hirdetés
Blogolj!

A legmodernebb csúcstechnológiás MR és CT gépek a Belvárosban

Belváros-Lipótváros képviselő-testülete Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester javaslatára úgy döntött, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészségügyi fejlesztések következő lépéseként a legmodernebb technológiával ellátott CT és MR gépekhez való hozzájutást biztosítsa a kerület lakosainak. Ráadásul mindezt ott helyben, tehát belvárosi helyszínen, ami által kevesebb pénzbe és időbe telhet egy vizsgálat. Az intézkedés legnagyobb előnye, hogy a beutalást végző orvos közvetlen közelségbe kerülhet a diagnosztikai vizsgálatot végző személyzettel, amely megkönnyíti az elemzést és a szakmai konzíliumokat.

 

A belvárosiak eddig sem panaszkodhattak, hiszen számos egészségmegőrző szolgáltatását vehettek igénybe. Az Önkormányzat egyebek mellett átvállalja a gyermekek ajánlott védőoltásainak költségét, bevezette az egynapos sebészet intézményét, az idősek számára gyógyszertámogatást nyújt, fenntartóként biztosítja a Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálat működését és az elmúlt években több szabadtéri fitnesz parkot is létesített.

Mindemellett pedig már javában zajlik annak a Sportközpontnak a megvalósítása, amelyben úszómedence, kosárlabda pálya, mászófal, torna- és konditerem, szauna, sókamra és jakuzzi várja majd a sportolni vágyó belvárosiakat.

A képviselő-testület emellett elfogadta a 2018. évi költségvetést, amelyből idén is jelentős összeg jut a köztisztaság és a közrend fenntartatására, szociális, egészségügyi, köznevelési, kulturális célokra, továbbá a Vörösmarty és Podmaniczky tér megújítására és a Semmelweis u. 14. szám alatti háziorvosi rendelő felújítására.

Címkék: egészségügy
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47445/pics/lead_800x600.jpg
egészségügy
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Nem árt tudni: hétfőn zárva lesznek a patikák és a rendelők!

2019.06.30. 05:45
A folyamatos gyógyszerellátást a legtöbb településen ügyeleti vagy készenléti rend szerint biztosítják.

Trójai falóként csempészi a hatóanyagot az SZTE forradalmi gyógyszerhordozója

2019.06.21. 15:10
Új, a korábbinál sokkal hatékonyabb gyógyszerészeti segítséggel kezelhetik a migrént, a szélütést és a sclerosis multiplexet a Szegedi …

Új eszközök a gyógyszerbiztonság szolgálatában

2019.02.11. 13:40
Új gyógyszerazonosítási rendszert vezetnek be 2019. február 9-től az Európai Unióban, amelynek célja, hogy visszaszorítsa az Unió egyes országait különösen sújtó …

Magyar orvosok választják szét a fejüknél összenőtt sziámi ikreket!

2019.01.05. 07:00
Budapestre érkezik szombaton az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár: szétválasztásukat a világon egyedül egy magyar orvoscsoport vállalta. …

Rekordszámú kanyarós megbetegedést regisztrálhatnak Ukrajnában

2018.11.10. 07:35
A betegség jóval nagyobb arányban jelentkezik gyerekeknél, szövődményei miatt eddig tizenöten haltak meg az országban 2018 eleje óta.

Lemondott az egészségügyi államtitkár

2018.10.02. 18:35
Nagy Anikó október 12-i határidővel távozik posztjáról.

Felmérik az egészségünket

2018.08.27. 15:50
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szeptembertől ismét tápláltsági állapotfelmérést végez a lakosság körében.

Zacher Gábor lemondott, de nem tud róla

2018.04.04. 13:05
A közismert orvosnak egy januári, halállal végződő eset után ajánlotta fel a Honvédkórház a lemondást, amit Zacher elfogadott - legalábbis a HVG szerint.

Milliós orvosfizetéseket javasol Lázár János

2017.12.23. 17:00
A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Vásárhely24-nek nyilatkozott.

A kormányablak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér kialakításában is segít

2017.09.25. 21:25
A gördülékenyebb betegellátást fogja szolgálni az az informatikai rendszer, amelynek bevezetésére készül az …

Ezeket a cikkeket olvastad már?