Blogolj!

Blogstar kávéház

Változás

Közelít az összeborulás.

A Hirado.hu elemzése szerint jó esélye van annak, hogy egymásra talál és együttműködik a választáson az LMP és a Jobbik.

„Az LMP szóvivője szerint ezekből az egyeztetésekből semmi sem következik. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a Jobbikkal most már hajlandóak lennének együttműködni, a párt ugyanis sokat változott, és már nincs olyan sok radikális tagja, mint régebben.”

Egyre közelebb az LMP-Jobbik együttműködés?

Látják, hogy változáson megy át a Jobbik, látják Vona Gábor párton belüli küzdelmét, és sok sikert kívánnak neki - ezt üzente az LMP szóvivője a Jobbik elnökének. Azért lehet érdekes az LMP és a Jobbik viszonya, mert az utóbbi néhány hétben több jel is arra utal, hogy közeledhet egymáshoz a két párt.

Ideológia

Karácsonyi osztályharc.

Az 1950-es éveket idézi az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje – erről Boros Bánk Levente politológus nyilatkozik a Magyar Hírlap Online-nak.

„A hét egyik legérdekesebb, egyben legérthetetlenebb eseménye, hogy Karácsony Gergely együttműködési megállapodást kötött a szélsőbaloldali, Vajnai Attila által vezetett Európai Baloldal – Munkáspárt 2006-tal. Az osztályharcot is megemlítő közös közleménnyel kapcsolatban hangsúlyozta: egy olyan ember, aki az MSZP tagadására épülő LMP-ben kezdte politikai pályafutását, összeáll a szocialistákkal, majd az 1950-es éveket idéző bolsevik osztályharcos ideológiával jelenik meg. Vajon mit akar elérni 2018-ban bárki is kommunista ideológiával? – tette fel a kérdést Boros.”

Karácsony Gergely és a balos osztályharc

Kétségbeesett vagdalkozásnak nevezte Boros Bánk Levente politológus Soros György legutóbbi nyilatkozatát. Az elemző szerint az LMP és a Jobbik egy bizarr koalíció felé közelít, miközben Karácsony Gergely az 1950-es éveket idézi.

Holtverseny

Erősödő pusztítás.

A Magyar Nemzet Online a BBC gyűjtésére hivatkozva ismerteti 2017 hurrikánjainak adatait, és arról ír: a globális felmelegedés kapcsán a pusztító szélviharok egyre csak sokasodnak, és erejük is nőttön-nő.

„298 kilométer per órás sebességgel süvített a szél az Irma belsejében, egész karibi szigeteket téve a földdel egyenlővé szeptemberben. Ezzel az Irma volt holtversenyben a második valaha mért legerősebb trópusi vihar. 37 órán keresztül tombolt ilyen sebességgel az Irma, ezzel e hurrikán a valaha bárhol a világon feljegyzett leghosszabb ideig tartó trópusi viharrendszer.”

Egyre gyakoribbak, egyre pusztítóbbak a viharok

Újév táján összegezni szokás az előző esztendő tapasztalatait, és ezen visszatekintő cikkekben - hogy az ismert tények megismétlésén túl egyéb információt is vigyenek az írásokba - az újságírók igyekeznek rekordokat felmutatni. Ez sokszor nem könnyű, hiszen nem minden év rendkívüli.

Recept

Újratöltik a régit.

A rajzfilmgyártásáról híres Disney a következő években háromszor annyi rajzfilmjét forgatja újra valódi színészekkel, mint ahány rajzfilmet gyárt: azaz átállt a filmgyártásra – mutatja be a Zoom.hu.

„Amíg ezek a filmek a gyártási költségek sokszorosát hozzák be, addig a Disneynek valószínűleg esze ágában sem lesz változtatni a bevált recepten. Ráadásul a Demónával megmutatták azt is, hogy vannak még kiaknázatlan ötletek ebben a feldolgozásdiban.”

A Disney most már tényleg csak saját magát másolja

A Disney most már tényleg csak saját magát másolja Szinte minden nap érkezik olyan hír a filmvilágból, hogy valamilyen animációs alkotásból élőszereplős verziót készítenek. A legutóbb A kőbe szúrt kard című 1960-as évekbeli rajzfilmből jelentett be a Disney élőszereplős verziót, de például a Jetson családból is készül a valódi színészekkel forgatott sorozat, ahogy a Dóra, a felfedező című gyerekrajzfilm is élőszereplős feldolgozást kap, amit ráadásul a robbantásmániás Michael Bay rendez majd.

Bulvárhős

Jó útra tért.

Teljesen egészséges Nótár Mary, aki korábban daganatos betegséggel küzdött, és a Lokál Online szerint nem adja fel azt az álmát, hogy egy nap édesanya lehessen.

„Minden nehézségen túltettem magam. Sosem akartam bulvárhőssé válni, és a sok viszontagság ellenére úgy gondolom, jó úton halad az életem. A betegségem óta önmagamat menedzselem, mert korábban rengetegszer vállaltam túl magam, szétestem. 15 év után ezt az ember megérzi, de a februári műtétem megtanított arra, hogy nem szabad hajnal négykor is egyórás koncertet adnom, mert a testem azonnal jelez.”

Nótár Mary: Nagyon szeretnék majd egy babát | Lokál

Teljesen egészséges Nótár Mary, aki korábban daganatos betegséggel küzdött. Az édesanyját gyászoló énekesnő rendíthetetlenül dolgozik tovább, de mint elmondta, nem adja fel azt az álmát sem, hogy egy nap édesanya lehessen. Rendkívüli kitartásról tesz tanúbizonyságot, pedig rendkívül megterhelő évet tudhat maga mögött Nótár Mary.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47825/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.02.24. 02:50
Csúfos diákkudarc, az oktatás vérző sebei, Soros fiókcsapatai, kicsinyes bosszú és megtört nemzetlélek szombati online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.23. 01:55
Brüsszeli bevándorlásszervezők, cipők, nyakkendők és migránsok, elveszített Fidesz-jelleg és Tóth Vera titokzatos kalandjai pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.22. 04:00
A Fidesz receptje, Németh Szilárd boszorkánykonyhája, Elisabeth Swaney trükkjei, Kiss Ramóna szenvedése és Pápai Joci lábbelije csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.21. 04:55
Rákosi reinkarnációja, Orbán riogatása, migránstenger, légmentes határzár, a kanyaró rohama és eltékozolt fényűzés szerdai online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.20. 04:25
Európai tűzoltás, az ellenzék kihagyott ziccere, Havas kapálózása, Csonka Pici félelmei és a Kutya éve keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.02.19. 03:55
Gyurcsány mesterkedése, az MSZP romjai, Orbán, Putyin és Trump hidegháborúja, robotizációs és szívzűrök hétindító online lapszemlénkben.

BREAKING: Lezuhant egy turistarepülő Franciaországban: három halott

2018.02.18. 15:35
Újabb repülőgép-szerencsétlenség történt: lezuhant egy turistarepülő a franciaországi Jura-hegységben. A balesetben egy házaspár és 10 éves gyermekük halt …

Blogstar kávéház

2018.02.18. 04:00
Nagyvonalú pénzszórás, mesterséges válsághelyzet, kolbászreneszánsz, eladható karakterek, emberi történetek és elvadult kutyák vasárnapi online lapszemlénkben.

Négyszeres életfogytiglanra ítélték a pedofil gyilkost

2018.02.17. 17:35
Egy hónappal ezelőtt törtek ki zavargások a pakisztáni Kasurban, miután a hétéves Zainab Anszárit elrabolták, megerőszakolták végül megölték. Az elkövetőt most négyszeres …

Blogstar kávéház

2018.02.17. 03:45
Pitiáner hatalmi játszmák, gyermeki biodíszletek, a migránsok gránátjai, a diktátor csapdája, az önvezetés forradalma és a státuszszimbólumok kényszerképzete szombati online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?