Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Narratíva

Brüsszel büntetése.

Az uniós források megvonásával fegyelmezheti a renitens tagállamokat Brüsszel – elemzi a közösség hosszú távú költségvetési tervezetét az Economistra hivatkozva a 444.hu.

„Nehéz jelenleg a költségvetésen kívül más módszert elképzelni, ami a szabályok betartására vehetne rá országokat. Nem véletlen, hogy több EU-biztos is utalt már arra a közelmúltban, hogy össze kéne kötni a finanszírozást és a jogállamiság helyzetét. Ráadásul e narratíva szerint ha kevesebb pénzt kapnának azok az országok, ahol mondjuk sérül az igazságszolgáltatás függetlensége, az nem is büntetés lenne, hanem egyszerűen csak felelősen kezelnék az uniós adófizetők pénzét.”

Az uniós források megvonásával fegyelmezhetik a renitens tagállamokat - 444

Az Economist brüsszeli tudósítója közölt egy hosszabb elemzést a napokban az EU új hosszú távú költségvetési tervezetéről, az úgynevezett többéves pénzügyi keretről. Ugyan az EU közös költségvetése mértékét tekintve nem óriási, idén is például az össz GDP egy százaléka, 145 milliárd euró a keret, az elosztási kérdésekről így is komoly politikai viták indultak meg, melyekben Magyarország neve is többször előkerült.

Félárboc

Román sorminta.

Egy friss bukaresti vicc szerint Románia úgy készül fel az Európai Tanács soros elnöki tisztségére, hogy a szociáldemokrata kormány Bukarestben tart főpróbákat, félévenként leváltva a kormányfőket – ír Mihai Tudose leváltásáról a Magyar Nemzet Online.

„A székelyek is a humoruknál maradtak. A kormányfő lemondása után futótűzként terjedt a közösségi oldalakon: Tudose lemondott, mire a Székelyföldön félárbocra engedték a székelyeket.”

Székelyek félárbócon

Emlékeznek még a legendás Kex együttes slágerére a hatvanas évek végéről? „Elszállt egy hajó a szélben / Házunktól nem messze megállt / Kiszólt egy hang, hogy én menjek / Sietnek, nem várnak tovább." Bár Bukarestben valószínűleg nem ismerik a dalt, Mihai Tudose román miniszterelnök is elszállt, mint hajó a szélben, miután a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága megvonta tőle a politikai támogatást.

Lebőgés

Bukott zseni.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Kocsis Máté szerint nincs edzőkérdés a férfiválogatottnál, azaz a szakmai munkát továbbra is Ljubomir Vranjes irányítja majd, habár az Eb-szereplés csalódást okozott – derül ki az Origo.hu interjújából.

„A válogatott kell, hogy a legfontosabb legyen, és hiába szerepelnek akár jól a külföldiekkel feldúsított hazai klubok, ha a magyar keret lebőg egy világversenyen, akkor nincs jó magyar kézilabda, és ez ki fog hatni az egész sportágra. Ezért kell mindent ez alá rendelnie mindenkinek. A csalódottság tehát nem számon kérhető senkin, szakmai viták pedig mindig lesznek.”

Kocsis Máté: Vranjes egy zseni és nem kapott selyemzsinórt

A Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, Kocsis Máté szerint nincs edzőkérdés a férfiválogatottnál, azaz a szakmai munkát továbbra is Ljubomir Vranjes irányítja majd. A szövetség vezetője ugyanakkor azt elismeri, hogy a csehek elleni utolsó Eb-csoportmérkőzés egyes momentumai és a svéd szakember bemutatkozása a nemzeti csapat élén csalódást okozott, de ez nem ok arra, hogy új kapitány után nézzenek.

Elhallgattatás

Brexit újratöltve.

Új pártot alapítana a Brexit atyja, Nigel Farage, az euroszkeptikus UKIP volt elnöke ugyanis pénzügyi vezetőkkel tárgyalt, és célja, hogy megakadályozza a brit uniós kilépés visszafordítását – jelenti brit lapértesülésekre hivatkozva a Hirado.hu.

„Egy hete még éppen Farage nyilatkozott arról, hogy szükség lehet egy második referendumra a Brexit-ellenes hangok elhallgattatására.”

Új pártot alapítana a Brexit atyja

Nigel Farage, az euroszkeptikus UKIP volt elnöke, a Brexit kampány vezére új párt alapítását tervezi - írta vasárnapi számában a The Sunday Times. A politikus pénzügyi vezetőkkel tárgyalt és célja, hogy megakadályozza a brit uniós kilépés visszafordítását. Visszatérését nagyban befolyásolja, hogy vasárnap megbukik-e vagy folytathatja munkáját a UKIP élén Henry Bolton, aki barátnője rasszista kijelentése miatt került nehéz helyzetbe.

Gyerekparadicsom

Határtalan boldogság.

Hosszú hónapok elkeserítő hírei után végre remek hírt közölhet Pécsi Ildikóról a Lokál Online: a művésznő újra nagymama lehet.

„Ma már nehéz elképzelni, de a színésznő és Csabi közötti kapcsolat egykor példaértékű volt, hiszen nem sok nagymama mondhatja el magáról, hogy könyvet írt vagy épp gyerekparadicsomot épített unokájának a kertben. Ildikó viszont ilyen nagymama volt, és talán lesz a jövőben is, ha fia új kapcsolatából megszületik második unokája.”

Pécsi Ildikó alig várja, hogy újra nagymama legyen | Lokál

Hosszú hónapok szomorúsága után újra tud mosolyogni Pécsi Ildikó. A színésznő alig várja, hogy megszülessen az unokája és újra nagymama legyen. Mint ismert, a művésznő fia, Szűcs Csaba és Pártos Csilla többéves vívódás után három évvel ezelőtt mondta ki hivatalosan a válást, ám a családban azóta sincs béke.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47543/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?