Blogolj!

Délután a tanárok tüntikéznek

Bár Palkovics László oktatási államtitkár szerint az egy hete kétórányit tüntető diákok követeléseinek jelentős része már megoldódott vagy folyamatban van, ma a Tanítanék Mozgalom készül újabb tüntetésre. Ezzel együtt Palkovics – az ATV-nek nyilatkozva – a diákok a követeléseik maradéktalan teljesítésére január 31-ben megszabott határidőt irreálisnak tartja. Az önmagukat az „agyonhajszolt zombikká” válástól féltő fiatalok követelései között olyanok szerepelnek, mint a nulladik órák és a 8 óra előtti iskolakezdés eltörlése, a szabad tankönyv-választás, a heti óraszámok maximálása, illetve hogy kritikus gondolkodásra neveljék őket az iskolákban.

Mint a Napi.hu beszámol róla, a vasárnap délután tüntetni készülő Tanítanék mozgalom vezetője, Törley Katalin szerint nem történt lényegi változás az elmúlt években. Demonstrálni fognak tehát a tanárok is – a diákoktól függetlenül, de őket erősítve. A Tanítanék mozgalomnál az verte ki a biztosítékot, hogy január elején több dermesztő intézkedés is érintette őket. Mint például az, hogy bevezették a Honvédelmi Intézkedési Tervet.

A tanártüntetéssel az a céljuk, hogy az oktatás ügye a választási kampány központi témája legyen.

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47799/pics/lead_800x600.jpg
Palkovics László,tanártüntetés,Tanítanék,Törley Katalin
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Tizennyolc nemzeti laboratórium kialakítása kezdődik meg

2020.07.22. 18:40
Palkovics László szerint az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) kezdeményezésére létrejövő nemzeti laboratóriumok a nemzetgazdaság számára különösen ígéretes …

Palkovics: az állam 3 hónapig 70 százalékban átvállalja a munkabéreket

2020.04.07. 15:35
A kormány döntésének értelmében nyelvvizsga nélkül is megkapják a hallgatók a diplomájukat.

Leszedik Pálinkást az innovációs csúcsszerv éléről

2018.06.05. 13:40
Az akadémikusról korábban Bayer Zsolt is úgy fogalmazott itt a Blogstaron, hogy ő volt „a magyar hangja az Orbán-ellenes tudományos elitnek.” Azért is sokan bírálták, mert a …

Palkovics: A magyar tanár ma is azt tanít, amit szeretne

2017.11.25. 07:50
A PISA-teszttől a NAT-ig, a lézerfizikától a hibrid népautóig – nem titok, nem kevés téma szóba került az oktatási államtitkárral folytatott beszélgetésünkben.

Átlagos 3,4 százalékkal emelkedik a tanárok bére

2017.08.29. 08:55
21 milliárd forintot költ a kormány a költségvetésből a pedagógusbérek növelésére.

Ezeket a cikkeket olvastad már?