Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Blogstar kávéház

Nehézség

Bezár a bazár.

A HVG Online arról ír, hogy a Migration Aid szerint naponta már csak egyetlen embert engednek be a tranzitzónákba, azaz a menedékkérőknek akár évekig kell várakozniuk a határon.

„A lehetséges minimumra csökkentették azoknak menedékkérőknek a számát, akik beléphetnek a magyar határon kialakított tranzitzónákba: a korábbi tíz helyett most már csupán egy ember nyújthatja be naponta a menedékkérelmét – adta hírül a Migration Aid. A szervezet úgy tudja, az elmúlt két-három napban már ez volt a gyakorlat. A hvg.hu úgy értesült, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal arra hivatkozva csökkentette egyetlen főre a tranzitzónába beengedett menedékkérők számát, hogy nehézségek adódtak a számítógépes rendszerében.”

Migration Aid: Naponta már csak egyetlen embert engednek be a tranzitzónákba

A menedékkérőknek eddig is hónapokig kellett várniuk erre a határon, mostantól évekre nyúlhat a várakozási idő.

Acsarkodás

Ellenzéki sírásás.

A Lokál Online szerint egyre nagyobb a zűrzavar az ellenzék háza táján: Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke például keményen beleszállt az LMP-be, sőt a DK-ba is.

„A DK-sok nem akarnak közös listát az MSZP-vel, és folyton az egyéni körzetekben megszületett megállapodás fontosságát hangsúlyozzák. Csakhogy Kunhalmi szerint itt sem állnak olyan jól. – A választókat a pártpolitikai acsarkodás nem érdekli – mondta a Simkcska-féle Hír TV-ben. Hozzátette: magukra vannak hagyva az ellenzéki jelöltek az egyéni körzetekben, ugyanis minden párt a saját listájára hívja a választókat. Szerinte az ellenzék 'fél szívvel' harcol.”

Saját sírját ássa az ellenzék | Lokál

Ha az LMP be akarja bizonyítani, hogy lehet más a politika, akkor visszalépnek Mellár Tamás és más pártok esélyesebbnek vélt jelöltjei javára - mondta. Ugyan a DK-t nem említette, de nekik is szólt a bírálat, amikor arról beszélt, hogy akik a saját pártlistájukra koncentrálnak, azokat csak az érdekli, hogy frakciót alakíthassanak a parlamentben, persze azt is ellenzékben.

Bűnbakképzés

Csalóka összefogásjáték.

Ha az ellenzék tényleg össze akarna fogni, akkor már rég kitalálta volna ennek a technikáját, sőt, még ezután is van erre esély – nincs az a rafinált NVB-iránymutatás, ami őket megakadályozná ebben – állítja a Magyar Nemzet Online.

„Az NVB iránymutatása tehát valóban felvet kérdéseket, de a felháborodás ismét csak arra jó, hogy napirenden tartsa a sehová nem vezető összefogásvitát. Ez az egész pedig csak elfedi a szomorú valóságot, miszerint az ellenzék problémái messze nem technikaiak: nem az a baj, hogy nem találták még meg a megfelelő formát az összefogásra, hanem az, hogy nincs többsége az általuk képviselt nézeteknek. Ezért sem akarnak valójában együttműködni, hiszen nem a győzelemre, hanem a negyedik Orbán-kormányra készülnek, és ehhez igazítják stratégiájukat. Az összefogásvita és minden más csak ennek elfedésére jó, na meg persze a bűnbakképzésre: aki nem hajlandó belemenni, majd megkapja, hogy miatta nyert ismét a Fidesz.”

Ne tessék meglepődni!

A demokratikus rendszer elleni aljas támadás és az ellenzéki összefogást megakadályozó döntés - a Fidesztől független nyilvánosságban nagyjából ezt az értelmezést kapta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) pénteken elfogadott iránymutatása.

Illúzió

A jó” kommunista.

A „Kárpátok géniuszára”, a száz éve született román diktátorra, Nicolae Ceausescura emlékezik az Origo.hu, kitérve rá: a közép-kelet-európai kommunista rendszerek 1989-90-es összeomlása egyedül Romániában járt fegyveres harccal.

„A Nyugat hosszú ideig hamis illúziókat táplált Ceausescu politikájával kapcsolatosan. A román diktátort Nyugaton a keleti blokk kevés 'jó kommunistája' között tartották nyilván. Az Európai Közösség a szocialista tábor országai közül egyedül csak Romániával kötött kereskedelmi megállapodást 1974-ben, és a hidegháború viszonyai között példátlan módon több amerikai elnök is fogadta Románia első emberét, illetve tett hivatalos látogatást az országban.”

Száz éve született a „Kárpátok géniusza", Nicolae Ceausescu

Száz éve, 1918. január 26-án született Nicolae Ceausescu román kommunista diktátor, akit a körülötte kialakult személyi kultusz csúcspontján Conducatorként azaz Vezérként és a "Kárpátok géniuszaként" magasztalt a hivatalos sajtó. A közép-kelet-európai kommunista rendszerek 1989-90-es összeomlása egyedül Romániában járt fegyveres harccal, és súlyos véráldozattal, Ceausescu és felesége pályafutására katonai kivégzőosztag tett pontot.

Hamisítás

Megtizedelődött méhcsaládok.

Abnormálisan korán álltak idén munkába a méhek, dolgoznak és szaporodnak is, ami problémás lehet, mert a tavaszi fagyok rettenetesen megtizedelik a méhcsaládokat, az európai méhészek alig tudják tartani a lépést az időjárás-változással – mutat rá a Hirado.hu.

„Nem véletlen, hogy egy időben szinte ömlött az Európai Unió országaiba a hamis kínai méz. Az OMME elnöke ezzel kapcsolatosan úgy vélekedett, egyértelmű, hogy a mézhamisítás mindig napirenden lesz, ha kihalnak a szorgos kis méhcsaládok, hiszen a világon folyamatosan csökken a méhcsaládok száma, közben a sok ember viszont mézet enne. Továbbá felhívta a figyelmet arra is, hogy nemrégiben a legnagyobb német élemiszer-vizsgálatokkal foglalkozó laboratórium a beküldött minták alapján megállapította, hogy a méz a világon a 3. legérintettebb termék a hamisításban.”

Abnormális, hogy januárban repkednek a méhek

Korán álltak idén munkába a méhek, dolgoznak és szaporodnak is, ami problémás lehet, mert a tavaszi fagyok rettenetesen megtizedelik a méhcsaládokat. Az európai méhészek alig tudják tartani a lépést az időjárásváltozással, Franciaországban nagyjából harmadára esett vissza a méztermelés egy év alatt, az Európai Unión kívül pedig méhek helyett már emberek porozzák a virágokat.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47763/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.03.25. 03:40
Egy tüntetés tünetei, hidegháborús doppinglaborok, titkos bőröndök, old school sorozatok és szex(i)mentes száguldás vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.24. 04:20
Taktikai demokrácia, Orbán fekete lyuka, választási elégtétel, a muszlim imák fenyegetése, Katinka és Shane egymásra találása szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.23. 05:10
Egybites migránsozás, tomboló terrorizmus, Orbán pofonjai, Vona lovaglása, Esztergályos Cecília és Kozso titkai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.22. 05:20
Európa leépülése, ellenzéki identitásválság, kormányzati helikopterzúgás, Hosszú Katinka terhessége és Nagy Feró lepedőakrobatikája csütörtöki online lapszemlénkben.

Elhunyt Borbély Jolán néprajzkutató

2018.03.21. 22:15
A Prima-díjas, Bessenyei György-díjas, Martin-díjas néprajzkutató, pedagógus életének 90. évében hunyt el.

Blogstar kávéház

2018.03.21. 02:45
Politikai prostitúció, szakértő parasztvakítás, újkádárista összefüggések, a migránsok tüze és papír nélküli szerelem szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.20. 02:45
Szélütött járadékvadászok, könnygázfelhős izmozás, tomboló klímamigráció, utópisztikus vécéforradalom és Tündér Lala papás-mamása keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.19. 05:00
Méregkeverő ceremóniamester, köddé vált migránshordák, a világháló gyermekcsapdái és a kézrátétel gyógyító ereje hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.18. 03:45
Gyurcsány csapdája, Vona bolondériája, kormányzati korrupció, Afrika pokla és a Photoshop sztárakrobatikája vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.03.17. 05:10
Karácsony illegitimitása, helyesírási baklövések, műanyag hallakoma, eltussolt agyrázkódások és egy zúzós esztendő szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?