Blogolj!

Baloldali induló Hódmezővásárhelyen – kizárhatja az MSZP

Három a jelölt az alföldi városban: Hegedűs Zoltán és Márki-Zay Péter mellett ringbe száll a polgármesterségért Hernádi Gyula főorvos, korábbi MSZP képviselő is. Válaszul kizárhatják pártjából.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) és a magát mindentől és mindenkitől függetlennek beállító, valójában a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, az Új Kezdet által is támogatott Márki-Zay Péter mellett a baloldali értékeket képviselő Hernádi Gyula is elindul Hódmezővásárhely polgármesteri címéért a február 25-i időközi választáson – jelenti a promenad.hu helyi portál. Ezzel párhuzamosan a függetlenként aspiráló Mag István kiszállt a versenyből.

Hernádi Gyula hétfőn jelentette be döntését. A főorvos jelenleg is az MSZP tagja, két cikluson keresztül volt az MSZP színeiben önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen és kétszer indult a polgármesterségért szocialista színekben. Mint fogalmazott, „független baloldaliként” indul el a választáson.

„Érdekes módon egy telefon inspirált arra, hogy átgondoljam az indulásomat. Egy régi barátom hívott fel, és azt mondta, hogy nem hagyhatjuk cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítunk egyetlen jelöltet sem. Napokig vártam, hogy lesz-e jelentkező, de végül úgy döntöttem, hogy nekem kell felvállalnom az ezzel járó kellemetlenséget. Úgy gondolom, hogy Vásárhelyen a szociáldemokráciának nagy hagyománya van”

– ismertette a jelölt, aki bízik benne: indulásával lehetőséget biztosít a baloldali érzelmű vásárhelyieknek, hogy megmutassák politikai erejüket.

Hozzátette: nem szeretné, ha országos kísérleti terep lenne Hódmezővásárhelyből. „A polgármester-választás helyi ügy kell, hogy maradjon. Semmiképpen nem szeretném, ha ezt a békés, nyugodt várost mély politikai árok osztaná ketté.”

Programjának főbb pontjai a szociális gondoskodás, az egészségügy, a demográfia, és a szociális ellátás. A folyamatban lévő beruházásokról elmondta, a tram-train és az ipari park fejlesztése minden vásárhelyi érdekét szolgálja.

Hernádi Gyula bejelentésére reagálva a hódmezővásárhelyi szocialisták közölték, megdöbbenve értesültek döntéséről, mivel a párt korábban közölte, Márky-Zay Pétert támogatja a választáson. Ezért az MSZP hódmezővásárhelyi szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel „ő egy érvényes pártdöntéssel szembemenve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47256/pics/lead_800x600.jpg
Hegedűs Zoltán,Hernádi Gyula,Hódmezővásárhely,időközi választás,Márki-Zay Péter,MSZP,Polgármester,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Borkai Zsolt lemond a polgármesteri tisztségről

2019.11.06. 10:20
A győri közgyűlés alakuló ülése után, péntek 16 órai határidővel lemond polgármesteri tisztségéről Borkai Zsolt, Győr polgármestere, politikus ezt a győriekhez írt szerdai nyílt levelében …

A vég kezdete vagy a kezdet vége? Feloszlott a brit parlament!

2019.11.06. 08:05
A Konzervatív Párt vezette kormány viszont folytatja munkáját a választások napjáig, december 12-éig.

Eldőlt: december előrehozott választás lesz Nagy-Britanniában!

2019.10.30. 05:50
Boris Johnsonnak sikerült átnyomnia kezdeményezését az alsóházban. Csaknem száz éve fordult elő utoljára, hogy decemberben kellett választást tartani az Egyesült …

Eldőlt: Jászberény november 10-én újra választ

2019.10.26. 07:10
Olyan súlyos jogsértések történtek, melyek befolyásolhatták az október 13-i eredményt. A Fidesz-KDNP-s Szabó Tamás tehát kapott még egy esélyt, hogy megőrizze hivatalát a jobbikos …

Új polgármester-választás következhet Jászberényben!

2019.10.19. 12:55
Ha jogerőssé válik a területi választás bizottság döntése, a jászsági település lakói november 10-én újra az urnák elé járulhatnak. Múlt vasárnap a jobbikos jelölt 14 …

Tóbiás távozik a Tisztelt Házból

2019.10.16. 14:35
November elsejétől új tag érkezik a szocialisták országgyűlési válogatottjába.

Szijjártó: Magyarország szempontjából kulcsfontosságú, hogy a lengyel Jog és Igazságosság párt győzött

2019.10.14. 09:20
Magyarország számára kulcsfontosságú, és a lehető legjobb hír, hogy a Jog és …

Papp Gábor: Hévíz nem a langyos víz városa

2019.10.09. 07:30
Ugyan ellenjelölt nélkül indul Papp Gábor a polgármesterségért Hévízen, de ettől még nem mindegy neki, hogy kik alkotják a képviselőtestületet.

Rollerrel hozná lendületbe a lelassult Vásárhelyt Grezsa István

2019.09.09. 12:20
Az önálló polgármesterjelölt szerint október 13-a egyik fő tétje, hogy sikerül-e újra lendületbe hozni a várost. Van is erre egy remek ötlete!

Kocsis Máté: Karácsony nyámnyila, vihorászással úszná meg a munkát

2019.08.31. 18:20
Budapest vezetésének felelőssége azonban sokkal többet kíván ennél, sokkal komolyabb feladat, nem bízható olyan alkalmatlan politikusra, mint a jelenlegi …

Ezeket a cikkeket olvastad már?