Visszatér a szigorú határellenőrzés
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az európai és a világ koronavírus-járványhelyzetét figyelembe véve visszavezetik a szigorú határellenőrzést. Bizonyos országokból csak tesztelés után, a 14 napos karantént vállalva lehet majd belépni az országba, de olyan államok is lesznek, ahonnan egyelőre nem lehet beutazni.
Blogolj!

Baloldali induló Hódmezővásárhelyen – kizárhatja az MSZP

Három a jelölt az alföldi városban: Hegedűs Zoltán és Márki-Zay Péter mellett ringbe száll a polgármesterségért Hernádi Gyula főorvos, korábbi MSZP képviselő is. Válaszul kizárhatják pártjából.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) és a magát mindentől és mindenkitől függetlennek beállító, valójában a Jobbik, az MSZP, a DK, az LMP, a Momentum, az Új Kezdet által is támogatott Márki-Zay Péter mellett a baloldali értékeket képviselő Hernádi Gyula is elindul Hódmezővásárhely polgármesteri címéért a február 25-i időközi választáson – jelenti a promenad.hu helyi portál. Ezzel párhuzamosan a függetlenként aspiráló Mag István kiszállt a versenyből.

Hernádi Gyula hétfőn jelentette be döntését. A főorvos jelenleg is az MSZP tagja, két cikluson keresztül volt az MSZP színeiben önkormányzati képviselő Hódmezővásárhelyen és kétszer indult a polgármesterségért szocialista színekben. Mint fogalmazott, „független baloldaliként” indul el a választáson.

„Érdekes módon egy telefon inspirált arra, hogy átgondoljam az indulásomat. Egy régi barátom hívott fel, és azt mondta, hogy nem hagyhatjuk cserben a vásárhelyi baloldali érzelmű embereket azzal, hogy nem indítunk egyetlen jelöltet sem. Napokig vártam, hogy lesz-e jelentkező, de végül úgy döntöttem, hogy nekem kell felvállalnom az ezzel járó kellemetlenséget. Úgy gondolom, hogy Vásárhelyen a szociáldemokráciának nagy hagyománya van”

– ismertette a jelölt, aki bízik benne: indulásával lehetőséget biztosít a baloldali érzelmű vásárhelyieknek, hogy megmutassák politikai erejüket.

Hozzátette: nem szeretné, ha országos kísérleti terep lenne Hódmezővásárhelyből. „A polgármester-választás helyi ügy kell, hogy maradjon. Semmiképpen nem szeretném, ha ezt a békés, nyugodt várost mély politikai árok osztaná ketté.”

Programjának főbb pontjai a szociális gondoskodás, az egészségügy, a demográfia, és a szociális ellátás. A folyamatban lévő beruházásokról elmondta, a tram-train és az ipari park fejlesztése minden vásárhelyi érdekét szolgálja.

Hernádi Gyula bejelentésére reagálva a hódmezővásárhelyi szocialisták közölték, megdöbbenve értesültek döntéséről, mivel a párt korábban közölte, Márky-Zay Pétert támogatja a választáson. Ezért az MSZP hódmezővásárhelyi szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel „ő egy érvényes pártdöntéssel szembemenve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését.”

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47256/pics/lead_800x600.jpg
Hegedűs Zoltán,Hernádi Gyula,Hódmezővásárhely,időközi választás,Márki-Zay Péter,MSZP,Polgármester,választás,választás 2018
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

A Fidesznek kedvez, ha egy listán „gyurcsányozódik össze” az ellenzék

2020.07.09. 12:35
Végleg elveszthetik identitásukat, sőt, el is tűnhetnek egyes pártok, ha mindenki mindenkivel gátlások nélkül összefog.

Feloszlatta magát Mohács képviselő-testülete

2020.07.06. 17:15
Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület, ezért legkésőbb százhúsz napon belül helyhatósági választásokat tartanak a Duna-parti városban - közölte a település jegyzője hétfőn.

Orbán Viktor: Új lendületet kaphatnak a horvát-magyar kapcsolatok

2020.07.06. 16:00
Orbán Viktor gratuláló levelet írt Andrej Plenković horvát miniszterelnöknek, a Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) elnökének a párt választási győzelméhez; …

A kamuvideósok tovább támadják Magyarország védekezését

2020.07.02. 18:55
Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos alulmúlhatatlan „álompárosa” volt a soros a koronavírus-járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezés szocialista …

Feloszlatja magát Balatonszepezd képviselő-testülete

2020.06.27. 18:00
Balatonszepezdről legutóbb az önkormányzati választások környékén hallhattunk, ugyanis a balatonparti város volt egyike azon két magyarországi településnek, ahol senki sem szeretett …

Belső vizsgálat indul az MSZP-ben az álmentős videó miatt

2020.06.10. 09:05
Lesz vizsgálat és felelősségrevonás a pártban a botrány miatt - mondta Szakács László, az MSZP elnökhelyettese az ATV Start című műsorában. Elmondta az MSZP-ben egy …

Nem hazudtolta meg magát Ujhelyi

2020.06.06. 22:10
Hiába van hétvége, a szocialisták pofázógépe nem pihen, most is jó sok marhaságot hordott össze.

Koronavírusos Győr polgármestere

2020.04.01. 21:45
Dézsi Csaba András az első magyar politikus, aki igazoltan megfertőződött a koronavírussal.

Gulyás Gergely: változatlanok maradnak a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben

2020.04.01. 16:15
Továbbra is az eddigiek szerint lesznek gyakorolhatók a polgármesterek jogosítványai veszélyhelyzetben, a kormány eltekint …

Fidesz: az EU nem adott forrást a koronavírus elleni védekezésre

2020.03.27. 18:50
A kormánypárt szerint nincs új a nap alatt: hazudik az MSZP.

Ezeket a cikkeket olvastad már?