Blogolj!

Blogstar kávéház

Sántulás

Szakadhat a Jobbik.

Egyre erősödnek a Jobbikon belüli hangok a sajtóhírek alapján, miszerint Vona Gábort a lehető leghamarabb félre kell állítani: akár már az áprilisi választáson sem lehet a Jobbik listavezetője – állítja a Hirado.hu.

„Ugratás közben nem szoktak lovat váltani – válaszolta Vona Gábor leváltására vonatkozó kérdésre Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője. Hozzátette, világosan látszik: a ló lesántult. A politológus szerint Vona Gábor hatalmas ütést kapott az iszlámot tömjénező kijelentéseinek a nyilvánosságra kerülésével, így nem lenne irracionális a kampányban elnököt váltani a párt számára.”

Szakértő: Pártszakadás lehet a Jobbik veszte

Egyre erősödnek a Jobbikon belüli hangok a sajtóhírek alapján, miszerint Vona Gábort a lehető leghamarabb félre kell állítani: akár már az áprilisi választáson sem lehet a Jobbik listavezetője. Az elmúlt napokban előkerült videófelvételek és idézetek miatt sokan támadják. „Ugratás közben nem szoktak lovat váltani" - válaszolta Vona Gábor leváltására vonatkozó kérdésre Lánczi Tamás, a Századvég vezető elemzője.

Másolás

Csúcson a magyar digitális oktatás.

Magyarország is megmutatta magát Londonban a British Educational Training and Technology Show-n, ahol többek között kiderült, bennünket másol Európa – számol be róla az Origo.hu.

„Deutsch Tamás beszédéből érdemes kiragadni még egy érdekes részletet. A miniszterelnöki biztos elmondta, hogy az Európai Unió a múlt héten tette közzé az oktatás digitalizációjával kapcsolatos ajánlásait (ezek tehát nem követelmények, pusztán iránymutatásról van szó). Ezek tulajdonképpen olyanok, mintha egyszerűen lemásolták volna a Magyarországon erre két évvel ezelőtt létrehozott tervet. Büszkének kell lennünk arra, hogy mi már ennyivel korábban kijelöltük a (láthatóan) helyes irányt – mondta Deutsch Tamás. Egyébként ezzel kapcsolatban még Nagy-Britanniát is megelőztük másfél évvel.”

Magyarország a digitális oktatás élvonalában

1985 óta rendezik meg minden évben Londonban a British Educational Training and Technology Show-t, vagy rövidített nevén a BETT Show-t. Azóta minden évben itt gyűlik össze azon országok, feltörekvő- és nagyvállalatok színe-java, amelyek valamilyen módon az oktatás digitalizációjában, modern korhoz igazításában részt vállalnak. És most Magyarország is megmutatta magát.

Kultúrharc

Itthon védjük Európát.

Könyvben állt ki a magyar politika mellett Frank Furedi, Nagy-Britannia egyik legbefolyásosabb társadalomtudósa, '56-os kivándorlók gyermeke, egykori kommunista mozgalmár – a Mandiner.hu interjúja.

„Csöndes kultúrharc folyik Magyarországon. Amit a kormány képvisel, az Európa szempontjából fontosabb, mint az ország szempontjából, ugyanis egyedül Magyarország képviseli a tradicionális európai értékeket. A baloldal annyira gyenge, hogy nem mer valódi vitát kezdeményezni.”

„Nem a kormányt védem, hanem Magyarországot" - Frank Furedi a Mandinernek | Mandiner

„Nem én változtam meg, hanem a baloldal" - mondja Frank Furedi, Nagy-Britannia egyik legbefolyásosabb társadalomtudósa a Mandinernek. Furedi '56-os kivándorlók gyermeke, egykori kommunista mozgalmár, aki ma önmagát liberálisnak tartó harcosként küzd a tömegek és a demokrácia pártján az elitista, antidemokratikus törekvések ellen. Most könyvben állt ki a magyar politika mellett.

Söprés

Betelt a sztárok pohara.

Woody Allen legújabb filmje még bemutatása előtt a kukában végezheti: egyre több sztár határolódik el a rendezőtől – írja a Blikk.hu.

„A sztároknál azután telt be a pohár, hogy októberben kiderült, a rendező fia segített Harvey Weinsteinnek a szexuális zaklatásait a szőnyeg alá seperni. Ráadásul ott van még a rendező előélete is, amikor is örökbe fogadott lánya, Dylan Farrow arról számolt be, hogy hétéves korában Allen szexuálisan zaklatta őt. Később pedig Allen feleségül vette volt barátnőjének fogadott lányát, Soon-Yi Prevint, amikor az 19 éves volt.”

Woody Allen filmje még bemutatása előtt a kukában végezheti: egyre több sztár határolódik el a rendezőtől

Lehetséges, hogy be sem mutatják Woody Allen legújabb, még készülő filmjét. Az A Rainy Day in New York, azaz az Egy esős nap New York-ban című alkotását idén szeretnék bemutatni. A stáb már szerződést is kötött az amerikai forgalmazóval, de lehet, hogy mindhiába.

PC

Tini felnőttek.

A tinis, de nem csak tiniknek szóló műsorok új erőre kaptak, és hódítanak Magyarországon is – elemez a 24.hu.

„A 2010-es évek alapszabálya, hogy bármihez nyúlnak a készítők, annak politikailag korrektnek, azaz pc-nek kell lennie. Egyrészt a casting sokkal színesebb, nem csak a fehér középosztály képviselteti magát, és nem csak pompon lányok ugrálnak előttünk, az ész és a különcség menő, a homoszexualitás, és a kamaszok szexuális beállítottsága gyakrabban kerül elő. A másik legfontosabb, hogy olykor aktuális témákkal foglalkozzanak a young adult műsorok.”

Nem ciki felnőtt fejjel tinisorozatot nézni

Miért nézne épeszű, felnőtt ember a juharszirup-birodalom bukásáról és egy kertváros rejtélyeiről egy alapvetően tini, úgynevezett young adult (fiatal felnőtt) sorozatot? Karikatúraszerű szereplők, sekélyes párbeszédek, életszerűtlen helyzetek, és egy megszállott lángelme kavarják a szálakat a Riverdale című sorozatban, ami óriási sikerrel fut már két évad óta a CW-n, nálunk pedig a Netflixen látható.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47791/pics/lead_800x600.gif
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.14. 05:05
Vona köpönyegforgatása, Hadházy pártoskodása, a CEU létbizonytalansága, a videobíró tökéletessége és Nyári Dia ragyogása szombati online lapszemlénkben.

Vigyázat, pornóval zsarolnak a neten!

2018.07.13. 20:00
A gyanús fenyegető levelek nem számítanak újdonságnak, de mostanában a pornós-zsarolás terjed.

Bajban vannak a futárcégek?

2018.07.13. 07:40
A futárszolgálatok német szövetsége igen érdekes és kétségbeejtő helyzetre hívta fel a figyelmet.

Blogstar kávéház

2018.07.13. 05:10
A magyar nemzethalál fenyegetése, Soros afrikai migránscsomagja, Európa kusza ébredezése és Labancz Lilla vadító domborulatai pénteki online lapszemlénkben.

Múzeum lesz a thaiföldi barlangból

2018.07.12. 11:10
A Tham Luang-barlang neve június 23-a óta cseng ismerősen, hiszen 12 gyerek és egy 25 éves edző két hétig raboskodott a falai között. A mentés sikeresen befejeződött, most pedig múzeumot terveznek kialakítani a …

Blogstar kávéház

2018.07.12. 05:10
Európa válságmagja, a Jobbik vészforgatókönyve, felgyorsuló tudományállamosítás és Weisz Fanni forró kádfürdője csütörtöki online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?