hirdetés
Blogolj!

Baloldali induló Hódmezővásárhelyen – kizárhatja az MSZP

Három a jelölt az alföldi városban: Hegedűs Zoltán és Márki-Zay Péter mellett ringbe száll a polgármesterségért Hernádi Gyula főorvos, korábbi MSZP képviselő is. Válaszul kizárhatják pártjából.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) és a magát mindentől és mindenkitől függetlennek beállító, valójában a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, az Új Kezdet által is támogatott Márki-Zay Péter mellett a baloldali értékeket képviselő Hernádi Gyula is elindul Hódmezővásárhely polgármesteri címéért a február 25-i időközi választáson – jelenti a promenad.hu helyi portál. Ezzel párhuzamosan a függetlenként aspiráló Mag István kiszállt a versenyből.

Hernádi Gyula hétfőn jelentette be döntését. A főorvos jelenleg is az MSZP tagja, két cikluson keresztül volt az MSZP színeiben önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen és kétszer indult a polgármesterségért szocialista színekben. Mint fogalmazott, „független baloldaliként” indul el a választáson.

„Érdekes módon egy telefon inspirált arra, hogy átgondoljam az indulásomat. Egy régi barátom hívott fel, és azt mondta, hogy nem hagyhatjuk cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítunk egyetlen jelöltet sem. Napokig vártam, hogy lesz-e jelentkező, de végül úgy döntöttem, hogy nekem kell felvállalnom az ezzel járó kellemetlenséget. Úgy gondolom, hogy Vásárhelyen a szociáldemokráciának nagy hagyománya van”

– ismertette a jelölt, aki bízik benne: indulásával lehetőséget biztosít a baloldali érzelmű vásárhelyieknek, hogy megmutassák politikai erejüket.

Hozzátette: nem szeretné, ha országos kísérleti terep lenne Hódmezővásárhelyből. „A polgármester-választás helyi ügy kell, hogy maradjon. Semmiképpen nem szeretném, ha ezt a békés, nyugodt várost mély politikai árok osztaná ketté.”

Programjának főbb pontjai a szociális gondoskodás, az egészségügy, a demográfia, és a szociális ellátás. A folyamatban lévő beruházásokról elmondta, a tram-train és az ipari park fejlesztése minden vásárhelyi érdekét szolgálja.

Hernádi Gyula bejelentésére reagálva a hódmezővásárhelyi szocialisták közölték, megdöbbenve értesültek döntéséről, mivel a párt korábban közölte, Márky-Zay Pétert támogatja a választáson. Ezért az MSZP hódmezővásárhelyi szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel „ő egy érvényes pártdöntéssel szembemenve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47256/pics/lead_800x600.jpg
Hegedűs Zoltán,Hernádi Gyula,Hódmezővásárhely,időközi választás,Márki-Zay Péter,MSZP,Polgármester,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Infantilissá vált a bosszúszomjas magyar ellenzék

2019.07.14. 05:05
Elfogadhatatlan európai parlamenti viselkedéssel veszik semmibe a magyar választópolgárok döntését.

Grezsa István elindul Hódmezővásárhely polgármesteri címéért

2019.07.08. 15:35
Önálló jelöltként harcba száll Grezsa István Hódmezővásárhely polgármesterségéért. Az önkormányzati képviselő, miniszteri biztos ezt ma délután …

Káoszba fullad az ellenzéki összefogósdi

2019.07.08. 05:10
Az ellenzéki szavazók nem adhatók össze mechanikusan az önkormányzati választáson – állítják a szakértők.

Boris Johnson a legesélyesebb a brit Konzervatív Párt vezetésére

2019.06.16. 11:10
Egy hazai szakértő szerint az eddigi eredmények alapján Boris Johnson tűnik a legesélyesebbnek a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetésére.

Kálmán Olga indul a főpolgármesteri előválasztáson

2019.06.06. 12:50
Ezt Dobrev Klára jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Beiktatta hivatalukba új minisztereit az osztrák államfő

2019.05.22. 14:10
Ausztriában azután alakult ki kormányválság, hogy Sebastian Kurz kancellár bejelentette, felbontja a koalíciót, majd a koalícióhoz tartozó Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) …

Spanyol választások – nyert a szocialista párt, de bizonytalan, milyen összetételű kormány alakulhat

2019.04.29. 07:05
A szocialista párt megnyerte az előrehozott parlamenti választásokat Spanyolországban – ezt …

A Fidesz nyerte az EP-választás első felvonását

2019.04.08. 09:20
Az ellenzék május 26-án vághat vissza a vereségért.

Karácsony Gergely még polgármesternek sem alkalmas

2019.03.29. 14:55
Tarlós István szerint a zuglói polgármester csak panaszkodik, duzzog és könnyezik, ám a zuglói parkolási ügyben folytatott viselkedése még a kerületi vezetői alkalmasságát is …

Ellenzéki összefogás: Újpesten máris eldőlt az első dominó

2019.03.27. 17:05
A szivárványos összellenzéki koalíció polgármesterjelöltje, Szalma Botond bejelentette visszalépését.

Ezeket a cikkeket olvastad már?