Blogolj!

Két miniszter adta át a kibővített vásárhelyi járási hivatalt

16 munkaállomás helyett 24-gyel működik 2018-tól a Kormányablak a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatalban. Az épületben megtalálható a NAV ügyfélszolgálata is, így az állampolgárok egyre több ügyüket intézhetik egy helyen. A Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal megújult és közel duplájára kibővített épületét Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter adta át január 29-én.

Közel duplájára nőtt a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal épülete egy közel 350 millió forintos beruházásnak köszönhetően. nemcsak az alapterület bővült, hanem a munkaállomások és a szolgáltatások köre: az eddigi okmányirodai és családtámogatási ügyek mellett a földhivatali, a foglalkoztatási, az adózási kérdésekben is segítséget kaphat a járásban élő 56 ezer ember.

„Hódmezővásárhelyen születtem, Hódmezővásárhelyen lakom és Hódmezővásárhelyen kezdtem el a közigazgatásban dolgozni közel 24 évvel ezelőtt” – vallott lokálpatriotizmusáról Juhász Tünde kormánymegbízott. Hangsúlyozta,

„a köz szolgálatának csak egyetlen fokmérője van: az elégedett polgár, az elégedett ügyfél.”

Beszélt az elmúlt években lezajlott változásokról. 2013-ban 7 szervezeti egységből állt a járási hivatal, ahol 97 munkatárs dolgozott. Ezzel szemben ma 14 szervezeti egységben közel 300 dolgozó, hivatalnok törekszik arra, hogy könnyebbé tegye a helyiek életét. Megnőtt az elintézett ügyek száma is: a 2013-as 57 ezerből a tavalyi évre 276 ezer iktatott ügyirat lett. – számolt be Juhász Tünde. „A megújult, megszépült külső egyben csillogó belsőt kíván. Hatékonyabb, gyorsabb kiszolgálást, tehermentesebbé váló ügyfeleket” – üzente.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kifejezte örömét, mert látta, hiába megy az ünnepség, a hivatali munka nem állt le, a újabb és újabb sorszámok kerültek sorra.

„2010-ben azért kezdtünk el egy átalakítást a hivatalok munkájában, hogy az segítse az emberek életét, a vállalkozások életét. Ez a tevékenység úgy tűnik, hogy sikerrel járt”

- fogalmazott. Kiemelte, a „közigazgatás frontvonalának számító kormányablakok népszerűek, elismertek”. Az új struktúra és a hivatali dolgozók szakértelme lehetővé teszi, hogy az emberek úgy érezzék, valóban értük működik a közigazgatás.

Azonban nem pihennek meg, folytatják a megkezdett munkát, ennek része az is, hogy már adóügyeket is lehet intézni a kormányablakkal egy épületben. Megjegyezte, mindez nem lett volna lehetséges,ha számtalan szervezet, minisztérium nem fog össze: mint a Miniszterelnökség, a Mezőgazdasági Minisztérium, a NAV.

Úgy indulunk egy választási kampányba […], hogy ma nincs politikai vita arról, hogy a járási, a területi, a megyei kormányhivatali közigazgatási rendszer jól működik. Nem politikai vita tárgya, hogy járásokra, a kormányhivatalokra szükség van, s az sem, hogy a NAV átalakítását társadalmi elégedettség, siker követte”– mindezt komoly „fegyverténynek” tartja Lázár János kancelláriaminiszter, ami minden ebben résztvevő tárca közös sikere. Hozzátette, mindez a rendszerben dolgozóktól áldozatokat követelt, csak vezetői állásból 2000 szűnt meg országosan, míg a háttérintézményekből 50 szűnt meg.

A kibővített hivatal átadásának a település életére gyakorolt hatásáról beszélt Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, aki Almási István városvezető halála miatt átmenetileg a polgármesteri teendőket látja el. „Hódmezővásárhely egy agrárváros. Ennek az átszervezésnek köszönhetően ma elmondhatjuk, hogy a Csongrád megyei agrár-közigazgatási feladatokat Vásárhelyen lehet megtalálni. Ezt fogja erősíteni az is, hogy még ebben az esztendőben a Csongrád Megyei Agrárkamara Szegedről Hódmezővásárhelyre fog költözni” – mondta.

Az átadó után a megjelentek személyesen járták be az épületet, ami közben nemcsak a munkatársakat kérdezték meg a beszédekben elhangzottak gyakorlati megvalósításáról, hanem megtekintették, hogy milyen körülmények között végzik feladataikat a kormánytisztviselők és a NAV-alkalmazottak.

Tekintse meg galériánkat az átadóról!

https://aktualis.blogstar.hu/./pages/aktualis/contents/blog/47849/pics/lead_800x600.jpg
Hegedűs Zoltán,Hódmezővásárhely,Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal,Juhász Tünde,Lázár János,varga mihály
 

Hozzászólások

Hasonló bejegyzések a témában

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek oktatási intézmények

2020.06.16. 08:40
Ötvenmilliárd forintból épülhetnek köznevelési intézmények és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években - jelentette be Varga Mihály a közösségi …

B. Élthes Eszter: nem volt méltó Bessenyeihez a vásárhelyi önkormányzat eljárása

2020.01.22. 15:35
A színészóriás özvegye, B. Élthes Eszter szerint a Rákosi-korszakot idézi, ahogyan a vásárhelyi önkormányzat előzetesen …

Lázár: gyűlöletkampányt könnyebb szervezni, mint otthonteremtési támogatást kialakítani

2020.01.05. 20:00
Az országgyűlési képviselő szerint a Fidesz komoly bizalomvesztést szenvedett el országosan: legfőbb ideje, hogy a …

Több mint 50 ezren álltak munkába az új foglalkoztatási programmal

2019.11.19. 12:25
A Munkaerőpiaci reformprogrammal már több mint 50 ezer álláskereső és közfoglalkoztatott helyezkedett el a versenyszférában tavaly augusztus óta. Ez nagyban …

Varga Mihály bejelentette: biztos, hogy lesz nyugdíjkötvény

2019.11.13. 10:05
Kérdés az, hogy mikor, ugyanis a Magyar Állampapír Plusz (MÁP+) sikere miatt elhalasztják a bevezetését.

Újabb településeken indulnak gyermekétkeztetést szolgáló konyhafejlesztések

2019.10.29. 13:10
Újabb 68 települést érintenek a fejlesztések, így a 2015-ben indult pályázatnak köszönhetően eddig már több mint 550 településen …

Varga Mihály: Magyarország szeretné, ha a Világbank a migrációt kiváltó problémákra koncentrálna

2019.10.20. 16:40
A pénzügyminiszter szombaton a Világbank közgyűlésén vett részt Washingtonban, ahol arról is …

Ötmilliárd forintos támogatás az innovatív vállalkozásoknak

2019.10.07. 13:25
Ötmilliárd forintra pályázhatnak október 7-től azok a kis- és középvállalkozások, amelyek fejlesztéseikkel magasabb hozzáadott értékű munkahelyek létrehozását …

Rollerrel hozná lendületbe a lelassult Vásárhelyt Grezsa István

2019.09.09. 12:20
Az önálló polgármesterjelölt szerint október 13-a egyik fő tétje, hogy sikerül-e újra lendületbe hozni a várost. Van is erre egy remek ötlete!

Kiemelkedően sikeres a Nyári diákmunka program

2019.07.12. 13:15
A Nyári diákmunka program első hetén mintegy 20 ezer diák állt munkába, ez a program hétéves történetének legmagasabb induló létszáma - mondta Varga Mihály az MTI-nek csütörtökön.

Ezeket a cikkeket olvastad már?