Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Baloldali induló Hódmezővásárhelyen – kizárhatja az MSZP

Három a jelölt az alföldi városban: Hegedűs Zoltán és Márki-Zay Péter mellett ringbe száll a polgármesterségért Hernádi Gyula főorvos, korábbi MSZP képviselő is. Válaszul kizárhatják pártjából.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) és a magát mindentől és mindenkitől függetlennek beállító, valójában a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, az Új Kezdet által is támogatott Márki-Zay Péter mellett a baloldali értékeket képviselő Hernádi Gyula is elindul Hódmezővásárhely polgármesteri címéért a február 25-i időközi választáson – jelenti a promenad.hu helyi portál. Ezzel párhuzamosan a függetlenként aspiráló Mag István kiszállt a versenyből.

Hernádi Gyula hétfőn jelentette be döntését. A főorvos jelenleg is az MSZP tagja, két cikluson keresztül volt az MSZP színeiben önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen és kétszer indult a polgármesterségért szocialista színekben. Mint fogalmazott, „független baloldaliként” indul el a választáson.

„Érdekes módon egy telefon inspirált arra, hogy átgondoljam az indulásomat. Egy régi barátom hívott fel, és azt mondta, hogy nem hagyhatjuk cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítunk egyetlen jelöltet sem. Napokig vártam, hogy lesz-e jelentkező, de végül úgy döntöttem, hogy nekem kell felvállalnom az ezzel járó kellemetlenséget. Úgy gondolom, hogy Vásárhelyen a szociáldemokráciának nagy hagyománya van”

– ismertette a jelölt, aki bízik benne: indulásával lehetőséget biztosít a baloldali érzelmű vásárhelyieknek, hogy megmutassák politikai erejüket.

Hozzátette: nem szeretné, ha országos kísérleti terep lenne Hódmezővásárhelyből. „A polgármester-választás helyi ügy kell, hogy maradjon. Semmiképpen nem szeretném, ha ezt a békés, nyugodt várost mély politikai árok osztaná ketté.”

Programjának főbb pontjai a szociális gondoskodás, az egészségügy, a demográfia, és a szociális ellátás. A folyamatban lévő beruházásokról elmondta, a tram-train és az ipari park fejlesztése minden vásárhelyi érdekét szolgálja.

Hernádi Gyula bejelentésére reagálva a hódmezővásárhelyi szocialisták közölték, megdöbbenve értesültek döntéséről, mivel a párt korábban közölte, Márky-Zay Pétert támogatja a választáson. Ezért az MSZP hódmezővásárhelyi szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel „ő egy érvényes pártdöntéssel szembemenve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47256/pics/lead_800x600.jpg
Hegedűs Zoltán,Hernádi Gyula,Hódmezővásárhely,időközi választás,Márki-Zay Péter,MSZP,Polgármester,választás,választás 2018

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orosz elnökválasztás: Putyin negyedik ciklusát kezdheti

2018.03.18. 19:25
Folyamatos a a szavazatok feldolgozása, 21 óra 20 perckor Putyin már 75 százalék felett jár.

Programok a nemzeti ünnepen

2018.03.15. 06:35
Számos ingyenes programra várják Budapesten az ünneplőket, a családokat csütörtökön, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 170. évfordulóján.

Lázár János: A politika nem babapiskóta

2018.03.12. 15:00
Egy politikusnak küzdenie kell a meggyőződéséért, vége pedig csak annak van, aki feladja – üzeni a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János hódmezővásárhelyiként aggódik a város …

Választás 2018: sokan az utolsó pillanatokig gyűjtöttek ajánlásokat

2018.03.05. 18:50
Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra.

Lázár János: Óriási tétje van a választásoknak

2018.03.04. 10:00
A voksoláson dől el, hogy Soros György vagy a magyar emberek alakítanak kormányt, akik nem akarnak bevándorlást. 

Vészesen fogy a pártok ideje

2018.03.04. 09:30
Hétfőn délután négy óráig lehet már csak ajánlani.

ÉLŐ: Kormányinfó 110.

2018.03.01. 13:30
Az első tavaszi fellépés: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

ÉLŐ: Orbán Viktor évértékelője

2018.02.18. 14:35
Huszadik alkalommal tartott évértékelő beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. Azt üzente: nekünk Magyarország az első, nem hagyjuk, hogy bevándorlóországgá változtassák. A polgári tábornak pedig "a választás …

Több mint félezer fő munkáját támogatják Vásárhelyen

2018.02.16. 08:55
Csongrád megyében Hódmezővásárhely adott otthont a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat első állomásának. A lehetőségekre …

Hódmezővásárhely agrárcentrummá vált – ezt a szerepet erősítik

2018.02.14. 15:55
Több felújított épületet is átadtak, amelynek köszönhetően a település járási hivatala nemcsak az energiával tud takarékoskodni, hanem egyben a …

Ezeket a cikkeket olvastad már?