Blogolj!

Blogstar kávéház

Sántulás

Szakadhat a Jobbik.

Egyre erősödnek a Jobbikon belüli hangok a sajtóhírek alapján, miszerint Vona Gábort a lehető leghamarabb félre kell állítani: akár már az áprilisi választáson sem lehet a Jobbik listavezetője – állítja a Hirado.hu.

„Ugratás közben nem szoktak lovat váltani – válaszolta Vona Gábor leváltására vonatkozó kérdésre Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője. Hozzátette, világosan látszik: a ló lesántult. A politológus szerint Vona Gábor hatalmas ütést kapott az iszlámot tömjénező kijelentéseinek a nyilvánosságra kerülésével, így nem lenne irracionális a kampányban elnököt váltani a párt számára.”

Szakértő: Pártszakadás lehet a Jobbik veszte

Egyre erősödnek a Jobbikon belüli hangok a sajtóhírek alapján, miszerint Vona Gábort a lehető leghamarabb félre kell állítani: akár már az áprilisi választáson sem lehet a Jobbik listavezetője. Az elmúlt napokban előkerült videófelvételek és idézetek miatt sokan támadják. „Ugratás közben nem szoktak lovat váltani" - válaszolta Vona Gábor leváltására vonatkozó kérdésre Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője.

Másolás

Csúcson a magyar digitális oktatás.

Magyarország is megmutatta magát Londonban a British Educational Training and Technology Show-n, ahol többek között kiderült, bennünket másol Európa – számol be róla az Origo.hu.

„Deutsch Tamás beszédéből érdemes kiragadni még egy érdekes részletet. A miniszterelnöki biztos elmondta, hogy az Európai Unió a múlt héten tette közzé az oktatás digitalizációjával kapcsolatos ajánlásait (ezek tehát nem követelmények, pusztán iránymutatásról van szó). Ezek tulajdonképpen olyanok, mintha egyszerűen lemásolták volna a Magyarországon erre két évvel ezelőtt létrehozott tervet. Büszkének kell lennünk arra, hogy mi már ennyivel korábban kijelöltük a (láthatóan) helyes irányt – mondta Deutsch Tamás. Egyébként ezzel kapcsolatban még Nagy-Britanniát is megelőztük másfél évvel.”

Magyarország a digitális oktatás élvonalában

1985 óta rendezik meg minden évben Londonban a British Educational Training and Technology Show-t, vagy rövidített nevén a BETT Show-t. Azóta minden évben itt gyűlik össze azon országok, feltörekvő- és nagyvállalatok színe-java, amelyek valamilyen módon az oktatás digitalizációjában, modern korhoz igazításában részt vállalnak. És most Magyarország is megmutatta magát.

Kultúrharc

Itthon védjük Európát.

Könyvben állt ki a magyar politika mellett Frank Furedi, Nagy-Britannia egyik legbefolyásosabb társadalomtudósa, '56-os kivándorlók gyermeke, egykori kommunista mozgalmár – a Mandiner.hu interjúja.

„Csöndes kultúrharc folyik Magyarországon. Amit a kormány képvisel, az Európa szempontjából fontosabb, mint az ország szempontjából, ugyanis egyedül Magyarország képviseli a tradicionális európai értékeket. A baloldal annyira gyenge, hogy nem mer valódi vitát kezdeményezni.”

„Nem a kormányt védem, hanem Magyarországot" - Frank Furedi a Mandinernek | Mandiner

„Nem én változtam meg, hanem a baloldal" - mondja Frank Furedi, Nagy-Britannia egyik legbefolyásosabb társadalomtudósa a Mandinernek. Furedi '56-os kivándorlók gyermeke, egykori kommunista mozgalmár, aki ma önmagát liberálisnak tartó harcosként küzd a tömegek és a demokrácia pártján az elitista, antidemokratikus törekvések ellen. Most könyvben állt ki a magyar politika mellett.

Söprés

Betelt a sztárok pohara.

Woody Allen legújabb filmje még bemutatása előtt a kukában végezheti: egyre több sztár határolódik el a rendezőtől – írja a Blikk.hu.

„A sztároknál azután telt be a pohár, hogy októberben kiderült, a rendező fia segített Harvey Weinsteinnek a szexuális zaklatásait a szőnyeg alá seperni. Ráadásul ott van még a rendező előélete is, amikor is örökbe fogadott lánya, Dylan Farrow arról számolt be, hogy hétéves korában Allen szexuálisan zaklatta őt. Később pedig Allen feleségül vette volt barátnőjének fogadott lányát, Soon-Yi Prevint, amikor az 19 éves volt.”

Woody Allen filmje még bemutatása előtt a kukában végezheti: egyre több sztár határolódik el a rendezőtől

Lehetséges, hogy be sem mutatják Woody Allen legújabb, még készülő filmjét. Az A Rainy Day in New York, azaz az Egy esős nap New York-ban című alkotását idén szeretnék bemutatni. A stáb már szerződést is kötött az amerikai forgalmazóval, de lehet, hogy mindhiába.

PC

Tini felnőttek.

A tinis, de nem csak tiniknek szóló műsorok új erőre kaptak, és hódítanak Magyarországon is – elemez a 24.hu.

„A 2010-es évek alapszabálya, hogy bármihez nyúlnak a készítők, annak politikailag korrektnek, azaz pc-nek kell lennie. Egyrészt a casting sokkal színesebb, nem csak a fehér középosztály képviselteti magát, és nem csak pompon lányok ugrálnak előttünk, az ész és a különcség menő, a homoszexualitás, és a kamaszok szexuális beállítottsága gyakrabban kerül elő. A másik legfontosabb, hogy olykor aktuális témákkal foglalkozzanak a young adult műsorok.”

Nem ciki felnőtt fejjel tinisorozatot nézni

Miért nézne épeszű, felnőtt ember a juharszirup-birodalom bukásáról és egy kertváros rejtélyeiről egy alapvetően tini, úgynevezett young adult (fiatal felnőtt) sorozatot? Karikatúraszerű szereplők, sekélyes párbeszédek, életszerűtlen helyzetek, és egy megszállott lángelme kavarják a szálakat a Riverdale című sorozatban, ami óriási sikerrel fut már két évad óta a CW-n, nálunk pedig a Netflixen látható.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47791/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.19. 03:55
Gyurcsány mesterkedése, az MSZP romjai, Orbán, Putyin és Trump hidegháborúja, robotizációs és szívzűrök hétindító online lapszemlénkben.

BREAKING: Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban: három halott

2018.02.18. 15:35
Újabb repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt …

Blogstar kávéház

2018.02.18. 04:00
Nagyvonalú pénzszórás, mesterséges válsághelyzet, kolbászreneszánsz, eladható karakterek, emberi történetek és elvadult kutyák vasárnapi online lapszemlénkben.

Négyszeres életfogytiglanra ítélték a pedofil gyilkost

2018.02.17. 17:35
Egy hónappal ezelőtt törtek ki zavargások a pakisztáni Kasurban, miután a hétéves Zainab Anszárit elrabolták, megerőszakolták végül megölték. Az elkövetőt most négyszeres …

Blogstar kávéház

2018.02.17. 03:45
Pitiáner hatalmi játszmák, gyermeki biodíszletek, a migránsok gránátjai, a diktátor csapdája, az önvezetés forradalma és a státuszszimbólumok kényszerképzete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?