Blogolj!

Blogstar kávéház

Rom

Új korszak a baloldalon.

Úgy tűnik, április 8-a közeledtével mindenki mindenki ellen harcolni kezdett a balliberális táborban – elemez a Hirado.hu cikkében Galló Béla politológus.

„Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban úgy fogalmazott a politológus: a DK elnöke a legkevésbé frusztrált a választások közeledtével, mivel szerinte ő el fogja érni a politikai céljait, ami közé az is beleférhet, hogy az MSZP romjain egy új baloldali pólust fog felépíteni, aminek természetesen a vezetője szeretne lenni. A szocialista párt pedig már Szili Katalin óta a DK elnökének tervét hagyja megvalósítani, ez a vezetői réteg sem képes megakadályozni, hogy apránként lebontsa az MSZP-t Gyurcsány Ferenc.”

Galló: az MSZP végét jelentheti Gyurcsány választási eredményessége

Néhány nappal azután, hogy Áder János köztársasági elnök kiírta az idei országgyűlési választás, új korszak kezdődhetett az ellenzéki oldalon, ugyanis úgy tűnik, mindenki mindenki ellen harcolni kezdett. Galló Béla politológus a szombat esti M1-es műsorban úgy fogalmazott, elég össze-vissza mondatok hangzanak el az ellenzéki oldalon, főleg az MSZP részéről - ami egyik jele lehet annak, hogy nem sikerült megállítani a párt népszerűségének lejtmenetét.

Figura

Leszámolás a Momentumban.

Az Origo szerint a Momentum arra a nem túl bátor döntésre jutott, hogy inkább nem állítana ki önálló miniszterelnök-jelöltet a 2018-as országgyűlési választásokra, ami belső harcokat és válságot tükröz.

„A Momentum igyekezett viccesre venni a figurát, amikor megjelentek azok a hírek, hogy Fekete-Győr pozíciója elkezdett inogni. Az elnök Soproni Tamással mókázott és azt is állították, nem szenvednek belső hatalmi harcoktól, csak az ország ügyeire koncentrálnak. Ehhez képest a vasárnapi küldöttgyűlésen Fekete-Győr nem fogja megúszni, hogy a hatalma visszanyeséséről szavazzanak.”

Nem lesz miniszterelnök-jelöltje a Momentumnak

Információink szerint a Momentum Mozgalom arra a nem túl bátor döntésre jutott, hogy inkább nem állítana ki önálló miniszterelnök-jelöltet a 2018-as országgyűlési választásokra. Erről vasárnap szavaznak majd a viccpárt küldöttei, az erről szóló javaslat nem sok jót üzen Fekete-Győr Andrásnak.

Szúrás

Különös nagybevásárlás.

Három közbeszerzés nyomán mintegy 130 különböző komfortfokozatú autóbuszt bérel vagy lízingel a Volán Buszpark Kft. különféle pénzügyi konstrukciókban, az egyik nyertes cég mindössze három hónapja foglalkozik buszozással – vázolja a Magyar Nemzet Online.

„Egy másik szemet szúró furcsaság, hogy a Leftaton & Meadow azt vállalta: az első buszt a szerződéskötéstől számítva 30 napon belül leszállítja, a többi 49-et pedig 90 napon belül. A cég legutóbbi leadott beszámolója szerint nem rendelkezik az 50 busz értékének megfelelő eszközzel.”

Furcsa nagybevásárlás a Volántól

Három közbeszerzés nyomán mintegy 130 különböző komfortfokozatú autóbuszt bérel vagy lízingel a Volán Buszpark Kft. különféle pénzügyi konstrukciókban. A három tender egyikét egy olyan cég nyerte meg, amely mindössze három hónapja foglalkozik buszozással. Az üzletágban eddig ismeretlen, közbeszerzésen még sosem indult Leftaton & Meadow Kft.

Öröm

Forradalmi útmutatások.

A géntechnikával többet és jobban termelhetünk – állítja Bálint gazda a Blikk Online cikkében.

„Az ember amúgy is olyan, hogy mindig jobbra törekszik. Az én ifjúságomban öröm volt, ha a karéj kenyérre jutott szalonna, hagyma. Ma már legyen sertéspástétom is! Közben pedig a borsodi falvakban sokfelé a gyerekek csak az iskolában kapnak meleg ételt. Nem lehet lemondani a géntechnikáról!”

Ez még Bálint gazdát is meglepte - 98 éves, de ilyet még ő sem látott

A 98 esztendős Bálint György sem látott még ilyet, pedig végigélte csaknem az egész XX. századot, életén többször is átgázolt a történelem: a nyilasok internálták, megszökött a koncentrációs táborból, mindenkit elveszített a világháborúban, Rákosiék kuláknak bélyegezték és elvették a földjét, végül kertészmérnökként sikeres állami gazdaságokat irányított, egyetemen tanított, főszerkesztője volt a Kertészet és Szőlészet magazinnak, időskorára pedig ő lett az ország Bálint gazdája.

Bukta

A piac visszavág.

A Facebook részvényeinek értéke négy és fél százalékot esett arra a hírre, hogy az alapító nagy változásokat tervez a hírfolyamban, Zuckerberg egy nap alatt elveszítette tavalyi nyeresége kétharmadát – olvasható a HVG Online cikkében.

„Zuckerberg leszögezte, hogy az új hírfolyamon lényegesen kevesebb bejegyzés jelenik majd meg a különféle vállalati és márkaoldalaktól, amelyek így elérés tekintetében bizonyára érezhetően gyengébb eredményekkel kalkulálhatnak. És épp ez a probléma, amely nem mellesleg a Facebook üzleti érdekeire is (rossz) hatással lehet. Az első reakciók ezt igazolják.”

Zuckerberg egy nap alatt bukott 770 milliárdot a Facebook-hírfolyam átalakítási tervével

A közösségi oldal működésével és működtetésének jobbá tételével kapcsolatban fogalmazta újévi ígéretét Mark Zuckerberg, és most - röviddel az elhatározás közzététele után - kész tervvel jelentkezett. A Facebooknál szinte alapjaiban építik újjá a hírfolyamot. A változás mögötti jó szándék azonban nem kis kellemetlenséget okozhat majd a különféle oldalak üzemeltetőinek.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47200/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Földváryné Kiss Réka: A Nyugat máig utópiaként kezeli a kommunizmust

2018.06.18. 07:15
A Kádár-rendszer kegyetlen mítoszteremtéséről, elfojtott és egészséges nemzeti emlékezetről, az ügynöklistákban rejtőző igazságokról és …

Blogstar kávéház

2018.06.18. 05:15
Szoci sorvadás, jobbikos hasadás, piti protokollbakik, őfelsége mosolya, a Balaton illata és Felcsút fityisze hétindító online lapszemlénkben.

Tóth Bertalan lenyomta Mesterházyt, ő lett az MSZP elnöke

2018.06.17. 14:35
Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a volt elnök,  Mesterházy Attila ellenében. 

Egy nap, ami csak az apákról szól

2018.06.17. 09:25
Ugyan még nem olyan elterjedt, mint az anyák napja, de hazánkban is egyre jobban beépül a köztudatba, hogy  június harmadik vasárnapja az bizony az apák napja.

Blogstar kávéház

2018.06.17. 04:35
Trump titkos stratégiája, a bevándorlás új korszaka, rejtélyes szocialista bál, a gitárzene halála és Nyári Dia csábító gömbölyödése vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.16. 04:30
Elhallgatott terrorveszély, időzített Jobbik-para, szocialista ciánkáli, a tévés celeb szálkásítása és halálos futurizmus szombati online lapszemlénkben.

Felfüggesztettet kapott Ronaldo

2018.06.15. 15:55
Emellett még pénzbüntetést is kapott a Real Madrid játékosa.

Blogstar kávéház

2018.06.15. 04:30
Orbán kasszakulcsa, kicsontozott tudományosság, ellenzéki padlófogás, a meleglobbi balegyenese, egyedülálló többnejűség és Kapocs Zsóka tündéri lábacskái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.06.14. 05:05
A civilizáció összeomlása, muszlim robbanás, ellenzéki padlózás, a hornizmus büszkesége és Antal Timi tortakölteménye csütörtök online lapszemlénkben.

Lángol egy raktárépület Angyalföldön

2018.06.13. 10:20
Egy háromezer négyzetméteres raktárépület gyulladt ki a XIII. kerületben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?