Blogolj!

Blogstar kávéház

Abszurd

Kabaré a kampánynyitón.

Az Origo.hu szerint puccs készül Fekete-Győr András ellen a Momentumban, ezt jelzi, hogy a párt minapi rendezvényén a frissen kinevezett kampányfőnök teljesen hülyét csinált az elnökből.

„Az már csak a hab a tortán, hogy a mozgósításért felelős kampányfőnök motivációs beszédében a Fidesz kétharmados győzelmének esélyéről értekezett, valószínűleg kellő lelkesedést keltve a párttagságban. A totálisan abszurd kampánynyitány ismét rávilágított arra, hogy valami nagyon nincs rendben a humorpárt háza tájékán.”

Folytatódik a Momentum-kabaré: a kampánynyitón estek egymásnak a vezetők

Nem sok olyan kampánynyitóval lehet találkozni, ahol két percen belül a párt frissen kinevezett kampányfőnöke teljesen hülyét csinál a párt elnökéből. Akár hiszik, akár nem, pontosan ez történt Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével, és Soproni Tamással, a párt alelnökével. Pár napja az Origo cikkezett a párton belüli konfliktusról, amelynek a két politikusjelölt a főszereplője.

Kitolás

Berlin bénultsága.

Németország nem engedheti meg magának, hogy még hónapokig ne legyen világos irányvonala, mert az Európai Uniót sújtó válságok Berlin nélkül bizonyosan nem oldhatók meg – boncolgatja a hónapok óta tartó szenvedés hátterét és következményeit a Magyar Nemzet Online.

„Hiába szereti a nyugati vagy a magyarországi 'haladó közvélemény' Merkelben látni a Donald Trump utáni nyugati világ vezetőjét – a merkeli évek víziótlansága sokban hozzájárult a jelenlegi válságok kialakulásához. Ma éppen ezért az EU-t érintő legfőbb tervek nem Berlinből, hanem Párizsból vagy a kelet-közép-európai fővárosokból érkeznek. Miközben Varsó, Prága, Budapest vagy Bécs jobboldali urai kisebb Európát, erősebb nemzetállamokat akarnak, a centrista Emmanuel Macron az európai integráció további, immár politikai és szociális alapú folytatását szorgalmazza. Merkel viszont hallgat – és nem csak azért, mert még nincs új kormány. Merkel egész eddigi kancellári időszakát a problémák kitolása jellemezte.”

Berlinre várva

Majdnem négy hónap telt el a szeptemberi németországi választások óta, de az Európai Unió gazdaságilag legerősebb és politikailag legbefolyásosabb államának még mindig nincs biztos kormánya. Angela Merkel ügyvezetőként irányítja az országot. Noha Európában többször is látni lehetett példát arra, hogy egy-egy országnak éppen a kormánynélküliség tesz jót, Németország nem engedheti meg magának, hogy még hónapokig ne legyen világos irányvonala.

Hajszál

A demokrácia háborúja.

Mivel mind a képviselőházban, mind a szenátusban igencsak megváltoztathatják az erőviszonyokat a novemberi félidős amerikai választások – elemes a Mandiner.hu.

„Az amerikai kollégák arra számítanak, hogy a képviselőházban az év végére demokrata többség lesz, a szenátusban azonban megmaradhat a hajszálnyi republikánus fölény. Ezek összességében pedig olyan helyzetbe hozhatják Donald Trumpot, hogy a választási ígéreteit ne tudja megvalósítani.”

Balogh Gábor: Háború az amerikai demokrácia oltárán | Mandiner

Amerikában a jelenlegi elnöki ciklus következő nagy megmérettetése az idén novemberben tartandó félidős választás lesz, úgyhogy kezdhetnek főni a demokrata és republikánus fők - Donald Trump amerikai elnökkel kezdve. Mivel mind a képviselőházban, mind a szenátusban igencsak megváltozhatnak az erőviszonyok, itthon is fontos tudnunk, mire számíthatunk 2018-ban Washingtonból. Esélylatolgatás következik.

Anarchia

Szenved a Balkán.

Az Európát sújtó bevándorlás egyik felvonulási terepe a Nyugat-Balkán, a szerb–horvát határ környékén megszaporodó incidensek, a Sid városában tapasztalható pattanásig feszült helyzet keményebb fellépésért kiált – írja a Hirado.hu.

„A szerbiai migránsok helyzetével foglalkozó biztos, Vladimir Cucic minapi, a szerb médiának adott interjúban kitért arra, hogy az ünnepek alatt, újév tájékán illegális bevándorlók egy csoportja megpróbált átkelni a szerb–horvát határszakaszon, és ebben a hatóságok szerint által két és fél éve Szerbiában tartózkodó – vélhetően külföldi – anarchisták segítették őket. Cucic szerint ezek az anarchista csoportok csak azért időznek Szerbiában, hogy az amúgy is súlyos helyzetet még kritikusabbá tegyék.”

Egyre nagyobb gondot okoznak az illegális bevándorlók a Balkánon

Az Európát sújtó bevándorlás egyik felvonulási terepe a Nyugat-Balkán, ahol a kezdeti - megértőbb - hozzáállást állami szinten is a keményebb hozzáállás és kijelentések váltották fel. A szerb-horvát határ környékén megszaporodó incidensek, a minapi pattanásig feszült helyzet Sid városában, és másutt is, már nemcsak a helyi lakosság mind nagyobb elkeseredettségéről tanúskodik, hanem jelzi a régió vezető politikusai körében tapasztalható keményebb fellépést is.

Trauma

Átképzik a bevándorlókat.

Célt adnak a menekülteknek egy magyar idősotthon lakói – számol be róla a 24.hu.

„A riportban megszólal az otthon egyik lakója, a 93 éves Kárpáti Ilona, aki 46 évig élt Kanadában, és örül annak, hogy a két menekült nő viseli gondját, kivált, hogy angolul beszélhet velük. Azáltal, hogy másokról gondoskodnak, a menekültek el tudnak kezdeni túllépni azokon a traumákon, amelyek arra kényszerítették őket, hogy elhagyják az otthonukat.”

Egy magyar idősotthon lakói adnak célt a menekülteknek

Miközben másokról gondoskodnak, maguk mögött hagyják a múltban átélt traumákat.

Fortély

A panelból a Michelin-csillagig.

Nemcsak hazánkban, hanem immár messze földön ismertek és keresettek az Év Sajttermelője, Sándor Tamás sajtjai – mutatja be a mestert a Lokál Online.

„A szakma fortélyait Kiss Ferenctől tanultam, akárcsak a vörösborseprős kecskesajtom technológiáját. Emellett elvégeztem egy tejfeldolgozási iskolát, sőt Ausztriában és Svájcban is tanultam sajtkészítést – meséli Sándor Tamás, aki kis csapatával egyebek mellett gomolyát, krémsajtokat, félkemény és lágy sajtokat, nyáron pedig kemény sajtokat is készít. Kérdésünkre, hogy melyik a legdrágább terméke, kapásból a félkemény szarvasgombás sajtot említi, melynek kilónkénti ára közel hétezer forint.”

Tamás lett a magyarországi sajtkirály | Lokál

Üknagymamám főzőnő volt, én pedig már 6-7 évesen burgonyapürét készítettem és sajtos pogácsát sütöttem. Máig emlékszem, hogy ezek voltak az első „remekműveim" - mosolyodik el Tamás, akinek ezt követően egyenes útja vezetett a Vendéglátóipari Szakközépiskolába, ahol szakácsnak tanult. Az első sajtját otthon, egy egri panelban készítette 31 éves korában, amikor konyhafőnökként dolgozott egy hotelben.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/46902/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?