Blogolj!

Két miniszter adta át a kibővített vásárhelyi járási hivatalt

Tóth Marcell

16 munkaállomás helyett 24-gyel működik 2018-tól a Kormányablak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. Az épületben megtalálható a NAV ügyfélszolgálata is, így az állampolgárok egyre több ügyüket intézhetik egy helyen. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal megújult és közel duplájára kibővített épületét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át január 29-én.

Közel duplájára nőtt a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal épülete egy közel 350 millió forintos beruházásnak köszönhetően. nemcsak az alapterület bővült, hanem a munkaállomások és a szolgáltatások köre: az eddigi okmányirodai és családtámogatási ügyek mellett a földhivatali, a foglalkoztatási, az adózási kérdésekben is segítséget kaphat a járásban élő 56 ezer ember.

„Hódmezővásárhelyen születtem, Hódmezővásárhelyen lakom és Hódmezővásárhelyen kezdtem el a közigazgatásban dolgozni közel 24 évvel ezelőtt” – vallott lokálpatriotizmusáról Juhász Tünde kormánymegbízott. Hangsúlyozta,

„a köz szolgálatának csak egyetlen fokmérője van: az elégedett polgár, az elégedett ügyfél.”

Beszélt az elmúlt években lezajlott változásokról. 2013-ban 7 szervezeti egységből állt a járási hivatal, ahol 97 munkatárs dolgozott. Ezzel szemben ma 14 szervezeti egységben közel 300 dolgozó, hivatalnok törekszik arra, hogy könnyebbé tegye a helyiek életét. Megnőtt az elintézett ügyek száma is: a 2013-as 57 ezerből a tavalyi évre 276 ezer iktatott ügyirat lett. – számolt be Juhász Tünde. „A megújult, megszépült külső egyben csillogó belsőt kíván. Hatékonyabb, gyorsabb kiszolgálást, tehermentesebbé váló ügyfeleket” – üzente.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kifejezte örömét, mert látta, hiába megy az ünnepség, a hivatali munka nem állt le, a újabb és újabb sorszámok kerültek sorra.

„2010-ben azért kezdtünk el egy átalakítást a hivatalok munkájában, hogy az segítse az emberek életét, a vállalkozások életét. Ez a tevékenység úgy tűnik, hogy sikerrel járt”

- fogalmazott. Kiemelte, a „közigazgatás frontvonalának számító kormányablakok népszerűek, elismertek”. Az új struktúra és a hivatali dolgozók szakértelme lehetővé teszi, hogy az emberek úgy érezzék, valóban értük működik a közigazgatás.

Azonban nem pihennek meg, folytatják a megkezdett munkát, ennek része az is, hogy már adóügyeket is lehet intézni a kormányablakkal egy épületben. Megjegyezte, mindez nem lett volna lehetséges,ha számtalan szervezet, minisztérium nem fog össze: mint a Miniszterelnökség, a Mezőgazdasági Minisztérium, a NAV.

Úgy indulunk egy választási kampányba […], hogy ma nincs politikai vita arról, hogy a járási, a területi, a megyei kormányhivatali közigazgatási rendszer jól működik. Nem politikai vita tárgya, hogy járásokra, a kormányhivatalokra szükség van, s az sem, hogy a NAV átalakítását társadalmi elégedettség, siker követte”– mindezt komoly „fegyverténynek” tartja Lázár János kancelláriaminiszter, ami minden ebben résztvevő tárca közös sikere. Hozzátette, mindez a rendszerben dolgozóktól áldozatokat követelt, csak vezetői állásból 2000 szűnt meg országosan, míg a háttérintézményekből 50 szűnt meg.

A kibővített hivatal átadásának a település életére gyakorolt hatásáról beszélt Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, aki Almási István városvezető halála miatt átmenetileg a polgármesteri teendőket látja el. „Hódmezővásárhely egy agrárváros. Ennek az átszervezésnek köszönhetően ma elmondhatjuk, hogy a Csongrád megyei agrár-közigazgatási feladatokat Vásárhelyen lehet megtalálni. Ezt fogja erősíteni az is, hogy még ebben az esztendőben a Csongrád Megyei Agrárkamara Szegedről Hódmezővásárhelyre fog költözni” – mondta.

Az átadó után a megjelentek személyesen járták be az épületet, ami közben nemcsak a munkatársakat kérdezték meg a beszédekben elhangzottak gyakorlati megvalósításáról, hanem megtekintették, hogy milyen körülmények között végzik feladataikat a kormánytisztviselők és a NAV-alkalmazottak.

Tekintse meg galériánkat az átadóról!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47849/pics/lead_800x600.jpg
Hegedűs Zoltán,Hódmezővásárhely,Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal,Juhász Tünde,Lázár János,varga mihály

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Több mint félezer fő munkáját támogatják Vásárhelyen

2018.02.16. 08:55
Csongrád megyében Hódmezővásárhely adott otthont a TOP foglalkoztatási programok népszerűsítését szolgáló munkáltatói fórumsorozat első állomásának. A lehetőségekre …

ÉLŐ: Kormányinfó 109.

2018.02.15. 13:45
Ma sem lesz unalmas a délután: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondják, hogy mit és miért tett a kormány az utóbbi napokban.

Hódmezővásárhely agrárcentrummá vált – ezt a szerepet erősítik

2018.02.14. 15:55
Több felújított épületet is átadtak, amelynek köszönhetően a település járási hivatala nemcsak az energiával tud takarékoskodni, hanem egyben a …

Lázár János: Kizárólag kampánycélokat szolgál az OLAF-jelentés időzítése

2018.02.12. 16:15
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter tiszta vizet öntött a pohárba a hódmezővásárhelyi közvilágítás-fejlesztéssel …

Lázár János: 2022-re Magyarország lesz a régió legversenyképesebb országa

2018.02.09. 20:55
A kormány 3 ezer milliárd forintos útépítési és -felújítási programjának 2022-es befejezésekor Magyarország lesz a legversenyképesebb …

Hódmezővásárhely - gigaberuházások, támogatás és kávé

2018.02.08. 10:35
Orbán Viktor és Hegedűs Zoltán alpolgármester egy kávé mellett tekintette át a Csongrád megyei város jövőjét. A Facebook-posztok alapján mindkét fél elégedett.

Milliárdos fejlesztések: méltó laktanya a határt védő honvédeknek

2018.02.06. 18:55
Megkezdődött a hódmezővásárhelyi laktanya rekonstrukciója, a kormány 5,2 milliárd forintot fordít a beruházásra 2020-ig - közölte a honvédelmi miniszter …

Havasi Katalin: Vásárhely nem kísérleti terep, hanem az otthonunk!

2018.02.03. 08:00
Gyerekorvos, a Fidesz helyi elnöke, lokálpatrióta hódmezővásárhelyi. Türelmes asszony, de nála is betelt a pohár. Elege lett abból, hogy az országos politikai …

ÉLŐ: Kormányinfó 108.

2018.02.01. 13:30
Folytatódik a Kormányinfók sorozata, immár a 108. alkalommal mondja el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő, hogy mit és miért tesz a kormány.

Interneten kínálta zsákmányát a vásárhelyi tolvaj

2018.01.31. 12:15
Kávézóból lopott hangszórót egy 21 éves férfi Hódmezővásárhelyen, aki interneten kínálta eladásra a műszaki cikket.

Ezeket a cikkeket olvastad már?