Blogolj!

Két miniszter adta át a kibővített vásárhelyi járási hivatalt

Tóth Marcell

16 munkaállomás helyett 24-gyel működik 2018-tól a Kormányablak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. Az épületben megtalálható a NAV ügyfélszolgálata is, így az állampolgárok egyre több ügyüket intézhetik egy helyen. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal megújult és közel duplájára kibővített épületét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át január 29-én.

Közel duplájára nőtt a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal épülete egy közel 350 millió forintos beruházásnak köszönhetően. nemcsak az alapterület bővült, hanem a munkaállomások és a szolgáltatások köre: az eddigi okmányirodai és családtámogatási ügyek mellett a földhivatali, a foglalkoztatási, az adózási kérdésekben is segítséget kaphat a járásban élő 56 ezer ember.

„Hódmezővásárhelyen születtem, Hódmezővásárhelyen lakom és Hódmezővásárhelyen kezdtem el a közigazgatásban dolgozni közel 24 évvel ezelőtt” – vallott lokálpatriotizmusáról Juhász Tünde kormánymegbízott. Hangsúlyozta,

„a köz szolgálatának csak egyetlen fokmérője van: az elégedett polgár, az elégedett ügyfél.”

Beszélt az elmúlt években lezajlott változásokról. 2013-ban 7 szervezeti egységből állt a járási hivatal, ahol 97 munkatárs dolgozott. Ezzel szemben ma 14 szervezeti egységben közel 300 dolgozó, hivatalnok törekszik arra, hogy könnyebbé tegye a helyiek életét. Megnőtt az elintézett ügyek száma is: a 2013-as 57 ezerből a tavalyi évre 276 ezer iktatott ügyirat lett. – számolt be Juhász Tünde. „A megújult, megszépült külső egyben csillogó belsőt kíván. Hatékonyabb, gyorsabb kiszolgálást, tehermentesebbé váló ügyfeleket” – üzente.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kifejezte örömét, mert látta, hiába megy az ünnepség, a hivatali munka nem állt le, a újabb és újabb sorszámok kerültek sorra.

„2010-ben azért kezdtünk el egy átalakítást a hivatalok munkájában, hogy az segítse az emberek életét, a vállalkozások életét. Ez a tevékenység úgy tűnik, hogy sikerrel járt”

- fogalmazott. Kiemelte, a „közigazgatás frontvonalának számító kormányablakok népszerűek, elismertek”. Az új struktúra és a hivatali dolgozók szakértelme lehetővé teszi, hogy az emberek úgy érezzék, valóban értük működik a közigazgatás.

Azonban nem pihennek meg, folytatják a megkezdett munkát, ennek része az is, hogy már adóügyeket is lehet intézni a kormányablakkal egy épületben. Megjegyezte, mindez nem lett volna lehetséges,ha számtalan szervezet, minisztérium nem fog össze: mint a Miniszterelnökség, a Mezőgazdasági Minisztérium, a NAV.

Úgy indulunk egy választási kampányba […], hogy ma nincs politikai vita arról, hogy a járási, a területi, a megyei kormányhivatali közigazgatási rendszer jól működik. Nem politikai vita tárgya, hogy járásokra, a kormányhivatalokra szükség van, s az sem, hogy a NAV átalakítását társadalmi elégedettség, siker követte”– mindezt komoly „fegyverténynek” tartja Lázár János kancelláriaminiszter, ami minden ebben résztvevő tárca közös sikere. Hozzátette, mindez a rendszerben dolgozóktól áldozatokat követelt, csak vezetői állásból 2000 szűnt meg országosan, míg a háttérintézményekből 50 szűnt meg.

A kibővített hivatal átadásának a település életére gyakorolt hatásáról beszélt Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, aki Almási István városvezető halála miatt átmenetileg a polgármesteri teendőket látja el. „Hódmezővásárhely egy agrárváros. Ennek az átszervezésnek köszönhetően ma elmondhatjuk, hogy a Csongrád megyei agrár-közigazgatási feladatokat Vásárhelyen lehet megtalálni. Ezt fogja erősíteni az is, hogy még ebben az esztendőben a Csongrád Megyei Agrárkamara Szegedről Hódmezővásárhelyre fog költözni” – mondta.

Az átadó után a megjelentek személyesen járták be az épületet, ami közben nemcsak a munkatársakat kérdezték meg a beszédekben elhangzottak gyakorlati megvalósításáról, hanem megtekintették, hogy milyen körülmények között végzik feladataikat a kormánytisztviselők és a NAV-alkalmazottak.

Tekintse meg galériánkat az átadóról!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47849/pics/lead_800x600.jpg
Hegedűs Zoltán,Hódmezővásárhely,Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal,Juhász Tünde,Lázár János,varga mihály

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Orbán Viktor lezárta konzultációit a kormányalakításról

2018.04.27. 14:40
Véglegessé vált a negyedik Orbán-kormány névsora, jelentette be Havasi Bertalan a kormányfő sajtófőnöke.

Lázár János: Visszatértem, maradok és küzdök tovább

2018.04.26. 17:20
Vissza a vidékhez, vissza a valósághoz – hirdette meg makói ünnepélyes mandátumátadóján Lázár János országgyűlési képviselő. Ígérete szerint a következő négy évben …

Szabó Bálint: Márki-Zay egy lufi, ami hamarosan kidurran

2018.04.21. 06:30
Mialatt szavakban üldözi a korrupciót a hódmezővásárhelyi polgármester, a kezéhez korrupciós pénz tapad – állítja a K'Art-ügy károsultjainak képviselője. Szabó Bálint …

Lázár János: Budapesten kívül is van élet

2018.04.20. 13:10
Lázár János befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és szeretne visszatérni hódmezővásárhelyi választókerületébe.

Lázár János: Pályafutásom fontos csatáját nyertem meg

2018.04.11. 16:15
A magyar emberek megelégelték az Orbán Viktor elleni lejáratókampányt, megvédték hazájukat és a közös eredményeket. Az ellenzéki média véleményterrort, ízlésdiktatúrát …

A jobbikos „lotyó” a Jobbikról

2018.04.07. 18:10
Borda Anikót, az egykori mártélyi Jobbik elnökét nemes egyszerűséggel lelotyózta párttársa, Kiss Attila, aki a Jobbik színeiben indul Lázár János ellenfeleként a – többek között Mártélyt is magába foglaló – …

Balog Zoltán: Ne csapjon be minket a nyugalom!

2018.04.05. 07:00
Az emberi erőforrások minisztere szerint történelmi választás előtt áll az ország. Balog Zoltán állítja, az ellenzéki pártok sunyik, és a bevándorlás kérdésében (is) becsapják a magyarokat.

Lázár János: Előbb vagyok vásárhelyi, mint fideszes

2018.04.04. 10:25
Bár a Fidesz sem hibátlan, egyértelmű, hogy Orbán Viktor jobb miniszterelnöke lenne az országnak, mint bármilyen más jelölt – mondta Lázár János a promenad.hu-nak adott …

Május végéig jelentkezhetnek a Dél-Alföld legnagyobb csődbűntettének károsultjai

2018.03.29. 04:15
Már 690 millió forintot fizetett ki a szocialistákhoz kötődő gazdasági bűncselekmény, a Szeviép-ügy károsultjainak a …

Együtt a veszélyeztetésnek kitett gyermekekért

2018.03.21. 20:45
Két, középiskolás diákok között az utcán zajló, durva bántalmazási eset is felháborította a szegedieket az elmúlt hónapokban: nemcsak a média tudósított az eseményekről, hanem rengetegen …

Ezeket a cikkeket olvastad már?