Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Szükség

Törvényi akadályok.

A Magyar Nemzet Online arról ír, megint hozzá kell nyúlni az alaptörvény – egyébként nem egyszerűen csak kőbe, hanem gránitba vésett – szövegéhez, ugyanis a kitiltás intézménye nincs megnyugtató módon kodifikálva.

„Megjegyzem, azt, hogy magyar állampolgárt nem lehet Magyarország területéről kitiltani, még olyanok is tudják, akik megbuktak az állampolgárialapismeretek-vizsgán. Ám ne adjuk fel a reményt. Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász már pedzegette, hogy Soros kitiltásához 'vélhetőleg jogszabály-módosításra van szükség'. Szükség törvényt módosít, tartja a mondás. Márpedig néhány kormánypárti politikacsinálóra nagyon rájött a szükség.”

Kitiltás

Félek, már megint hozzá kell nyúlni az alaptörvény - egyébként nem egyszerűen csak kőbe, hanem gránitba vésett - szövegéhez (a szelleméhez nem, mert az nincs neki), ugyanis a kitiltás intézménye nincs megnyugtató módon kodifikálva.

Szégyen

Kezelhetetlen kvótarendszer.

A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt években a menedékre nem jogosult bevándorlók visszaküldése mint jogintézmény nem volt eredményes, hiszen az érintetteknek csupán elenyésző hányadát sikerült ténylegesen hazaküldeni – olvasható a Hirado.hu cikkében.

„A visszaküldéshez, a fogadó állam hozzájárulásán kívül, megállapodások sorozata szükséges. De sokszor azért vallott kudarcot a visszaküldés, mert intenzív fizikai ellenállást tanúsítottak a bevándorlók, amivel végül elérték, hogy Európában maradhassanak – fűzte hozzá a szakértő. Ahhoz, hogy sikeresen megvalósuljon a visszaküldés, arra lenne szükség, hogy az adott közösség ne szégyenként élje meg a hazájába való visszatérést – fogalmazott Speidl Bianka.”

A kvótarendszer kezelhetetlen a szakértő szerint

A Migrációkutató Intézet szerint az elmúlt években a menedékre nem jogosult bevándorlók visszaküldése, mint jogintézmény nem volt eredményes, hiszen az érintetteknek csupán elenyésző hányadát sikerült ténylegesen hazaküldeni. A Migrációkutató Intézet által készített tanulmány alaptézise szerint nagyon kis százalékban sikerült a visszaküldéseket megvalósítani, és ezeknek a költségei is magasak, becslések szerint 90 ezer euróig is emelkedhet az egy ember visszaküldésére fordított összeg - mondta Speidl Bianka a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Érvelés

Költséges takarítás.

Festékvita robbant ki az ÁSZ és Gulyás Márton között: az egyik fél milliós nagyságrendűre becsüli a rongálási károkat, a máik néhány tízezresre – számol be róla a HVG Online.

„Gulyás Mártonék csütörtökön szerették volna megmutatni, hogy a saját próbálkozás és szakvélemények kérése helyett van olcsóbb megoldás. Hívtak egy ezzel foglalkozó szakértő céget, akik 25 ezer forintért letakarították a vízbázisú festéket a szomszédos, szintén összefestékezett épületről, az ÁSZ-székház melletti étterem faláról. Ezért a munkáért a cég 25.400 forintot kért el (20 ezer + ÁFA) Gulyás Mártonék szerint, akik jelezték: szándékosan olyan festéket használtak az akcióhoz, ami vízzel eltávolítható. Egyébként ugyanarról az épülettömbről van szó, közvetlenül egymás mellett van az étterem és az ÁSZ, ezért is ronthatták el, és juthatott az étteremhez tartozó falrészre is festék – érveltek.”

Tényleg olyan drágán takarítják le a festéket az ÁSZ-székházról?

Úgy tűnik, az Állami Számvevőszék épületére kent festék letakarításának költségét nagyon másképpen becsült meg az ÁSZ és Gulyás Mártonék mozgalma.

Nemzedék

Az akciófigurák halála.

Egyre mélyebbre csúszik a hagyományos játékipar, mert a mostani generáció kevésbé vevő a bábukra és az akciófigurákra, ezt nyögik a Star Wars figurákat gyártó vállalatok is – elemez az Origo.hu.

„Aki még gyerek volt az első film bemutatásakor, az ma már középkorú. A régi rajongók ugyan még az olyan klasszikus dolgokat vásárolják, mint a pólók, bögrék és az akciófigurák, de az új nemzedék, amely már a digitális világban nőtt fel, teljesen más dolgokra költi a pénzét. A Star Wars-ra épülő játékok eladása annak ellenére is visszaesett, hogy 2017-ben ismét új filmmel jelentkezett a Disney, ráadásul éppen decemberben, amely a teljes ipar számára a legfontosabb időszak a karácsony miatt.”

Game Over: kihalófélben vannak az akciófigurák

Egyre mélyebbre csúszik a hagyományos játékipar, mert a mostani generáció kevésbé vevő a bábukra és az akciófigurákra, inkább a virtuális térben töltik szabadidejüket, különböző videójátékokkal vagy okoskészülékükön. A Star Wars figurákat gyártó vállalatok is szembesültek ezzel, ráadásul a széria iránti elkötelezettség és lojalitás már nincs jelen a fiatalabbaknál, de ez a teljes iparról elmondható.

Teljesítőképesség

Szexért interjú.

Hujber Ferenc újra bombát robbantott: a színész kijelentette, hogy csak olyan nőnek ad interjút, aki lefekszik vele – állítja a Lokál Online.

„Többen viccesnek tartották a kiírást, de volt, aki szerint gond lehet Hujber teljesítőképességével. 'Nem lehetsz valami jó az ágyban, ha attól lesz a nőnek jó, hogy te interjút adsz neki. Szerintem baromi kevés interjúd lesz. Win-win alapon' – írta egy hölgy, amit persze Hujber nem hagyott szó nélkül, és szerinte a hozzászólónak nem a szövegértés az erőssége. A színész korábban már arról is írt, hogy szexuális forradalmat akar a közösségi oldalán, amelyet szexbárkának nevez.”

Szexért ad interjút Hujber | Lokál

„Hivatalos! Mivel teljesen szeretnék visszavonulni a média és bulvárszerepléstől ezért a jövőben CSAK NŐNEK ÉS CSAK OLYAN NŐNEK ADOK INTERJÚT AKIVEL TETSZÜNK(!!!) EGYMÁSNAK ÉS LEFEKSZIK VELEM!!!! Véleményem szerint ez egy klasszikus "win-win" vagy népiesen "sakk-matt" helyzet amivel megkímélem magam a további feminista vizuális és verbális „szexuális zaklatásoktól"!"

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47401/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?