Blogolj!

Blogstar kávéház

Változás

Közelít az összeborulás.

A Hirado.hu elemzése szerint jó esélye van annak, hogy egymásra talál és együttműködik a választáson az LMP és a Jobbik.

„Az LMP szóvivője szerint ezekből az egyeztetésekből semmi sem következik. Ugyanakkor azt is mondta, hogy a Jobbikkal most már hajlandóak lennének együttműködni, a párt ugyanis sokat változott, és már nincs olyan sok radikális tagja, mint régebben.”

Egyre közelebb az LMP-Jobbik együttműködés?

Látják, hogy változáson megy át a Jobbik, látják Vona Gábor párton belüli küzdelmét, és sok sikert kívánnak neki - ezt üzente az LMP szóvivője a Jobbik elnökének. Azért lehet érdekes az LMP és a Jobbik viszonya, mert az utóbbi néhány hétben több jel is arra utal, hogy közeledhet egymáshoz a két párt.

Ideológia

Karácsonyi osztályharc.

Az 1950-es éveket idézi az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje – erről Boros Bánk Levente politológus nyilatkozik a Magyar Hírlap Online-nak.

„A hét egyik legérdekesebb, egyben legérthetetlenebb eseménye, hogy Karácsony Gergely együttműködési megállapodást kötött a szélsőbaloldali, Vajnai Attila által vezetett Európai Baloldal – Munkáspárt 2006-tal. Az osztályharcot is megemlítő közös közleménnyel kapcsolatban hangsúlyozta: egy olyan ember, aki az MSZP tagadására épülő LMP-ben kezdte politikai pályafutását, összeáll a szocialistákkal, majd az 1950-es éveket idéző bolsevik osztályharcos ideológiával jelenik meg. Vajon mit akar elérni 2018-ban bárki is kommunista ideológiával? – tette fel a kérdést Boros.”

Karácsony Gergely és a balos osztályharc

Kétségbeesett vagdalkozásnak nevezte Boros Bánk Levente politológus Soros György legutóbbi nyilatkozatát. Az elemző szerint az LMP és a Jobbik egy bizarr koalíció felé közelít, miközben Karácsony Gergely az 1950-es éveket idézi.

Holtverseny

Erősödő pusztítás.

A Magyar Nemzet Online a BBC gyűjtésére hivatkozva ismerteti 2017 hurrikánjainak adatait, és arról ír: a globális felmelegedés kapcsán a pusztító szélviharok egyre csak sokasodnak, és erejük is nőttön-nő.

„298 kilométer per órás sebességgel süvített a szél az Irma belsejében, egész karibi szigeteket téve a földdel egyenlővé szeptemberben. Ezzel az Irma volt holtversenyben a második valaha mért legerősebb trópusi vihar. 37 órán keresztül tombolt ilyen sebességgel az Irma, ezzel e hurrikán a valaha bárhol a világon feljegyzett leghosszabb ideig tartó trópusi viharrendszer.”

Egyre gyakoribbak, egyre pusztítóbbak a viharok

Újév táján összegezni szokás az előző esztendő tapasztalatait, és ezen visszatekintő cikkekben - hogy az ismert tények megismétlésén túl egyéb információt is vigyenek az írásokba - az újságírók igyekeznek rekordokat felmutatni. Ez sokszor nem könnyű, hiszen nem minden év rendkívüli.

Recept

Újratöltik a régit.

A rajzfilmgyártásáról híres Disney a következő években háromszor annyi rajzfilmjét forgatja újra valódi színészekkel, mint ahány rajzfilmet gyárt: azaz átállt a filmgyártásra – mutatja be a Zoom.hu.

„Amíg ezek a filmek a gyártási költségek sokszorosát hozzák be, addig a Disneynek valószínűleg esze ágában sem lesz változtatni a bevált recepten. Ráadásul a Demónával megmutatták azt is, hogy vannak még kiaknázatlan ötletek ebben a feldolgozásdiban.”

A Disney most már tényleg csak saját magát másolja

A Disney most már tényleg csak saját magát másolja Szinte minden nap érkezik olyan hír a filmvilágból, hogy valamilyen animációs alkotásból élőszereplős verziót készítenek. A legutóbb A kőbe szúrt kard című 1960-as évekbeli rajzfilmből jelentett be a Disney élőszereplős verziót, de például a Jetson családból is készül a valódi színészekkel forgatott sorozat, ahogy a Dóra, a felfedező című gyerekrajzfilm is élőszereplős feldolgozást kap, amit ráadásul a robbantásmániás Michael Bay rendez majd.

Bulvárhős

Jó útra tért.

Teljesen egészséges Nótár Mary, aki korábban daganatos betegséggel küzdött, és a Lokál Online szerint nem adja fel azt az álmát, hogy egy nap édesanya lehessen.

„Minden nehézségen túltettem magam. Sosem akartam bulvárhőssé válni, és a sok viszontagság ellenére úgy gondolom, jó úton halad az életem. A betegségem óta önmagamat menedzselem, mert korábban rengetegszer vállaltam túl magam, szétestem. 15 év után ezt az ember megérzi, de a februári műtétem megtanított arra, hogy nem szabad hajnal négykor is egyórás koncertet adnom, mert a testem azonnal jelez.”

Nótár Mary: Nagyon szeretnék majd egy babát | Lokál

Teljesen egészséges Nótár Mary, aki korábban daganatos betegséggel küzdött. Az édesanyját gyászoló énekesnő rendíthetetlenül dolgozik tovább, de mint elmondta, nem adja fel azt az álmát sem, hogy egy nap édesanya lehessen. Rendkívüli kitartásról tesz tanúbizonyságot, pedig rendkívül megterhelő évet tudhat maga mögött Nótár Mary.

Címkék: Aktuális, lapszemle
https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47825/pics/lead_800x600.jpg
Aktuális,lapszemle

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Blogstar kávéház

2018.07.21. 04:45
Szocialista zűrzavar, szárazföldi migránsáradat, halálos medveszelfi, a budapesti klubélet tragédiái és Rúzsa Magdi pikáns titkai szombati online lapszemlénkben.

Több embert is megkéseltek egy németországi buszon

2018.07.20. 17:15
Több ember megsérült a németországi Lübeckben, amikor valaki késsel támadt egy busz utasaira - tájékoztatott a BBC. 

A paksi atomerőműhöz riasztották a honvédség Gripenjeit

2018.07.20. 10:25
A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t.

Blogstar kávéház

2018.07.20. 05:05
Pénzes ingyengyógyszerek, széthulló zöldek, helytelenül fehér tankönyvek, ébredő nemzetiségek és a 90-es évek eltűnt legendái pénteki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.19. 05:05
Az LMP őrülete, Márki-Zay beszédes hallgatása, a migráció feketepiaca , Tóth Vera szexbibliája és szerfüggő sztárok csütörtöki online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.18. 05:05
Parlamenti szundikálások, jobbikos kocsonyaboksz, a dinnyepiac forrongása, a Neoton-sztár utolsó esélye és a mini Bruce Lee szálkásítása szerdai online lapszemlénkben.

Indokolatlanul magas a jégkrémek cukortartalma

2018.07.17. 08:45
A eperjégkrémek sokszor indokolatlanul sok cukorral készülnek, több termék pedig fölösleges aromát is tartalmaz, a gyümölcstartalom a legjobb esetben sem közelíti meg a 30 százalékot.

Blogstar kávéház

2018.07.17. 05:10
Az ellenzék kotyvaléka, Hadházy titka, Zágráb színei, Németh Kristóf vágyai és a Szőke Szikla szilárdsága keddi online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.16. 05:10
Trump és Putyin hidegháborúja, a Nyugat toporgása, aranyosztó viccbüntető, csalafinta csókcsata és ragyogó luxusesküvő hétindító online lapszemlénkben.

Blogstar kávéház

2018.07.15. 05:10
Magyaros újhullám, brit patthelyzet, francia migránsfutball, Ingmar Bergman szétcincálása és Nagy Feró férfibarlangja vasárnapi online lapszemlénkben.

Ezeket a cikkeket olvastad már?