Blogolj!

Tilos a menedékkérők nemi identitásának vizsgálata

Egyedül azt kutathatják a hatóságok, szavahihető-e az illető vagy sem. A szexuális irányultságra és a nemi identitásra tilos rákérdezni.

A menedékkérők nemi hovatartozásának vizsgálatára nem lehet pszichológust alkalmazni egy uniós döntés értelmében – erről Klopfer Ádám, a Migrációkutató Intézet kutatója beszélt az M1-en.

A téma aktualitását az adja, hogy közel 70 országban büntetéssel sújtják a homoszexualitást, és sokan erre hivatkozva kérnek menekültkérelmet Magyarországon is. A magyar bíróság kérelmére indult eljárásban most az unió bírósága kimondta: pszichológust ennek a kérdésnek a feltárására nem lehet alkalmazni. A menekültügyi eljárásban összességében arra kell választ kapni, hogy a kérelmező - aki például azt állítja, hogy nemi hovatartozása, szexuális identitása miatt üldözik - szavahihető vagy sem, ugyanakkor nemi identitásra és a szexuális irányultságra külön rákérdezni nem lehet.

A Genfi Egyezmény felsorolja, hogy milyen okokra hivatkozva lehet menekültstátuszt vagy kiegészítő védelmet biztosítani a kérelmezőnek, a nemi hovatartozás is ilyen.

1
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47808/pics/lead_800x600.jpg
bevándorlás,migráció,Migrációkutató Intézet,migránsok

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Mihály 2018-01-28 16:37:04
Ezt a tetves uniót most már fel kell számolni! Nem elég, hogy mindenféle háborús, gazdasági, ilyen olyan menekülteket befogad Európa, ( rákényszerítik!! ) ezután már minden buzi is beteheti a mocskos lábát erre a földrészre! Hát ez szép! Gratula a hülyéknek!
Válaszolok

Hasonló bejegyzések a témában

Nem ismerjük el alapvető jognak a migrációt!

2018.07.21. 06:40
Az ENSZ globális migrációs dokumentumának szövege minden várakozásnál rosszabb lett, az összes olyan elemet tartalmazza, mely bevándorlóországgá tehetné Magyarországot – véli Bakondi György.

Trump is félti Európát a migránsoktól

2018.07.15. 06:55
Határtalan az amerikai elnök önbizalma: 2020-ban újra indulni akar a választáson, és egyelőre nem lát esélyes kihívót.

A migráció egy pillanatra nem áll meg

2018.07.06. 05:05
Egyre erősebb az új balkáni útvonal szerepe – mutatott rá a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

Terrorelhárítási koordinátorokat vetne be az ENSZ

2018.07.03. 06:30
Úgy tűnik, ráébred a világ, hogy a migráció és a terrorizmus között szoros és tagadhatatlan az összefüggés. Az ENSZ válaszlépéseket foganatosítana.

Békét kötöttek a német testvérpártok – megmenekül Merkel?

2018.07.03. 05:20
Megakadályozzák az illegális migrációt a német–osztrák határon: zárt tranzitközpontokat építenek ki, amelyekből visszaszállítják a kérelmezőket az ügyükben …

Horst Seehofer felajánlotta lemondását pártelnöki és belügyminiszteri tisztségéből

2018.07.02. 07:15
Angela Merkel német kancellár koalíciós partnere azért szánta magát erre a a lépésre, mert nem értenek egyet a …

A bevándorlás soha nem érhet véget?

2018.06.23. 05:15
A baloldal és a liberálisok hiába állítják ennek ellenkezőjét, a Bosznia-Hercegovina–Montenegró–Albánia–Horvátország–Szlovénia–Olaszország útvonalon aggasztóan megnövekedett a migrációs aktivitás.

Sokba kerülhet a bevándorlás támogatása

2018.06.19. 15:20
A kormány javaslata szerint bevándorlási különadót kellene fizetnie minden bevándorlást segítő szervezeteknek. Az adó tervezett mértéke 25 százalék.

A bevándorlás mentén reped az EU

2018.06.16. 20:10
Az olaszok nem kérnek a bevándorlóhajókból, a spanyolok után most a franciák is segítő kezet nyújtanak a migránsoknak. Németországban egymásnak esett a CDU és a CSU. Robbanásközeli állapotban az európai közösség …

Orbán: Nem kérünk az európai népességcseréből

2018.06.08. 09:30
A miniszterelnök úgy fogalmazott: nyílt sisakkal kell harcolni Soros Györggyel és „hadseregével” szemben, hiszen mi, magyarok nem akarunk bevándorlást és multikulturális Európát.

Ezeket a cikkeket olvastad már?