Blogolj!

Blogstar kávéház

Arzenál

A demokrácia ünnepe.

A Magyar Nemzet Online szerint április 8-a kérdése, hogy végleg visszatérünk-e a rendszerváltás előtti állapotokhoz, konfirmálva az elmúlt nyolc év ámokfutását.

„Mocskos kampány lesz, amelyben az elmúlt években felhúzott fideszes bulvármédia teljes arzenálját bevetik majd. Miniszterelnök-jelölti viták nem lesznek, mert a Brüsszelben mindig oly bátor Orbán Viktor nem vállalkozik ilyesmire. A kormánypárt nem fog az ország jövőjéről szóló programot ismertetni.”

A demokrácia ünnepe

Április nyolcadika: választásra készülődik Magyarország. A demokrácia ünnepére, ahogy mondják. A küzdelem egyenlőtlennek tűnik, és az is. Az egyik oldalon a politikai élet minden fórumát - az intézményeket, a sajtót, a parlamentet - uraló, állammal egybenőtt monolit tömb, a másik oldalon - valójában nem egy oldal ez, persze - az egymással marakodó, a hatalom által minden lehetséges módon gáncsolt ellenzék.

Terv

Soros és a zsidó célok.

Nem szabad Sorost azzal vádolni, hogy a zsidó népet képviseli, az izraeli kabinetet éppen olyan eszközökkel ássa alá, mint más kormányokat – mondja a Mandinernek David Ha’ivri, a Jewish Press konzervatív zsidó lap újságírója.

„Sorosnak ugyanis van egy politikai programja, ami teljesen ellentétes a zsidó nemzeti célokkal. Azoknak, akik szemben állnak az ő tervével, minden joguk megvan Soros György kritizálására, és kritizálni Sorost következésképp nem antiszemitizmus. Nyilván akadhatnak antiszemiták, akik ellenzik Sorost, de szemben állni Sorossal alapvetően nem lehet antiszemitizmus csak azért, mert Soros zsidó.”

Veszprémy László Bernát: Soros programja ellentétes a zsidó nemzeti célokkal - izraeli újságíró a Mandinernek | Mandiner

„Soros ugyan zsidó, de a mi kormányunkat éppen olyan eszközökkel ássa alá, mint más kormányokat" - mondja David Ha'ivri a Mandinernek. A Jewish Press konzervatív zsidó lap újságíróját, Kfar Tapuach izraeli település volt polgármesterét, a zsidók Templom-hegyhez való jogáért kiálló aktivistát a zsidóság és Soros György, a baloldal és Izrael kölcsönös viszonyairól faggattuk.

Ostrom

Kitüntetett oknyomozás.

2017 után 2018-ban is a 444 egyik munkatársa, Ács Dániel nyerte a magyar újságírók által legtöbbre becsült, az oknyomozó munkát jutalmazó Gőbölyös Soma-díjat – jelenti a 444.hu.

„Ezt az évet nagyobb részt azzal töltöttem, hogy feltárjam Ferencváros központilag szervezett korrupciógyanús ügyeit. Nem csak az etikátlan esetek feltárása jelentett kihívást, hanem az is, hogy hogyan lehet ismeretlen figurákról, ismeretlen ügyekről közérthetően beszélni. És hogy lehet-e Magyarországon olyan kitartóan ostromolni a rendszert, hogy annak látható következményei is legyenek.”

Ács Dániel nyerte a Gőbölyös Soma-díjat - 444

2017 után 2018-ban is a 444 egyik munkatársa nyerte a magyar újságírók által legtöbbre becsült, az oknyomozó munkát jutalmazó díjat. Idén a zsűri Ács Dániel cikk- és videósorozatát díjazta, amelyről néhány hete a szerző így írt: Ezt az évet nagyobb részt azzal töltöttem, hogy feltárjam Ferencváros központilag szervezett korrupciógyanús ügyeit.

Hazudozás

Soros és Soros.

Soros blogjának egyik szerzője kapta a Soros által finanszírozott Transparency International díját, ráadásul egy olyan cikkért, amiről a bíróság megállapította: a szerző hazudott – így az Origo.hu.

„Az 'oknyomozó', 'minőségi' 'újságírás” Gőbölyös Soma nevű díját tehát egy hazudozó kapta meg. Leírjuk a nevét is a hazugságon lebukott 'újságírónak', Ács Dánielnek hívják. Az alkotás címe is rendkívül intelligens: Mint a Buddhához, úgy járulunk elé. A fantasztikus tényfeltáró munka a ferencvárosi önkormányzatot szidja, de a bíróság ítélete szerint, csupa hazugságokkal.”

Soros blogjának hazugságon lebukott újságírója kapta Soros újságírói díját

Már a kiindulási pont is olyan, mint egy paródia: Soros blogjának egyik szerzője kapta a Soros által finanszírozott Transparency International díját. Az pedig leírhatatlanul vicces, hogy egy olyan cikkért, amiről a bíróság megállapította: a szerző hazudott. Helyreigazításra is kötelezte Soros blogját, a 444-et.

Tévhit

Téli vitaminbombák.

Nagyanyánk savanyított káposztája vagy a messziről érkezett gyümölcs a jobb? – kérdez és elemez a Hirado.hu.

„A szezonális és hazai alapanyagokra teszi a voksát a táplálkozástudományi szakértő. Papp Andrea kifejtette, egyrészt a környezeti terhek miatt is fontos, hogy mit választunk, hiszen a nem szezonális zöldségeknek és gyümölcsöknek az előállítását fűtött fóliasátrakban végzik, emellett pedig speciális tápanyagigényük is van, ami a pénztárcánknak sem tesz jót. Ilyenkor akár háromszor-négyszer annyiba kerül a paradicsom vagy a paprika, mint szezonban. Nem leszünk kevésbé egészségesek attól, hogy paprikát és paradicsomot fogyasztunk ilyenkor, viszont tévhit, hogy nincs C-vitamin-tartalom a szezonális gyümölcsökben és zöldségekben.”

Téli vitaminpótlás: nagyanyánk savanyított káposztája vagy a messziről érkezett gyümölcs a jobb?

Nagyanyáink savanyú káposztát ettek, manapság naranccsal és mandarinnal próbáljuk bevinni a szükséges C-vitamin-mennyiséget szervezetünkbe a téli hónapokban. Mindenki tisztában van azzal, hogy a vitamindús, friss gyümölcsök, zöldségek fogyasztása fontos. Azt nehéz eldönteni, hogy mikor mit vegyünk. Érdemes arra is odafigyelni, hogy melyik hónapban milyen terményt választunk, ragaszkodjunk-e a szezonális gyümölcsökhöz, zöldségekhez?

Ajándék

Adri és a baba.

Kisfiúval állapotos Nagy Adri, a TV2 Jóban-Rosszban című sorozatának sztárja, aki egy évvel ezelőtt találta meg a boldogságot milliárdos szerelme mellett – olvasható a Lokál Online-on.

„Álmaimban sem gondoltam, hogy a 30. születésnapomra ilyen nagy ajándékkal lep meg a sors. A terhességemmel egy időben kezdődött a Sztárban sztár +1 kicsi, ezért a műsorra való felkészülés nem mindig ment zökkenőmentesen. Különösen a párhuzamosan zajló Jóban-Rosszban-forgatások mellett. Szerencsésen túl vagyok az első három hónap nehézségein, de nem volt könnyű időszak, hiszen nem árulhattam el az örömhírt a stábtagoknak sem.”

Első babáját várja Nagy Adri | Lokál

Álmaimban sem gondoltam, hogy a 30. születésnapomra ilyen nagy ajándékkal lep meg a sors. A terhességemmel egy időben kezdődött a Sztárban sztár +1 kicsi, ezért a műsorra való felkészülés nem mindig ment zökkenőmentesen. Különösen a párhuzamosan zajló Jóban-Rosszban-forgatások mellett.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47128/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?