kecskeméten gyűltek össze a momentumosok, hogy hivatalosan is beindítsák a párt kampányát a 2018-as választásokra. Az elmúlt hetekben több fontos poszton is változás történt a Momentumban, erre is utalt a beszédében Fekete-Győr András elnök, aki egyben bejelentette, hogy Soproni Tamás elnökségi tag vezeti majd a párt kampányát.

Birtoklás

Íratlan alkotmány.

A király változik, a királyi hatalom örök: hosszú időn át képezte a Szent Korona-tan Magyarország történelmi, íratlan alkotmányának alapját, erre épült a magyar állam eszméje – mutatja be a Hirado.hu.

„A magyar királyi korona 1978-as visszaadása után Magyarországon újra megélénkült a téma iránti érdeklődés, és – különösen a rendszerváltozás után – új, misztikus elméletek is fejlődésnek indultak. Ezeknek az egymástól is sokban különböző elképzeléseknek a közös vonása, hogy a Szent Korona tanát egyedülálló magyar jelenségnek tartják, ami az ősi magyar társadalomban gyökerezik, és a Szent István által Szűz Máriának felajánlott magyar korona révén jogot biztosít a magyarságnak a Kárpát-medence birtoklására.”

Szent Korona-tan - az íratlan alkotmány

A király változik, a királyi hatalom örök. Hosszú időn át képezte a Szent Korona-tan Magyarország történelmi, íratlan alkotmányának alapját, erre épült a magyar állam eszméje. De pontosan mit is takar ez az eszmerendszer, ennek járunk utána cikkünkben. Korona, jogar, országalma és palást - királyi koronázási ékszerek.

Kísérlet

Képregények a tévéképernyőn.

A DC és a Marvel két képregényes gigász, akik filmadaptációikkal emberek millióit csábítják a mozikba, és az utóbbi években a televíziós piacon is megkezdték a tudatos univerzumépítést – olvasható az Origo.hu cikkében.

„Az iZombie, a Preacher és a Lucifer képviselik ezt a triót. Közös bennük, hogy egyaránt sötétebb atmoszférájúak, ráadásul nem vetik meg a fekete humort, ezáltal roppant szórakoztatóvá képesek válni, így az is kísérletezhet velük, akinek egyébként feláll a szőr a hátán a képregényes produkcióktól.”

Szuperhősök korát éljük - elárasztották a tévét a képregények

A DC és a Marvel két képregényes gigász, akik filmadaptációikkal emberek millióit csábítják a mozikba. Örökérvényű karaktereik, mint Batman, Superman, Pókember vagy Vasember két hasonló, mégis más stílusú univerzum tagjai. Noha a DC kezd erőre kapni, vitán felül áll, hogy nagyvásznon a Marvel sokkal jobban áll kiforrottabb világával.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46874/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?