Blogolj!

Blogstar kávéház

Pazarlás

Zűrzavar a baloldalon.

Még négy év? – teszi fel aggódva a kérdést a Magyar Nemzet Online, mely az ellenzéki széttagoltságot elemzi.

„A Kispál és a Borz dalát idézve könnyen előfordulhat, hogy a végén mindenki összeáll majd egy képpé. Ám már annyi sérelem, hátba döféstől sajgó seb terheli ezt a társaságot, hogy a mosoly nehezen lehet majd őszinte azon a tablón. S ezt a választó is érezni fogja. Akihez a technikai kérdésekről folytatott maratoni vita hangzavarában már akkor sem jut el a programról szóló üzenet, ha hiteles formában létezne ilyen. A kérdés nem az, hogy – együtt vagy külön-külön – formálódhat-e ebből kormányváltó erő, hanem az, hogy érdemes-e bárkinek szavazatot pazarolnia ennek a csapatnak még négy év parlamenti jelenlétre.”

Még négy év?

Most, hogy a nemzetgazdasági miniszter jóindulatának hála minden bizonnyal indulnak ellenzéki pártok is a tavaszi választáson, érdemes megvizsgálni, hogyan is áll ez a politikai oldal a nagy megméretésre való felkészüléssel. Ha ellenzékről beszélünk, abból kell kiindulnunk, hogy egy széttagolt csoporttal állunk szemben.

Zárványhelyzet

Gyurcsány a karmester.

A DK elnöke az MSZP meggyengítésében érdekelt, a jelenlegi helyzetben is demonstrálni akarja, hogy a baloldalon az ő a vezér, amit előre lehetett látni – elemez Galló Béla politológus a Hirado.hu írásában.

„Majd kiderül, hogy 2018 tavasza után mire lesz képes a baloldal a DK-elnök vezetésével. Vélhetően egy 'zárványhelyzet' keletkezik majd, illetve egy más típusú fejlődés is megindulhat Gyurcsányék mellett, főként az LMP jelenlétével – vetítette előre a politológus.”

Galló: Gyurcsány kezében a karmesterpálca

Gyurcsány Ferenc az MSZP meggyengítésében érdekelt, demonstrálni akarja, hogy a baloldalon az ő kezében van a karmesterpálca. Ezt a helyzetet előre lehetett látni. Az MSZP mindenkori vezetését leszámítva szinte mindenki tudta - jelentette ki Galló Béla politológus a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Védelem

Trump vesztes háborúja.

A 24.hu arról ír, bár visszavonta a dübörgő amerikai cannabisipart védő szabályt az amerikai elnök híresen marihuánaellenes igazságügyi minisztere, a legális fű szellemét már nem lehet visszazárni palackjába.

„Úgy tűnik, a marihuána-üzletben érdekelt cégek és befektetők nem izgulnak annyira. Bár a cannabiscégek részvényei közvetlenül a bejelentés után hatalmasat zuhantak, másnap már újra emelkedni kezdtek. A Forbes cikke szerint a pénzügyi befektetők sem riadtak vissza marihuánával foglalkozó cégektől, különösen azt látva, milyen erőteljesen álltak ki a marihuánát legalizáló államok tisztségviselői saját törvényeik védelmére.”

Vesztes háborút indított a marihuána ellen a Trump-kormányzat

Visszavonta a dübörgő amerikai cannabisipart védő szabályt az amerikai elnök híresen marihuánaellenes igazságügyi minisztere. A legális fű szellemét azonban már nem lehet visszazárni palackjába. A marihuána elleni harcban már nem csak néhány liberális aktivistával kell szembeszállnia, hanem az amerikai választók többségével, republikánus politikusokkal és egy sokmilliárdos iparággal is.

Felségsértés

A felnégyelés legendája.

Koppány vezérről, a kora középkori magyar történelem egyik leghíresebb alakjáról közismertsége ellenére is alig tudunk valamit, személye és élettörténete ma is viták tárgyát képezi – derül ki az Origo.hu cikkéből.

„Berend Nóra középkorszakos történész, a Cambridge-i Egyetem tanára mutatott rá arra először, hogy maga a felnégyelés mint sajátos középkori kivégzési mód csak a 13. század végén alakult ki Angliában. A kontinensen csupán a 14. században terjedt el a felségsértés büntetési nemeként,
következésképpen ez a kegyetlen büntetési mód Szent István korában még nem is létezett, ezért nem lehetett ismert.”

A legendák világába tartozik Koppány felnégyelése

Géza fejedelem halála után a kitört örökösödési viszály, amelyből Géza fia Vajk, a későbbi Szent István került ki győztesen, kulcsfontosságú esemény a magyar államalapítás előtörténetében. A történelmi hagyomány szerint István a fejedelemmé választása ellen lázadó Koppányt a seregei felett aratott győzelem után felnégyeltette.

Rugó

Benkő László igazolása.

Az Omega billentyűse novemberben életmentő műtéten esett át, amely olyan jól sikerült, hogy a zenész ma már bátran kijelentheti: jól van – számol be a jó hírről a Lokál Online.

„A kezelések is elengedhetetlenek voltak a gyógyuláshoz, de volt bennem egy alapvetően bizakodó belső rugó, amely vitt előre. A professzoroktól és a környezetemtől is rengeteg erőt kaptam, ők is arra biztattak, hogy ha fizikailag bírom, akkor zenéljek tovább, mert az feltölt. Ennek megfelelően a koncertekhez igazítva jártam a gyógykezelésekre, így mindössze egy fellépést kellett kihagynom. Úgy éreztem, nem lebegtethetek egy orvosi igazolást a rajongóim előtt.”

Kigyógyult a rákból Benkő László | Lokál

Szerelmük történetét viszi színpadra Szabó Győző és kedvese, Rezes Judit a Loveshake című darabban. A színész a Lokálnak elmesélte, hogy főleg miatta viharos a kapcsolatuk a Jászai Mari-díjas színésznővel és ami bűnt lehetett, azt már elkövette, mégis 15 éve töretlen a kapcsolatuk.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47073/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?