Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Gyermekkereskedelem

Pénzért értékesített magzatok.

Egyre több család szeretne gyermeket örökbe fogadni Magyarországon, azonban ez hosszú és körülményes folyamat, a nagy kereslet miatt pedig egyre több terhes anya dönt úgy, hogy „eladja” magzatát – számol be róla az RTL Klubra hivatkozva az Index.hu.

„10 évvel ezelőtt hallottam egy 5 milliós történetről és kb. 2 éve már személyesen futottam bele egy 3 milliós történetbe – meséli Budavári Zita, a Bölcső Alapítvány elnöke, aki annak ellenére hall egyre több pénzt kérő anyukáról, hogy egy magzat árusítása, sőt megvétele is bűncselekmény. Ez a büntető törvénykönyv szerint ugyanis emberkereskedelemnek számít, tilos gyermeket eladni anyagi haszonszerezés céljából, az eladók és a vevők is három év börtönre ítélhetőek.”

3-5 millióért lehet kisbabát venni Magyarországon

Egyre több család szeretne gyermeket örökbe fogadni Magyarországon, azonban ez hosszú és körülményes folyamat, akár 3-4 évig is eltarthat. A nagy kereslet miatt pedig egyre több terhes anya dönt úgy, hogy pénzt kér magzatáért, hangzott el a Fókusz szerdai műsorában az RTL Klubon.

Szabadesés

Fogyóban a francia mintaállam.

Bevándorlással vagy a hazai születésszámok emelkedésének ösztönzésével kellene szinten tartani kontinensünk népességét? Egyre több európai politikus szerint mára ez vált a fő kérdéssé – vázolja a gall demográfiai problémák kapcsán a Magyar Nemzet Online.

„Bár a franciák problémái a korábbi sikerek miatt látványosak, a gond nem csak rajtuk áll. Az esés csak újabb tünete Európa demográfiai válságának és annak, hogy gyakorlatilag mára nem maradt pozitív példa kontinensünkön a fenntartható népesség tekintetében. És bár a bevándorlással lehet fékezni ideig-óráig az elnéptelenedést, a migránsok, illetve a migrációt ellenzők között kialakuló feszültség hosszú távon aligha járható út Európa társadalmai számára.”

Kevés a gyerek, fogyóban a korábbi európai mintaállam

Bevándorlással vagy a hazai születésszámok emelkedésének ösztönzésével kellene szinten tartani kontinensünk népességét? Egyre több európai politikus szerint mára gyakorlatilag ez vált a fő kérdéssé kontinensünk jövője szempontjából. Miközben ugyanakkor a bevándorlást pártoló és az azt ellenző politikusok menetrend szerint egymásnak esnek egy-két havonta Brüsszelben, immár a demográfia tekintetében utolsó sikeresnek mondható európai uniós ország is elindult a gödör mélye felé.

Puhatolózás

Merkel a migráció fogságában.

Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Hirado.hu cikkében arról beszél, ha Merkel és Schulz össze is tudja rakni a nagykoalíciót, amiről egyelőre még tárgyalnak, akkor is egy szűkebb és törékenyebb többsége lehet a Bundestagban, mint korábban.

„A szakértő szerint jelenleg úgy tűnik, hogy Angela Merkelnek sikerült eredményeket elérnie a 'puhatolózó tárgyalások' során, viszont sok ellenlábasa van párton belül és párton kívül is. 'Az a helyzet, ami most kialakult, hogy egy permanens kormányválság van Németországban, az nagyban neki köszönhető' – mondta.”

Még nem dőlt el Merkel sorsa a szakértő szerint

A német belügyminiszter szerint látva a statisztikákat, túl sok menedékkérő érkezik Németországba. Thomas de Maiziere a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal 2017-es jelentését bemutató tájékoztatóján azt hangsúlyozta, hogy továbbra is a bűnöző embercsempészek döntenek arról, hogy ki jöhet, ami a lehető legembertelenebb kiválasztási mód.

Külvilág

A terepi archeológia kalandos sűrűjében.

Pabeschitz Virág Kairóban élő ókorszakos régész számos nagy jelentőségű közel-keleti ásatáson vett részt, többek között mint a patinás British Museum archeológiai expedícióinak kutatórégésze – élményeiről az Origo.hu-nak mesél.

„Sok érdekes szituációba keveredik az ember lánya terepi régészként, a legnehezebb dolgom egyértelműen Szudánban volt, ahol tényleg sem fürdőszoba, sem áram, sem vezetékes víz és internet, de még térerő sem nagyon volt. Ez azt jelentette, hogy 11 héten keresztül szinte teljesen el voltunk zárva a külvilágtól, ami nagyon érdekes élettapasztalat volt.”

Egyik régészeti műkincs sem lehet fontosabb az emberéletnél

Pabeschitz Virág ókorszakos régész, az elmúlt pár évben a terepi archeológia kalandos sűrűjébe került: volt már forró vészhelyzetekben, és nagyon nomád körülmények között is. Fiatal kora ellenére számos nagy jelentőségű közel-keleti ásatáson vett részt, többek között mint a patinás British Museum archeológiai expedícióinak kutatórégésze. A jelenleg Kairóban élő ismert magyar archeológus az Origónak adott exkluzív interjút.

Összeomlás

A szovjet rémuralom tragédiája.

Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta, a világszerte ismert rendezőnő – foglalja össze a Lokál Online.

„A házunk nagyobbik részét elvették, egy kis szobában laktunk. 1941-ben a németek megtámadták a Szovjetuniót, eltűnt a kaja, megjelentek a sebesültek, minden ment a frontra. Anyám összeomlott, hiszen minden reménye elveszett, hogy ő valaha innen ki tud szabadulni… Enni nem volt mit. Tíz deka fekete kenyér volt a napi adag, és egy kockacukor. A többit meg kellett szerezni. Nyáron Ázsiában nem volt probléma, megtermett a zöldség, gyümölcs, a céklát is megettük, de ősszel, télen iszonyatos nyomor és éhség volt.”

Mészáros Márta tragédiája - tízévesen már árva volt | Lokál

Megrendítő titkait osztotta meg a közelmúltban Mészáros Márta. A világszerte ismert rendezőnő gyerekkorát leírhatatlan tragédiák övezték: a mindennapos éhínség és betegségek mellett a szülei is életüket vesztették a szovjet rémuralom alatt. Mészáros pályáját mindig is végigkísérte a II. világháború, az 1956-os forradalom és annak utóélete, hiszen a legtöbb filmjében megjelenik a háború, a veszteség és a viszontagságos emberi sorsok.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47353/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?