Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

A legmodernebb csúcstechnológiás MR és CT gépek a Belvárosban

Belváros-Lipótváros képviselő-testülete Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester javaslatára úgy döntött, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészségügyi fejlesztések következő lépéseként a legmodernebb technológiával ellátott CT és MR gépekhez való hozzájutást biztosítsa a kerület lakosainak. Ráadásul mindezt ott helyben, tehát belvárosi helyszínen, ami által kevesebb pénzbe és időbe telhet egy vizsgálat. Az intézkedés legnagyobb előnye, hogy a beutalást végző orvos közvetlen közelségbe kerülhet a diagnosztikai vizsgálatot végző személyzettel, amely megkönnyíti az elemzést és a szakmai konzíliumokat.

 

A belvárosiak eddig sem panaszkodhattak, hiszen számos egészségmegőrző szolgáltatását vehettek igénybe. Az Önkormányzat egyebek mellett átvállalja a gyermekek ajánlott védőoltásainak költségét, bevezette az egynapos sebészet intézményét, az idősek számára gyógyszertámogatást nyújt, fenntartóként biztosítja a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat működését és az elmúlt években több szabadtéri fitnesz parkot is létesített.

Mindemellett pedig már javában zajlik annak a Sportközpontnak a megvalósítása, amelyben úszómedence, kosárlabda pálya, mászófal, torna- és konditerem, szauna, sókamra és jakuzzi várja majd a sportolni vágyó belvárosiakat.

A képviselő-testület emellett elfogadta a 2018. évi költségvetést, amelyből idén is jelentős összeg jut a köztisztaság és a közrend fenntartatására, szociális, egészségügyi, köznevelési, kulturális célokra, továbbá a Vörösmarty és Podmaniczky tér megújítására és a Semmelweis u. 14. szám alatti háziorvosi rendelő felújítására.

Címkék: egészségügy
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47445/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Milliós orvosfizetéseket javasol Lázár János

2017.12.23. 17:00
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vásárhely24-nek nyilatkozott.

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?