Blogolj!

Rástartoltak a választásokra a hazai pártok

Az ellenzék és a kormánypárt is készül a választásokra. A Fidesz a régóta várt szegedi jelöltjét nevezte meg, Vona Gábor szakállat növesztett, az Együtt pedig Szigetvárit fogadta el miniszterelnök-jelöltnek.

A héten Áder János államfő bejelentette, április 8-án tartják meg az önkormányzati választásokat. A kampányidőszak beköszöntét jelzi, hogy mind a kormánypártokról, mind az ellenzékról tudhattunk meg újdonságokat.

Fidesz

Habár a Fidesz elméletileg csak jövő héten jelentette volna be, hogy kit indít a Csongrád megyei 1. választókerületben, a Délmagyarország már tudja a nevet: Bartók Csaba volt kézilabdázó. A székelyudvarhelyi sportoló feladata, hogy legyőzze az MSZP jelöltjét, Szabó Sándort. A helyi Fidesz szerint hosszú évek óta most először van valódi esélyük a szocialistáktól „visszahódítani” Szegeden.

Jobbik

A párt bemutatta budapesti jelöltjeit. A szakállat növesztett Vona Gábor állította, testi-lelki-szellemi megújulást tart szükségesnek, ezért egy pedagógusvezetőt, egy orvos-vezetőt és egy sportvezetőt indítanak egyéni jelöltként a fővárosban: Bardócz-Tódor András fizikatanárt a 2., Gyenes Gézát, a párt egészségpolitikusát a 12., és Kovács Tamás volt kardvívót és szövetségi kapitányt a 4. választókerületben. Újból utalt rá, hogy ugyan egyedül akar választást nyerni a Jobbik, de szükség esetén együttműködnének az „új pártokkal”, mint az LMP és a Momentum.

Együtt

Juhász Péter szintén követte Vona példáját (vagy fordítva?) és ő is arcszőrzetet növesztett. Az e heti Best bulvárlap címoldalán gyermekével és színésznőként ismert párjával szereplő politikus az Együtt listavezetője. Az 1 százalékos párt miniszterelnök-jelöltet is állít Szigetvári Viktor személyében. A nyugat-európai baloldali divathullámhoz alkalmazkodva nemek alapján is felosztották a lista első 60 helyét: 30 férfit és 30 nőt vettek fel rá.

Párbeszéd és MSZP

A Párbeszéd arra szólította fel az általa demokratikusnak tartott ellenzéki pártokat, hogy tegyék félre a rövid távú érdekeiket, álljanak be Karácsony Gergely, a Párbeszéd és az MSZP miniszterelnök-jelöltje mellé és egyezzenek meg választókerületenként a koordinált indulásról. Karácsony szerint a tavaszi választáson csak azok a szavazatok eredményezhetnek változást, amelyeket az MSZP-Párbeszéd által létrehozott nyitott szövetségre adnak le, minden más voks a jelenlegi kormánypártokat támogatja.   

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47190/pics/lead_800x600.jpg
Együtt,Fidesz,Jobbik,MSZP,Szeged

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Emőke 2018-01-13 18:48:42
Már ennyire pártolják a migránsokat, hogy szimpátiából szakállat növesztenek?! Miért nem mennek ŐK oda ki segíteni szegény migránsoknak!???????
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

A nemzetek Európájáról szól idén Tusványos

2018.07.17. 15:30
A szabadegyetem mottója Szenvedélyünk Tusványos, ami azt jelenti: az identitásunk részévé vált a szókimondás, a nemzeti összetartozás-tudat. Orbán Viktor július 28-án tartja meg előadását.

Sára Botond: folytatni kell Józsefváros rehabilitációját

2018.07.06. 10:40
Ezért nagyon fontosnak nevezte, hogy a következő polgármester is jó viszonyt ápoljon az Országgyűléssel és a kormánnyal.

A Jobbik pénzéből is hasítanának egy részt Toroczkaiék

2018.07.03. 13:25
A Mi Hazánk Mozgalom hosszú távon arra számítanak, hogy a Jobbik parlamenti frakciójából kiválva még többen csatlakoznak Dúró Dórához, illetve az új párthoz.

Toroczkai László: Nem érdekel, milyen bélyeget akarnak ránk sütni

2018.06.30. 07:15
Unortodox, tabudöntögető, potens erőt hozna létre a jelenlegi életképtelen ellenzéki pártokkal szemben a párttá alakuló Mi Hazánk mozgalom vezetője. …

Párttá alakul Toroczkaiék mozgalma

2018.06.23. 21:55
Megalakult és a jövőben pártként működik a Mi hazánk mozgalom – jelentette be Toroczkai László ásotthalmi polgármester szombaton.

Elhunyt Nyers Rezső, az MSZMP utolsó elnöke

2018.06.23. 15:35
A rendszerváltás idején az MSZMP utolsó, majd az MSZP első elnöke volt, évtizedeken át, a rendszerváltás után is országgyűlési képviselőként dolgozott. Nevéhez fűződik az 1968-as úgynevezett új …

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Kunhalmi visszalépett - nem lesz MSZP elnök

2018.06.14. 10:35
Kunhalmi Ágnes mégsem indul az MSZP elnöki posztjáért, csak a választmány vezetéséért méretteti meg magát vasárnapi tisztújításon. Kunhalmi szerint a célja világos, a baloldali egység megteremtése, …

Kizárta Toroczkai Lászlót a Jobbik

2018.06.08. 12:45
Egy olyan etikai vizsgálat végén, ahol eleve borítékolható volt az ítélet. Dúró Dóra bejelentette: kilép a pártból.

Sípoltak az Együttnek – itt a vége!

2018.06.02. 21:15
Juhász Péter lemondott elnök a Facebookon jelentette be, hogy megszűnt az Együtt – a Korszakváltók Pártja.

Ezeket a cikkeket olvastad már?