Blogolj!

Békésen zárult a diáktüntetés a Kossuth téren - Frissítve

Fotó: MTI/ Szigetváry Zsolt

Jelenleg is tart a diákok tüntetése a Kossuth téren „Ne menj suliba!” elnevezéssel. A felszólalók leginkább a diákok túlterheltségét emlegették beszédükben, de szavaikból nyilvánvalóvá vált, hogy lényegében semmi nem tetszik nekik a jelenlegi oktatási rendszerben.  

A szervezők diákközpontúbb és modernebb oktatási rendszert követelnek, írta a hirado.hu.

A tüntetés három diák ötlete volt, majd a kezdeményezést a Független Diákparlament karolta fel, és arra kérték társaikat, ne menjenek iskolába.

Bognár András, az egyik szervező elmondta: azért vonultak utcára, hogy összegezzék véleményüket az oktatásról, hogy a legfontosabb problémák forrásaival kezdjenek valamit, indítsanak párbeszédet az oktatásért felelős döntéshozókkal, hogy a legjobban érintett embereket is, a diákokat is bevonják az oktatási rendszer modernizálásába, megreformálásában – fogalmazott.

A modern és az elhangzott feltételeknek megfelelő oktatási rendszer működése nem újdonság ma. Finnország, Dánia is példa arra, hogy lehetséges az oktatást bármilyen országban az új idők elvárásainak megfelelően alakítani.

Tudósításunkat – szükség szerint – frissítjük.  

Néhány perccel fél hét után befejeződött a diákok demonstrációja, s hét óra előtt pár perccel már szinte ki is ürült a Kossuth tér. A résztvevők - a rendőrség információi szerint 2700-an -  békésen elvonultak. A rendezvény zárszavában hangsúlyozták, hogy elvárják a kormánytól a 12 pontjuk teljesítését január 31-ig. Ellenkező esetben további tüntetéseket helyeztek kilátásba. 

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47435/pics/lead_800x600.jpg
Bognár András,diáktüntetés,Ne menj suliba!
 

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?