Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Táptalaj

Nincs feltétel nélküli befogadás.

Ferenc pápa szerint jogosak a bevándorlókkal szembeni félelmek, mégis be kell őket fogadni – a Hirado.hu-nak Fischl Vilmos evangélikus lelkész, külügyi szakértő, a hadtudományok doktora reagált az egyházfő szavaira.

„Nyugat-Európában gyenge a kereszténység és ezért a többi világvallás, főleg a keletiek, valamint az ateizmus és az ezoterika sokak számára vonzó táptalajra hullhat, ez viszont veszélyes folyamat, ezért büszkén, erőteljesen kell hirdetni a kereszténységet, és a keresztény értékeket, identitást.
Mint kiemelte, a közel-keleti keresztényeket a Közel-Keleten kell segíteni, a katolikus egyház után immáron a protestáns és a református egyház is ott keresi a testvéregyházak megsegítésének lehetőségét. A biztonságot és segítést is garantálni kell a keresztényi segítségnek.”

„Nem feltétel nélküli befogadást jelent a keresztényi segítség"

Nagy feltűnést keltett Ferenc pápa hétvégi megnyilatkozása, ami szerint jogosak a bevándorlókkal szembeni félelmek. Ez újdonságnak hatott a megnyilatkozásai között, igaz, sokáig nem is tartott az új érzete, mivel a beszéde második részében már újfent arról beszélt, hogy be kell fogadni a menekülteket.

Vízió

Lekörözhetjük a Nyugatot.

A Magyar Hírlap Online elemzése szerint megalapozott Orbán Viktor minapi berlini kijelentése, amely szerint a visegrádi országok olyan dinamikusan növekednek, hogy 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat.

„Ha az EU-átlaghoz képest évi kétszázalékos növekedési különbséget tartani tudjuk – amihez tartósan legalább négyszázalékos hazai GDP-bővülés szükséges –, akkor a 30 százalékos lemaradásunkat tizenöt év alatt lehet behozni. Vagyis 2033-ra. Orbán Viktor említett víziója tehát egyáltalán nem irreális, mert – Horváth János közgazdászprofesszor híres mondását idézve – ami létezik, az lehetséges. Persze akkor, ha a 2010-ben választott úton megyünk tovább az április 8-i választások után is.”

Álom és valóság

Álláspont. Sokan felkapták a fejüket Orbán Viktor szerdai, berlini kijelentésére, amely szerint a visegrádi országok olyan dinamikusan növekednek, hogy 2030-ra utolérik a nyugati ipari országokat A magyar miniszterelnök a legnagyobb német cégek vezetői előtt tartott előadásában merész jóslatát megtoldotta azzal, hogy 2030-ban jórészt Németország és a V4-ek, köztük Magyarország finanszírozzák majd az Európai Uniót.

Szakadás

Vereség lehet a történelmi sikerből.

Még a brexit fő szószólója, Nigel Farage szerint is elmaradhat a brit kilépés – írja a 24.hu.

„Csak a bennmaradáspártiakról hallani. Többségük van a parlamentben, és ha nem szedjük össze magunkat, vereség lehet a történelmi győzelem vége – mondta Nigel Farage. A politikus szerint már a brexit-párti képviselők sem gondolkodnak abban, hogy Nagy-Britannia teljesen elszakadjon az EU-tól, a maradáspártiak pedig folyamatosan a brexit lehetséges, katasztrofális gazdasági következményeit hangoztatják, anélkül, hogy a másik oldal is kifejtené az álláspontját.”

Még a brexit fő szószólója szerint is elmaradhat a brit kilépés

Nigel Farage szerint a brexit-pártiak elkényelmesedtek a győzelem óta, és azóta folyamatosan a másik oldal dominálja a közbeszédet.

Szósz

Világbajnok csilipaprika.

Óriási elismerést söpörhetett be egy amerikai világversenyen Diczkó László kabai csilipaprika-termelő, két első helyet, két második díjat és egy különdíjat is elhódított csiliszószaival – tudósít a Lokál Online.

„Mi olyan szószokat készítünk, amelyek nekünk is ízlenek. Bevallom, én minden ételbe teszek csípős paprikát. Mára eljutottunk oda, hogy a feleségem, aki sohasem szerette az erőset, néha már szintén csilivel fogyasztja az étkeket. Szeretnénk továbbfejleszteni, korszerűsíteni. Nagyon jó visszajelzéseket kapunk, és számunkra ez, vagyis az emberek, a vásárlók véleménye a legfontosabb – mondja Diczkó László.”

Világbajnok lett csilipaprikáival László | Lokál

Óriási elismerést söpörhetett be egy amerikai világversenyen Diczkó László. A kabai csilipaprika-termelő két első helyet, két második díjat és egy különdíjat is elhódított csiliszószaival. Az eredetileg gépészvégzettségű férfi a feleségével vitt családi vállalkozásban tízezer tő csilipaprikát nevel. Ismét Magyarországra figyelt a világ tavaly decemberben, amikor Amerikában megtartották a World Hot Sauce Awards díjátadóját.

Dobbantás

Elhulltanak legjobbjaink.

Már a gyenge európai futballbajnokságokba sem kellene a magyar focisták, sorra hajtják el őket például Lengyelországból – sopánkodik a Zoom.hu.

„Gyakorlatilag elfogytak az európai országok, amiknek a bajnoksága még nem túl nagy ugrás az NB I-ből. Pláne úgy, hogy évek óta tartja magát az a pletyka, hogy a fiatal focistáknak nem is feltétlenül érdekük dobbantani. A magyar futballba ömlik a pénz, már a másodosztályú csapatoknál sincs szó csődeljárásokról vagy fizetési csúszásokról, cserébe nem kell túlzottan megerőltetni magukat, és mindössze az ösztönös tehetségükből is kiskirályokká válhatnak. Az persze már másik ügy, hogy ez az újabb mélypont hova vezet.”

Már a gyenge európai bajnokságokból is kihullottak a focistáink

Már a gyenge európai bajnokságokból is kihullottak a focistáink Amikor már húsz éve is azt mondtuk, hogy a magyar futball szar, és csupa alkalmatlan játékost termel ki, még alap volt, hogy a legjobb játékosaink azért akár a Bundesliga középcsapataihoz is eljuthatnak.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47225/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?